Brand New Opry presenterer THE DERAILERS; Honky Tonk Country-kongene fra Austin, Texas (US) + Norsk Americana-sjef JONAS AASEN & THE WRANGLERS (N)

BILLETTER ID 20 ÅR, KR.250,- I DØRA FRA KL.21.00      FACEBOOK-EVENT
Forsalg på Ticketmaster.no / Narvesen/ 7 Eleven Kr.250 (inkl. Kr.20 billettavgift)
Brand New Opry gleder seg som unger til å kunne presentere
THE DERAILERS, dette legendariske bandet fra Austin, Texas,
som siden deres første Norges-besøk på Down On The Farm utafor Halden i ´95, klart har vært med på å forme vår elsk på Roots-Country & Honky Tonk Twang og vårt kjærlighetsforhold til Live-musikkbyen Austin, Texas.

The Derailers gjennombrudd falt sammen med fremveksten av det som ble betegnet som alternativ country, nå gjerne kalt americana, ut over nittitallet.
Fredag 9. Juni kommer bandet til Gamla før de tar turen til «Helt Texas-Festivalen» på Lista Fyr og får på Gamla god nok oppvarming fra vår lokale Americana-Sherriff
Jonas Aasen og for anledningen; hans nedstrippa Wranglers.

Det amerikanske countrybandet The Derailers har, i motsetning til hva bandnavnet skulle tilsi, holdt seg på skinnene i over tjue år. Anført av sangerne/ gitaristene Brian Hofeldt og Tony Villanueva dukket The Derailers opp på den frodige klubbscenen i Austin, Texas i 1994, der de fikk seg et trofast publikum på legendariske steder som Continental Club og Broken Spoke.

The Derailers spilte, og spiller fortsatt, bakersfield-style country i rett nedstigende ledd fra Buck Owens & his Buckaroos. Tøff honkytonk, med twangy gitarer som holder tradisjonelle countryverdier høyt i hevd. Ikke overraskende var det et livealbum som ble The Derailers første plateutgivelse («Live Tracks», 1995).

Det var også på denne tiden at The Derailers dukket opp for første gang i Norge, på Down on the Farm-festivalen utenfor Halden.

The Derailers gjennombrudd falt sammen med fremveksten av det som ble betegnet som alternativ country, nå gjerne kalt americana, ut over nittitallet.

Deres dedikasjon til spesielt California Bakersfield-country gikk heller ikke upåaktet hen hos selveste Buck Owens, som i 1999 stilte opp på duett på sangen «Play me the waltz of the Angels» fra albumet «Full Western Dress». Samme år inviterte Buck bandet til å spille i sitt eget 70 års fødselsdagsselskap. I 2007 laget The Derailers et fullt album med covers av Owens med tittelen «Under the influence of Buck».

Men The Derailers gikk heller ikke av veien for å gjøre mere uortodokse og overraskende innspillinger, i 1997 gjorde de en honky-tonk-versjon av Prince sin sang «Rasberry Beret»!

På tross av at The Derailers ble oppfattet som et tradisjonelt honky tonk-band med helt andre musikalske idealer enn det som gjaldt som såkalt new country, førte bandets formidable liverykte til at de var konstant på turné og bygget et stort publikum. Til slutt måtte selv countrymusikkbransjen i Nashville akseptere populariteten deres. Ikke ulikt det som hadde skjedd med outsideren Dwight Yoakam et tiår tidligere.

Etter hvert klatret platene deres også på Billboards countrylister, men det som skulle bli bandets gjennombrudd til mainstream countryradio, albumet «Here come The Derailers», produsert av Nashvilles toppprodusent, Kyle Lehning, hadde uflaksen å bli lansert på den verst tenkelige datoen, 11. september 2001. I månedene som fulgte var USA fokusert på alt annet enn The Derailers good time honky tonk-musikk.

I 2003 sa bandets ene grunnlegger og sanger, Tony Villanueva, takk for seg, for å få mer tid sammen med familien og for å bli pastor i en kirke.

Men Brian Hofeldt har lykkes med å holde The Derailers på veien i årene som har gått. Bandets siste plateutgivelse kom i 2010, «The Derailers! Live from Texas», nok en refleksjon av det The Derailers gjør aller best. Gi ordentlige countryfans en solid dose av genuin, hardcore country, samt en dæsh av 60-tallets Pop. Brian har nå med seg Basil McJagger på piano, Bracken Hale på bass og Karen Biller på trommer.
WEB FACEBOOK  SPOTIFY  TIDAL  (Takk til Vintra Country Festival for noe lån av tekst)

JONAS AASEN & THE WRANGLERS (N)
spiller amerikansk country/western musikk med en tvist av norsk sjel.

Bandet har de siste årene opparbeidet seg et navn på den norske country og americana scenen og har spilt en rekke konserter rundt omkring i landet, samt gjort en hel del store support jobber.

Bandet slapp i 2013 en EP og har i løpet av 2015 sluppet to singler på Snertingdal Records fra debutalbumet som er ¨in the making¨.
Denne kvelden er det en nedstrippet versjon som spiller, men det loves gråtende pedalsteel og nistrist western melankoli.
WEB FACEBOOK SPOTIFY