BØNDER I BYEN-FESTIVALEN m/ The Vineyards + The Generous Days + Firetop Mountain + Valsalva.

Bønder-i-byen-kua-wBønder i byen er en festival som tar sikte på å promotere band/artister som har sitt opphav utenfor landets største byer. Festivalen arrangeres for tredje år på rad i regi av bandet Firetop Mountain. Tittelen på festivalen er ment noe ironisk siden musikken som presenteres er alt annet enn bondsk. Festivalen skal feire det musikalske mangfoldet og det faktum at Oslo har blitt et naturlig tilflyttningssted for flinke musikere. Bandene som presenteres på Gamla denne kvelden er kanskje ikke å finne på hit-listene, men de har allerede klart å etablere seg godt i den norske undergrunnen. Uansett om du liker Louis Vuitton-veske eller høygaffel best som tilbehør, bør du ta turen til Gamla i Oslo 30. oktober.

Bønda som skal spille denne kvelden er: The Vineyards, The Generous Days, Firetop Mountain og Valsalva.
Valsalva-wVALSALVA
Start med en del blues, legg til en del garagerock, en del gammel tungrock, en klype gode melodier og topp det hele med en gedigen knyttneve rett i trynet.
Dette er oppskriften på det nye norske rockebandet Valsalva.

To medlemmer fra nå oppløste Opel og en rammsalt nordlending som banker fillene ut av trommene sine er i ferd med å skape sin egen genre; Action Rock. Gutta er erfarne musikere med variert bakgrunn fra den internasjonale rockescenen. Bandet er blitt beskrevet som ”en fet blanding av El Caco og Big Bang” og det har blitt trukket paralleller til Led Zeppelin ved flere anledninger.

Et nytt norsk rockemonster er født!
Danny – Vokal/gitar Johnny – Bass Freddy – Trommer
www.myspace.com/valsalvarock

TheVinyards-wTHE VINEYARDS
Historien om The Vineyards starter i 2007. Da ga de ut Hoggin’ All The Action i tillegg til EP’en Good Rock for Good People. De turnerte i inn- og utland og ble spilt, på radio og på MTV.
Etter noen humper i veien med plateselskapet deres bestemte de seg for å gi ut det neste albumet på egenhånd. Hellet kom tilbake, og backstage på den tyske festivalen Rocken am Brocken, møtte de selveste Claus Brabke som var villig til å mikse deres nye album.

I februar 2009 var innspilling og miksing ferdig, og 31. mars 2009 hadde bandet releasekonsert på Mono i Oslo med plata The Vineyards.
The Vineyards låter i følge seg selv som ”Ass kickin’ rock with an attitude” og har forbilder som Rolling Stones, The Hives, The Jam og Supergrass. The Vineyards skal med dette sørge for en heidundrandes avslutning på årets festival.

Du kan lese hele historien om hvordan plata ble til her!
www.myspace.com/thevineyards

TheGenerousDays-wTHE GENEROUS DAYS
«Herlig powerpop» i følgje Lydverket. Årets artist i Sogn og Fjordane I 2008. Etter at The Generous Days sleppte sin fyrste EP for litt over eit år sidan har dei spelt på mellom anna The Cavern i Liverpool, Molly Malones i Los Angeles samt halde over 40 konsertar rundt om i Noreg på stadar som Hovefestivalen og Norwegian Wood. I skrivande stund er debut-albumet rett rundt hjørnet.

Les mer om, og ta en lytt på The Generous Days på:
www.myspace.com/thegenerousdays

FiretopMountain-wFIRETOP MOUNTAIN
Firetop Mountain ble startet i Oslo høsten 2006. Idag består bandet av Ola Helland-Pedersen (trommer), Anne Mette Hårdnes (tangenter/kor), Kim Stensen Sollien (gitar/kor), Michael Stensen Sollien (vokal og gitar) samt Nils Roland Lier (bass) som ble med i bandet i 2008. Musikken er inspirert av 90-tallets indierock og “helter” som Radiohead, Lemonheads, The Posies samt nyere band som Death Cab for Cutie og Arcade Fire.

Debutalbumet “Indians Aren´t Afraid Of Heights” er selvfinansiert og gis ut på eget selskap, men med Indie Distribution som distributør. Blant albumets 12 spor finner man en god variasjon mellom raske, energiske låter og mer ettertenksomme og roligere låter. De som kjøper CD-utgaven av platen blir belønnet med to bonusspor: Underdog og Astronaut.
www.myspace.com/firetopmountain