ØYA-NATT 3: RED PLANET Presenterer Roots-Rock, Surf & Rockabilly-Night m/ BASKERY (Swe) + BEAT TORNADOS (N) + Bakgårds-party m/ Rockabilly DJ´s (Konsertstart KL.23.30 – DJ´s fra KL.22.00)

Oya_Profilelement2010-wm

BILLETTER I FORSLAG PÅ BILLETT-SERVICE.NO

BASKERY
Baskery-NYpromo4

Killbilly-søstrene Baskery slår til med nye mørkere toner!

Med storesøster Greta´s skarptromme-tambourine på venstreben, basstromme på høyreben, slide-fuzza banjo og munnspill leverer hun, sammen med Stella på Kontrabass og Sunniva på akustisk gitar, en kraftig vokal-pakke.
Før Baskerys nåværende Killbilly, Bluesgrass og Country-punk hadde Stockholms-damene Rockabilly-bandet Slaptones med far på trommer og rimelig suksess utenlands hvor de bl.a. turnerte mye med Rockabilly gitar-virtousen Brian Setzer.

Etter å ha nærmest turnert seg ihjæl i USA, Canada, Europa og ikke minst blitt godt kjent i Norge med debut-skiva “The Brave” de 2 siste årene, er denne ivrige trioen snart klar med ny skive.
Før Oslo har de tett program på større festivaler i ovenevnte verdensdeler, samt Australia til høsten.
Det er en modnere, mørkere, sinna og sulten utgave Baskery som nå kommer, men sarkasmen leveres fortsatt med et godt glimt i øye……
www.myspace.com/baskery

BEAT TORNADOS
The BeatTornados-"MissionToMir"

The Beat Tornados gjør sitt mesterverk “Mission To Mir” (2001) – Surf-instrumentalens svar på “Sgt.Pepper”

The Beat Tornados er et pirrende instrumentalt lydbilde med kaskader av twangy Fender-toner, tonnevis av reverb, delay og ekko, stormkast av tremelo og ulende thereminer. Arrangementene og melodiene er som tatt ut av skumle gamle kriminal filmer og detektivserier, midt-østens, øst-europas, Hawaiis eller norske folketoners mystikk og kan like gjerne slå over romskipsferder til månebaser, som et perfekt soundtrack til Star-Trek,- slik deres kritikerroste mesterverk ”Mission To Mir” illustrerte.

Skiva med det superflotte sci-fi tegneserie-coveret oppnådde terningkast 6 i Dagbladet og fikk 5’erne kastet etter seg da den kom ut i 2001 og er nå i ettertid vist seg å gå utapå det meste av band som har kastet seg på 6o-talls bildet med aspirasjoner til filmer som Pulp Fiction, for å si det enkelt.

Med lyd til flere norske film-sountrack som bl.a. “Lange Flate Ballær” og “Kalde Føtter”, har nok den siste tids høydepunkt vært å bli signert til Little Stevens label Wicked Cool Records.
Norges-vennen ble våt i ørene da han for 2 år siden kom over Flipsides kronjuvel, i en av Oslos mer kjente subkultur-sjapper.
www.myspace.com/thebeattornados
www.rockeweb.com/beat-tornados.htm

Øya-Natt på Gamla