Brand New Opry presenterer Texas Honky Tonk og Country-Soul m/ WHITNEY ROSE (US) + CALE TYSON (US)

BILLETTER ID 20 ÅR, KR.250,- I DØRA FRA KL.20.00     FACEBOOK-EVENT
Forsalg på Ticketmaster.no / Narvesen/ 7 Eleven Kr.250
(inkl. Kr.20 billettavgift)
WHITNEY ROSE (US):
Hva er det med denne fantastiske konsertbyen Austin, Texas som nå i årevis har foredlet Rootsy Americana-gull ut av innflyttende «gråstein»
…??.

Vel, stilikonet Whitney Rose var vel ikke akkurat ny i Country og Honky Tonk-gamet på hverken kles eller vokalsiden da hun flyttet fra Toronto til Austin, Texas i 2016, men 2-Step hadde hun ikke danset ennå.

Etter et par turer på den legendariske Honky Tonk-dansebaren Broken Spoke var Whitney forhekset og solgt med hjerte for klassisk Country.
Hun kom kjapt i kontakt folk som Merle Haggards gitarist Red Volkaert og Johnny Cash sin pianist Earl Poole Ball, som begge har trommet sammen køntri-mafian for å spille inn hennes nye og tredje skive «South Texas Suite» i Dale Watson´s Ameripolitian Studios
og som kom på Six Shooter Records i januar.

Whitney høster for tiden skryt for å skrive god Pop-Country, men av vintage merke.
Selv om alle låtene er egne er det ikke overraskende at det er de store dronningene i Country-historien som eksempelvis Patsy Cline og Loretta Lynn som har fanget Whitneys interesse.

Ei heller at laget med på «South Texas Suite» kommer fra samme «ranch» når det gjelder riktig lydbilde med sjefskontrabassist Kevin Smith (High Noon, Wilie Nelson ++)
og trommis Tom Lewis (Mavericks), som sammen med Red og Earl spiller i Heybale, også kjent som søndagklubbbandet til Austins sjefskonsertsted Continental Club.

Grunnlaget for å gjøre texaner av seg fikk hun imidlertid svært godt hjemme i Toronto med Devin Cuddy Band som var med på de 2 første skivene hvorav Raul Malo fra Mavericks produserte «Heartbreaker Of The Year» som kom i april 2015.

Nu er det imidlertid blitt Helt Texas under Whineys hatt når hun endelig rir bootsa og Europa-turné-hesten innom Brand New Opry på Gamla ons 3 mai,
sammen med godeste Cale Tyson.

«A canadian crooner rooted in the vintage charm of the genre´s golden years».
– Rolling Stone
«Rose skilfully delivers classic country magic».– Guitar World
«A sultry country classicist with a tremble in her voice, Whitney Rose is partial to the magisterial gestures of the 1950s and 1960s». – New York Times
WEB FACEBOOK SPOTIFY INSTAGRAM

CALE TYSON
er en del av en ny bevegelse innenfor countrymusikken i USA. Han kommer også til Norge for første gang selv om han har turnet i Europa før.
Han er blitt omtalt som ”a traditionalist for the future” med den musikalske merkelappen ”Old school, sad-bastard outlaw country for a new generation of excited country fans”.

Altså en som har respekt for tradisjonen og presenterer den på en helt ny måte for et publikum som ikke er fastlåst i tradisjonelle oppfatninger av countrymusikken.

Skal en alikevel sammenlikne med noen er det lett å henfalle til helter som Jimmie Rodgers, Hank Williams og Willie Nelson som alle var gode historiefortellere,
men og er Cale opptatt av Soul-musikkens historiefortellere og mener lett at hans sound og er Country-Soul.

Debutplaten ”Introducing Cale Tyson” kom i 2015, og førte til at musikkmagasinet Rolling Stone utpekte ham til en av de artistene man måtte følge med på dét året.

Året etter kom ”Careless Soul”, som er en samling med utmerkete låter som utvilsomt appellerer til fans av for eksempel Guy Clark og Townes Van Zandt, men også Sturgill Simpson og Nikki Lane. (Sitat Bergen Live)
WEB FACEBOOK SPOTIFY INSTAGRAM