ByLarm m/ FORZA + PHONE JOAN + DANIEL GILBERT ( Swe) + THE GOOD THE BAD (DK) + SEABEAR (ICL) + BJØRN HELLFUCK

Forza-wKL.20.30: FORZA – Bergen (N)

Forza vokste ut fra en trommegruppe på ett asylmottak, hvor musikk ble brukt som kommunikasjon mellom medlemmer som ikke kunne snakke sammen. Gruppa gav deltakerne noe å gå til, noe å tenke på, noe nytt å utforske. Med alle de ulike verdensdelene i aksjon ga gruppen styrke og medlemmene fikk mot til å være seg selv.

Forza av i dag er et fullt band hvor medlemmenes ulike tolkninger fusjonerer nervene i folkemusikk og vestlig popmusikk. Utgangspunktet ligger i folkemusikk, i brytningspunktet mellom latin, tango, balkan og persiske rytmer krydrer Forza med noen doser hiphop og rock. Når verktøyet er tradisjonelle folkemusikkinstrumenter som trekkspill, fiolin og diverse perkusjon blir lydbildet både særpreget og unikt.
I 2008 vant Forza Bergensavisens konkurranse ”Oppdrag demo” i juni 2009 og i september kom deres første ep ledsaget av releasekonsert på et smekkfullt Sardinen i Bergen.
www.myspace.com/forzaonline

Phone-Joan-wKL.21.30: PHONE JOAN – Oslo (N)

Phone Joan er et skranglete, minimalistisk, 70-tallsinspirert indieprog-orkester basert på trommer, gitar og vokal og med fokus på gode vokalharmonier. De finner sin inspirasjon i band som The Dead Weather, Black Mountain, PJ Harvey, Led Zeppelin, White Stripes, Rolling Stones og QOTSA. Deres første fullengder har funnet form i løpet av høsten 2009 og er snart klar for utgivelse.
www.myspace.com/phonejoan

Daniel-Gilbert-wKL.22.30: DANIEL GILBERT – Göteborg, (S)

Vel, jeg heter Daniel Gilbert og helt siden min gamle far slo inn min musikalske pannebrask med Oscar Peterson Trio har jeg trodd på, og forstått at musikk i alle sine former berører og påvirker de fleste mennesker, ihvertfall de som har en sjel. Siden det var den enkleste måten å kommunisere med folk på begynte jeg ganske tidlig å spille.
Broder Daniel ble mitt høydepunkt. Gymnaset tilbrakte jeg på ulike skoler, Fiesta, The Junior og Augustifamiljen m fl. Universitetsutdannelsen hette Håkan Hellström og heter det fortsatt.

At jeg nå starter for meg selv eller hva faen man skal kalle det skyldes vel tilfeldigheter, at tid og mulighet åpenbarte seg. Jeg møtte på min venn Per Stålberg og vi bestemte oss for å prøve et samarbeid. Derfra har nå skiva “New African Sports, Soul Café Club No #1” kommet.
Musikalsk trekker låtene til seg lyd som har inspirert og påvirket meg gjennom livet, fra George Jones til Swervedriver, fra Chet Baker til Radio Birdman osv. Under innspillingen samlet det seg en liten gjeng musikere som bidro i studio og som jeg nå stolt kan kalle mitt band. Herrene kommer fra vilt forskjellig bakgrunn, hvorvidt dette høres på musikken overlater jeg til andre å bedømme.
www.myspace.com/mybuddy

The-Good-The-Bad-wKL.23.30: THE GOOD THE BAD (DK)

The Good The Bad er ikke hverken helt good eller helt bad, og de er definnitivt ikke ugly. De er tre danske desperados som bringer utsøkt new scool surf og flamenco til massene.
Faktisk så har deres leppe-skjelvende, beinristende, hoftevrikkende, skitne cool økt fødselsraten i Danmark for hver dag som har gått siden deres egen eksplosive fødsel for ca. et år siden.

Det er årsasken til at de på kort tid fikk tilbud om å spille på bl.a Roskilde Festival, den tyske bransjefestivalen Popkomm, samt flere runder i England og andre steder i Europa. Når de ikke globetrotter Europa rundt pleier de å blåse fjeset av publikum i hjembyen København der de har imponert undergrunns-scena og opparbeidet seg en solid fanbase.
TGTB slapp sitt debutalbum på bred front i November 2009.
www.myspace.com/tgtb

Seabear-wKL.00.30: SEABEAR – Reykjavik, (ICL)

Islandske Seabear startet opprinnelig som Sindri Már Sigfússons soloprosjekt, men det utviklet seg etter hvert til et band med hele sju faste medlemmer. Samtidig har Sindri fortsatt sin solokarriere, da under navnet Sin Fang Bous. Seabears debutalbum så dagens lys i 2007 og låta “Cat Piano” fant bl.a. veien til en episode av fjernsynsserien “Gossip Girl”. Størst oppmerksomhet fikk likevel sangen “I Sing I Swim”, der videoen snart er oppe i 600.000 visninger på Youtube.
Clash Magazine beskrev Seabears musikk som “Sufjan Stevens møter et unplugged Arcade Fire” og Rolling Stone har kalt Sindri Már Sigfússon en Islandsk Beck.
Et nytt album er under produksjon og i følge bandet låter det mer cowboy enn det forrige. Release er planlagt rett etter by:Larm.
www.myspace.com/seabear

Bjørn-Hellfuck-w
KL.01.30: BJØRN HELLFUCK – Bergen (N)

Seksuelt eksplosiv rock og visesang fra Bergen!
Bjørn Hellfuck og hans backingband har vært kometer og ubestridte enere på Urørt siden de startet i 2007. Bergenserens underfundige syn på samliv og underliv har gitt ham stadig økende oppmerksomhet og resultert i flere utsolgte konserter med euforisk stemning.
Bjørn Hellfuck avstår fra antydningens kunst og har skapt sin egen nisje – humoristisk sexologrock. Hellfucken, som han blir kalt i Bergen, har nettopp blitt playlistet på b-lista til NRK P3 og nærmer seg avsindige 150.000 avspillinger på Urørt.

“Han er en av de aller største undergrunnsfenomene vi har her til lands akkurat nå” – Asbjørn Slettemark, programleder for Lydverket.
http://hellfuck.wordpress.com
www.bylarm.no