BASKERY (Swe) Killbilly-søstrene fra Stockholm starter ny Norges-turné på Gamla

Baskery-NYpromo4-webBaskery (live-klipp) høstet mange lovord og ekstase i Norge fra publikum og presse da de ble lansert av plateselskapet Bonnier Amigo og Red Planet i fjor høst, samt på årets vår og sommer-festivaler i Oslo, Bergen-Fest, Nidaros Blues i Trondheim, Buddy Scene, Drammen (live-anmeldelse), Vikedal Roots Festival, Canal Street Arendal (live-anmeldelse), Notodden Blues Festival og ikke minst på Martinique i Stavanger i juli, hvor publikum i begeistring overskjenka trioen med shots og vin.

Sist de spillte på Gamla i fjor høst tok det litt vel mye av for Puls.no´s utsendte

Baskery består av søstrene Bondesson hvorav storesøster Greta sitter i midten med skarptromme og tambourine på venstre og basstromme på høyreben, mens hun drar på med sin slide-fuzza banjo, spiller munnspill og ikke minst synger med sine lillesøstre.

Sammen med Stella på Kontrabass og Sunniva på akustisk gitar har de en kraftig vokal-pakke en skulle tro man nærmest må være søstre for å få til.
Pakka består av hjertevarmende harmonier det er lov å bli betatt av, men selv mener de at de er et slags punk-band med elementer av Mud-Country, Slide Blues-Grass og Killbilly.
Baskery-NYpromo3web
Før søstrene i 2007 dannet Baskery var de og kjent som Rockabilly og Bluesbandet Slaptones med pappa på trommer.

De ble oppdaget av EMI Capitol i Sverige i 2003 og fikk gitt ut 2 skiver med stor oppmerksomhet i hjemlandet, før swing og Rockabilly-kongen Brian Setzer oppdaget de og dro de med som support-band i Europa og USA.
Brians manager hadde en gullkantet avtale på lur, men de måtte pent takke nei.
Slaptones gjorde og en del jobber i Norge.

Mye har gått Baskerys vei de siste 2 årene i USA, Canada og Europa hvor de har vært et hardt turnerende band med det Amerikansk/Canadiske managementet Comino Productions i ryggen.

Deres 4 konserter på SXSW (South By South West) i Austin, Texas i mars ble tatt vel imot.Deriblant ville Roots-Rock bautaen Rounder Records gi ut skiva dems.
I juni turnerte de UK for andre gang og toppet den turen med å spille foran et ellevilt publikum på Glastonbury-Festivalen.

Debut-CD´en “Fall Among Thieves” som inneholder debut-singelen “One Horse Down
har og fått fine anmeldelser i viktige utenlandske musikk-magasiner og i Norge :

“Fall Among Thieves’ is a stunning debut album” ««««¶
– Q Magazine

“Absurdly wonderful – Stockholm sisters turn Americana on its head!” ««««¶
– Mojo Magazine

“One of the names to watch out for in 2009!” ««««¶
– Uncut Magazine

De er glimrende instrumentalister, strålende sangere og framifrå låtskrivere.
– AFTENPOSTEN,  Terningkast 5

I hjemlandet Sverige har de fulgt Greta, Stella og Sunniva med argus-øyne siden gjennombruddet med Slaptones.Baskery-debuten “Fall Among Thieves” som kom i mai 08 har skapt store overskrifter og svenske Arbeiderbladet kallte den “2000-tallets beste svenske debut”!
www.myspace.com/baskery

Norges-Turné Nov / Des 09
Ons 11 nov:Oslo, Gamla
Tors 12 Nov Drammen, Buddy Scene
Fre 13 Nov: Mandal, Venterommet – Mandal Bluesklubb
Lør 14 Nov: Arendal, Barrique – Arendal Bluesklubb
Søn 15 Nov: TBA
Lør 5 Des: Arendal Kulturhus