byLarm 2011 KL.20.00 På Scenen: KL.21.00 SASSYBEAT + KL.22.00 FORZA + KL.23.00 TASSILI + KL.24.00 ZIGGY + KL.01.00 HJALMAR (ICL)

,

GRATIS MED BYLARM-PASS / INNG.KR.150 I DØRA FRA KL.20.00 / FORSALG BILLETTSERVICE.NO


KL.21.00 SASSYBEAT
Sjanger: Indie / Pop / Rock
Sassybeat er to jenter midt i tenåra foran en trommeslager. Det høres ikke spesielt imponerende ut på papiret, men la ikke den unge alderen eller det tilsynelatende enkle trioformatet avskrekke deg. Her snakker vi nemlig om talenter langt utenom det vanlige.

Ikke bare tryller de fram vokalharmonier i beste ABBA-tradisjon, de er også i stand til å komponere låter som kan gjøre en etablert popstjerne grønn av misunnelse. Sjekk bare ut “The Mouse and the Bear”, skrevet av ei jente som på dette tidspunktet knapt hadde entret tenårene, komplett med video laget hjemme på kjøkkenet i Asker.Så langt har Sassybeat markert seg på Ungdommens kulturmønstring og fått en låt anbefalt på Urørt.
Bandet har nylig blitt signert til Universal Music
www.myspace.com/sassybeat


KL.22.00 FORZA
– Sjanger: Folk / Hiphop / Rock
De startet på et asylmottak i Bergen og har på kort tid klatret opp blant eliten av det som rimelig upresist kan kalles verdensmusikk. Hiphophybriden FORZA forsyner seg respektløst fra øverste hylle i verdens musikalske supermarked. De er ekte sjangersjonglører, mikser hiphop med folkemusikk, pop og rock, og serverer en god dose heftig perkusjon på toppen.

Før de besøkte by:Larm i 2010 beskrev Dagsavisen FORZA som et av de mest spennende nye bandene på den norske musikkscenen. I tiden etter opptredenen har bandet turnert festival-Norge fra Hove i sør til Karlsøyfestivalen i nord. Sensommeren 2010 slapp bandet singelen “Mr. King”, som ikke lenge etter ble listet på NRK P3.
www.myspace.com/forzaonline


KL.23.00 TASSILI
Sjanger: Electronica / Folk / Jazz
Tassili spiller “kamelhårsjazz”, en blanding av marokkanske røtter og vestlig moderne musikk. Miksen gjøres av marokkanskfødte Aissa Tobi og norskfødte Ketil Kielland Lund.Fjorårets debut i cd-format, «Lathebkish” (Talik), høstet strålende kritikk, og bandet har alltid levd opp til sitt rykte som et godt og dansbart festivalband. På repertoaret står musikk som kan spores til det andalusiske, arabiske, berberske og jødiske, eller til andre lokale folkemusikkvarianter som finnes side ved side i Marokko i dag. I front står som alltid vokalisten Aissa Tobi med sine strenger i høvelig materiale – i nylon, metall og tarm.

I tillegg til Aissa Tobi på vokal, fele, luthar, sintir, gargabb og banjo, samt Ketil Kielland Lund på  tangenter, vokal, flygelhorn og trekkspill, består gruppen denne kvelden på by:Larm av Abderrahime Tobi (vokal, perk), Kenneth Ekornes (trommer), Luis Landa Schreitt (perk) og Endre Hareide (bass).
www.myspace.com/Tassilimusic


KL.24.00 ZIGGY
Sjanger: Funk / Pop / Rhythm and blues
Ziggy Boomfall er en artist som alltid gir publikumet sitt et eksplosivt show.
Artistkarrieren startet i hjembyen Dakar,Senegel,der han var sanger og danser i gruppa Beat Box Boys. Gruppa drev bl.a. drev med beatboxing og rapping og Ziggy endte til slutt opp med å bli vokalist på heltid.
Gruppa opptrådte hyppig og ble lokale stjerner før Ziggy, fortsatt i temeårene flyttet til Sverige og fortsatte oppbyggingen av sin solokarriere der.
Etter flere turneer og opptredener i inn- og utland flyttet han til Norge, hvor han har blitt tatt vel imot i hovedstadens musikkmiljø.
Sist sommer leverte han bl.a. et fantastisk show under Musikkfest Oslo i Vaterlandsparken, hvor han fikk hele plassen til å danse.
www.myspace.com/ziggyboomfall


KL.01.00 HJALMAR (ICL)
– Sjanger: Blues / Folk / Reggae

Bandet Hjálmar har siden starten i 2004 blitt litt av kulturfenomen på Island. De begynte som et reggaeeksperiment og klarte, på tross av musikkbransjens mistro, å berøre mennesker med sin fengende blanding av solfyllt reggae og lokale musikalske røtter. Bandets autentiske sound, deres respekt for musikken og publikumet, har gjort Hjálmar til et av Islands mest folkekjære band. Konsertene deres er energiske og fargerike, men samtidig avslappede. Vakre vibber vinner ethvert publikum de spiller for og fanger deg med smittsom musikalsk glede.

Hjálmar har gitt ut fire album, som alle er kritikerroste. Alle har nådd gullstatus, og deres siste album, “IV”, solgte til platina. Det ble også nominert til “Beste pop-/rockalbum” ved Islands Music Awards 2010. Opp gjennom årene har Hjálmar forøvrig mottatt en rekke islandske nominasjoner og utmerkelser, som f.eks. “Beste liveband”, “Beste nykommer” og “Beste pop-/rockalbum”.

Selv om du kanskje ikke er verdens største reggaefan, vil du muligens få deg en overraskelse når Hjálmar treffer scenen.
www.myspace.com/hjalmarmusic