BASKERY (Swe) Fra USA-turné med Lisa Marie P. til release party på Gamla…

Billetter Kr.200 i døra fra KL.20.00 +avg.på Billettservice/Narvesen/7-Eleven fra 31 mars!
Ved sommervær holdes konserten i Gamlas bakgård!          FACEBOOK-EVENT
Baskery-(Live2014-1c)(Foto-S.-Ekstedt)-w
Sitat Avisa Nordland etter forrykende konsert i Fauske i oktober:

» Vi kan godt kalle Baskery de slemme søstrene til First Aid Kit, men aller mest er de seg selv. De har funnet seg et musikalsk uttrykk som de kaller for killbilly. Vi snakker om en miks av rock, country og blues spilt med ståbass, gitar, banjo og med litt trommer her og der.

Trioen Stella, Greta og Sunniva Bondesson klarer seg godt som trio. Lydbildet er fett nok, og kontrastene mellom det sarte og rolige, og det viltre og spenstige gir dem en appell som det er vanskelig å fornekte».

I oktober kom bandets tredje album «Little Wild Life» ut digitalt,men den fysiske utgivelsen som har fått flotte anmeldelser i utlandet trenger og sin norske slippfest og skal skåles inn på Gamla, som nær er hjemmebane i Oslo for søstrene.

Sitat Avisa Trøndelag 23 mars da det nå er klart at Steinkjer-Festivalen som de nå besøker for tredje gang siden 2011 og Gamla blir de 2 eneste Norges-konsertene i sommer og kanskje i år:

«Baskery kom til Steinkjerfestivalen første gang i 2011 som et ubeskrevet blad for de fleste. Da konserten var over hadde de fleste av rundt 400 tilhørerne både bakoversveis og smil fra øre til øre. Jentene tok Steinkjer med storm. Året etter var de tilbake og gjennomførte sin legendariske opptreden i teltet for rundt 1.000 elleville tilhørere.

– Hva er det festivalpublikummet kan forvente av konserten i 2014?
Baskery-(Live2014-2)(Foto-Amelia-Feel)-w
– Vi har blitt litt mer variert og benytter mer elgitar enn tidligere. Det betyr vel også at vi i perioder er enda mer rocka, sier Greta.»

Baskery har flyttet til Nashville og fått seg en US-agent for å satse mye der i tiden som kommer. Etter en hard South By South-West-uke i Austin, Texas i midten av mars er de nå i Europa og spiller bl.a. på Borderline i London samt ei uke i Tyskland siste uka i mars. I sommer blir det kun en kortere tur til Europa deriblant Norge før flere festivaler venter i USA.
www.facebook.com/baskery

Det siste de gjør i USA før det er Norges tur er å dra på 2 ukers turné som support for Lisa Marie Presley.

«– Skikkelig kult. Dette blir så nærme «The King» som vi kan komme, sier Greta i Baskery.

Det er ikke første gang Baskery er i Norge. Gamlas booking-agent og hans Red Planet Agency har med stor suksess nå turnert damenes bandprosjekter i 10 år i Norge. Først var det Rockabilly-bandet Slaptones med far på trommer før Baskery hadde Norges release-turné for debut-skiva «Fall Among Thieves» i 2008 og «New Friends» i 2011 og ørten konserter på kryss og tvers i mellom.
BASKERY VIDEO JUKEBOX