byLarm 2011 KL.20.00 På Scenen: KL.21.00 PRISTINE + KL.22.00 GURO VON GERMETEN + KL.23.00 STINA STENERUD + KL.24.00 WHO KNEW (ICL) + KL.01.00 SURFERS LINGO

GRATIS MED BYLARM-PASS / INNG.KR.150 I DØRA FRA KL.20.00 / FORSALG BILLETTSERVICE.NO


KL.21.00 PRISTINE
(Union Blues Band 2011)Sjanger: Blues / Funk / Rock
Tromsøbandet Pristine gikk seirende ut av den siste Union Blues Cup på Notodden Blues Festival, og sikret seg dermed posisjonen som Union Blues Band 2011. Det dyktige bandet med karismatiske Heidi Solheim i front gjorde solid inntrykk på både publikum og dommere under finalen, som ble arrangert på festivalens hovedscene.

Med en gjennomsnittsalder under 30 stormer Pristine frem med kraft, følelse og intensitet. De ble dannet i 2006 og er basert rundt vokalist og frontfigur Heidi. Med seg har hun musikere fra Nord-Norge som ellers spiller med blant annet Adjagas, Badger, Ska Patrol, Kaja Bremnes og Tromsø Storband.

Pristines musikk har en klar grunnmur i blues og 70-tallsrock. I tillegg til tradisjonell blues henter Pristine inspirasjonen fra band som The Faces, Grand Funk Railroad, Led Zeppelin og AC/DC.
www.myspace.com/pristinemusic


KL.22.00 GURO VON GERMETENSjanger: chanson, ispedd balkantakter og klezmermelodier.
Guro von Germeten er noe så utradisjonelt som en singer/songwriter med trekkspill. Hun har siden debutkonserten som låtskriver i november 2008 fått stor oppmerksomhet gjennom sin tidløse musikk, inspirert av gamle helter som Jacques Brel og Edith Piaf, mikset med nyere Wendy McNeill og Emir Kusturica. Musikken er en intens og lidenskapelig form for chanson, ispedd balkantakter og klezmermelodier.

I oktober slapp dette lidenskapelige fyrverkeriet av en artist debutalbumet “Bad Dreams and Good Nightmares” med et knippe historier om ikke fullt så gode superhelter, triste sirkusklovner, vakre trekkspillkvinner og mørke bakgater. Guro von Germeten skaper en eventyrlig verden; dekadent og folkelig, makaber og lidenskapelig.

“She’s an accordion siren!” (Geoff Berner, new-klezmer legend)

“Vi fant henne i den franske motstandsbevegelsen. Hun driver med ting man ikke har gjort siden andre verdenskrig” (Are Fevang, Ila Auto)
www.myspace.com/gurovongermeten


KL.23.00 STINA STENERUDSjanger: Blues / Soul / Jazz
Stina har sunget med Jan Tore Lauritsen & The Buckshot Hunters siden 2002, samt storheter som Jan Werner Danielsen, Kåre Conradi og Georgie Fame. Inspirasjonsmessig heller hun mot god gammel soul, ispedd blues- og jazzelementer, og musikk med kraft og sterke tekster.

Bandet hun har med seg nå består av rutinerte musikere som har spilt land og strand rundt i en årrekke. Paul ”Palle” Wagnberg er en mann som egentlig ikke trenger noen introduksjon. Unikumet fra Norrköping i Sverige har gjennom snart tre tiår målbundet publikum med trakteringen av sin Hammond B3, bl.a. i The Real Thing. På gitar finner vi Stian Haslie, kjent fra Bedrock Bluesband som vant Unionscupen på Notodden i 2006. Borgar Skoveng på bass har bl.a. spilt med The Men They Couldn’t Shave og trommeslager Tor Mikael Larsen har vært involvert i en rekke bandprosjekter i Bergen

I oktober 2009 slapp Stina sin debutplate ”Kissing fools” til strålende kritikker.
www.stinastenerud.com


KL.24.00 WHO KNEW (ICL) Sjanger: Indie / New wave / Powerpop
Indiebandet Who Knew ble unnfanget for fire år siden i en kald islandsk garasje. Våren 2010 slapp de sin første skive, “Bits and pieces of a major spectacle”, sterkt preget av det hjemmelagde redet i Reykjavik.

Omgitt av retrotapet på veggen og utbrente sigarettsneiper, har bandet definert musikken sin som lag på lag med vibrerende gitar og synthmelodier som overlappes av flerstemt falsettvokal. Produksjonen er fyldig og rik med et nikk til Phil Spectors “Wall Of Sound”. På scenen har vokalist Armann blitt sammenlignet med David Byrne under et panikkanfall, mens bandet forøvrig spretter rundt som en tidlig utgave av the Libertines.

Who Knew prøver ikke å mane fram Islands kjølige vidder og store ro i musikken sin, men går heller for ren spilleglede!
www.myspace.com/wellwhoknew


KL.01.00 SURFERS LINGO Sjanger: Powerpop / Rock / Surf
Med musikk inspirert av fortidens storheter som Jimi Hendrix, Rolling Stones, Led Zeppelin og Beach Boys, ble Surfers Lingo tidenes yngste vinnere av tradisjonsrike Rock Mot Rus på Andøya allerede i 2008. Sommeren 2010 vant rocketrioen fra Svolvær “Urørt Under 16”-konkurransen på Miniøya. Høsten ble den mer pop-aktige singelen “Peach Pelican” sluppet på EMI som en del av førstepremien etter seieren.

“Miniøya og Øyaspilling – og ikke minst innspillingen av singelen – har vært reneste eventyret for oss” sier bandmedlemmene. Det oppsiktsvekkende unge bandet har i skrivende stund rundt 40 konserter i Nordland bak seg, og sikter nå mot resten av landet.
www.myspace.com/surferslingo