byLarm 2011 KL.20.00 – På Scenen: KL.21.00 ELIN KÅVEN + KL.22.00 IVAN MAZUZE GROUP + KL.23.00 MAMMÚT (ICL) + KL.24.00 SHELDON BLACKMAN & THE SOULREBELS + KL.01.00 THE TOPANGAS

GRATIS MED BYLARM-PASS / INNG.KR.150 I DØRA FRA KL.20.00 / FORSALG BILLETTSERVICE.NO


KL.21.00 ELIN KÅVEN
– Sjanger: Folk / Pop
Elin Kåven er en samisk artist og fusiondanserinne fra Karasjok. I desember 2009 kom hun med sin første fullengder, “Jiknon musihkka – Frozen Music” med produsent Ole Jørn Myklebust bak spakene. Dette albumet høstet gode kritikker og fikk terninkast 5 i flere norske og samiske medier.

Sammen med bandet sitt gjør Elin Kåven meditativ musikk med drag mot det mystiske og med influenser av tradisjonell samisk joik. Sjangermessig spenner det fra new folk og pop til world og jazz. Nær og lavmælt vokal med en suggerende detaljrik musikalsk oppbygging gir et avspent, flytende og åpent uttrykk.

Bandet som spiller med henne består av Ole Jørn Myklebust (Mari Boine, Unni Wilhelmsen), Juhani Silvola (Ádjagas, Sacred Harp), og Jonas Howden Sjøvaag (Hanne Hukkelberg, Navyelectre, Eple Trio).
www.myspace.com/elinonstage


KL.22.00 IVAN MAZUZE GROUP
– Sjanger: Afrobeat / Jazz

Ivan Mazuze Groups musikalske uttrykk blander chopi- og muthimbarytmer, samt stilartene marrabenta og maskanda fra Mosambik og Sør-Afrika, med latin- og afrojazz.

Gruppen er basert rundt den mosambikiske saksofonisten og komponisten Ivan Mazuze. I 2010 vant han prisen for beste jazzalbum og beste instrumentale jazz-/fusionalbum ved Mozambique Music Awards, for det sørafrikansk utgitte “Maganda” (Imazuze). Samme år ble han også nominert til “Best Contemporary Jazz Album” ved South African Music Awards (SAMA). Mazuse har turnert mye i sørlige Afrika og internasjonalt, og har arbeidet med Norge som musikalsk base siden 2009. Et nytt album på norsk plateselskap slippes på tampen av 2010.

I samarbeid med Samspill International Music Network og Du store verden!
www.myspace.com/ivanmazuzegroup


KL.23.00 MAMMÚT (ICL)
– Sjanger: Indie / Pop / Rock
Mammút ble dannet på Island i 2003 av to gutter og tre jenter i 14- til 16-årsalderen. Et par måneder etter første øving vant de islandske Battle of the Bands med kun tre låter på repertoaret.

I 2006 kom så debutalbumet på selskapet Smekkleysa til gode kritikker, bl.a. etterfulgt av en konsert på festivalen Iceland Airwaves som begeistret magasiner som Rolling Stone og Music Week.

Etter nok et suksessfullt album, “Karkari” i 2008, som også kom på Rough Trade/Rocket Girl i Tyskland, turnerte bandet Europa, spilte på SXSW i Austin, InTheCity i England og varmet opp for de belgiske rockerne dEUS hjemme på Island og i Tyskland.
www.myspace.com/mammut


KL.24.00 SHELDON BLACKMAN & THE SOULREBELS
Sjanger: Karibisk Pop/ Calypso / Soca / Reggae / Rapso / Jamoo

Sheldon Blackman and the Soul Rebels spiller dansbar karibisk pop i en heftig blanding av genrene calypso, soca, reggae, rapso og jamoo. Blackman selv kommer fra Trinidad. Han har delvis bodd i Norge de siste tre årene, og deler sin tid mellom å spille her med sitt norske band og gjøre konserter på Trinidad og Tabago med karibiske musikere. Det er en ti mann- og kvinnesterk besetning som vil innta by:Larm denne kvelden.

Blackman har det siste tiåret gitt ut fire cd-plater, hvorav den siste, “Overflowing”, kom for to år siden. Han nyter høy anerkjennelse hjemme på Trinidad, hvor publikum både kjenner ham som en dyktig livemusiker og gjennom arven fra faren hans, Ras Shorty, mannen som i sin tid etablerte socasjangeren, Trinidads moderne populærmusikk.

I samarbeid med Samspill International Music Network og Du store verden!
www.myspace.com/sheldonblackman


KL.01.00 THE TOPANGAS
Sjanger: Country / Rock
The Topangas har funnet seg vel til rette midt mellom kommersiell country og upolert, alternativ countryrock. Samtidig er det også snev av dansebandtakter både her og der, og enkelte låter ligger tett opptil både poprock og 70-tallets softrock. Ikke nok med det: Tidvis henter primus motor Renn Loren inspirasjon til det komplekse lydbildet både fra fødestaten Hawaii og fra skitten bluegrass, og serverer det hele i et herlig tørt og varmt lydbilde.

«Songs From …» er et særdeles variert album. For selv om den røde tråden aldri slippes av syne, makter Loren og kompani å gi hver enkelt låt sjel og særpreg samtidig som de forvalter arven etter sine inspirasjonskilder med ærefrykt og sjel. En kløktig og bunnsolid plate.
(Petter Lønningen, Bergens Tidene 5/6)
www.myspace.com/topcan