ByLarm m/ DEATH BY UNGA BUNGA + MANNA (Fin) + HAFDIS HULD (Icl) + URBAN TUNÉLLS KLEZMERBAND + RAKIJA

Death-By-Unga-Bunga-w
KL.20.30: DEATH BY UNGA BUNGA, Moss (N)

“Fra Moss kommer de pur unge gutta i bandet med det særdeles snasne bandnavnet “Death By Unga Bunga” (hentet fra en obskur plate med LA-punkbandet “The Mummies”). Dette er ungdom som har funnet noen støvete vinylplater på loftet etter bestefedrene sine. 50- og 60-tallsvibber ispedd en god dose humør og villskap. De har ingen respekt for gamle helter og tilfører musikken sin en god dose ungdommelig overmot – tro oss, disse gutta kommer du til å se på langt større scener i 2009!” – (The Crypt)
www.myspace.com/ungabungadeath

Manna-w
KL.21.30: MANNA (FIN)

Manna er en artist og låtskriver født i Paris av en finsk mor og algerisk far, nå bosatt i Helsinki. Gjennom å kombinere influenser på tvers av tiårene fra punk til drømmende folk, skaper hun et unikt lydbilde. Albumet “Songs of Hope and Desire” ble svært godt mottatt av kritikerne. Singelen “Some Girls, Some Boys” fanget oppmerksomheten til britisk musikkbransje og presse, og hun er allerede omtalt i magasiner og kanaler som The Sunday Times Culture, Q, Record of the Day, MTV UK og Myspace editorial.

Manna selv sier; “Jeg er ikke interessert i å skape noe annet enn ektefølt musikk, den kan være enten vakker eller rett ut aggresiv – ofte begge deler. Jeg vokste opp med like mye påvirkning av folk, soul og blues som av av den tidlige punkscena i New York. Uansett, det burde ikke være noen regler når det gjelder musikk, det blir ofte mer interessant hvis man slipper taket og følger intuisjonen. Lyd er gud og jeg elsker musikk”

“Striking is Manna, looking like a cross between Charlotte Gainsbourg and Patti Smith. Blending PJ Harvey’s stomp with CSS’s dance moves is audacious, and it’s clear she’s ready to cross borders. Her extraordinary bassist Maria nailed a constant pulse that gripped the audience.”

Mojo Magazine live anmeldelse
www.myspace.com/mannamariam

Hafdis-Huld-w
KL.22.30: HAFDIS HULD – Reykjavik (ICL)

Hafdis Huld ble født i Reykjavik og deler nå tiden mellom Island og Storbritania. Fra hun var 15 turnerte hun verden med ikoniske Gus Gus, og mellom turneene brukte hun tiden til å spille i en rekke islandske filmer. Hafdis slapp sitt første soloalbum i oktober 2006, resultatet av et samarbeid med en rekke høyt respekterte låtskrivere. “Dirty Paper Cup” fikk strålende kritikker, fikk bra med radiospilling i England og vant den islandske musikkprisen for beste popalbum. I kjølvannet av utgivelsen turnerte Hafdis klubber og festivaler over hele Europa og varmet opp for artister som Paolo Nutini og Mika. Hennes låter har dukket opp i flere fjernsynsreklamer.

“Hafdis Huld is proof that Iceland’s waters breed elfin pop stars who are musically original and deliciously bonkers.” (The Sunday Times)
“Hafdis Huld has a painstakingly fragile, quirky voice – like Bjork crossed with Cerys Matthews on a diet of candyfloss. Her solo album delivers some minimal but deliciously skewed pop as Huld belies her gooey vocals and strummed acoustics with dark concerns and some satisfyingly nasty lyrics.” (The Guardian, 4 stars)
www.myspace.com/hafdishuld

Urban-Tunélls-Klezmerband-w
KL.23.30: URBAN TUNÉLLS KLEZMERBAND – (N)

Urban Tunélls Klezmerband spiller musikk med virtuositet og energi, med glimt i øyet og samtidig med respekt for tradisjonen. Velkommen til klezmerfest!
Opprinnelig var klezmermusikken en del av den jødiske kulturen i Øst-Europa før andre verdenskrig. Den har likhetstrekk med sigøynermusikk og folkemusikk fra Balkan, men har likevel sin egen musikalske karakter.
Klezmer skulle få folk til å danse, og ble først og fremst spilt på fester og i bryllup.
Urban Tunélls Klezmerband er en av få norske grupper innen sjangeren. De har røttene i den opprinnelige tradisjonen, men gjør også ting på sin egen måte.
Under en konsert med Urban Tunélls Klezmerband spenner stemningen i musikken fra var og sødmefull til lystig og energisk. Den intense musikken er laget for fest, noe Urban Tunélls Klezmerband tar på alvor. Du er selvsagt invitert!

”…iltert medrivende og livlig fascinerende” (Aftenposten, terningkast 5)
”Denne plata er en fest fra ende til annen. Smarte musikere lager klezmerkalas på sitt aller beste.” (Adresseavisa, terningkast 6)
”Oj, dette er bra.” (NRK Kulturnytt)
www.urbanklezmer.com

Rakija-w
KL.00.30: RAKIJA – Oslo, Norway

Rakija er navnet på det berømte balkanske brennevinet, laget av druer, plommer eller diverse annen frukt. Det er også navnet på et balkanband som vil varme deg vel så mye som brennevinet og gi deg en uutholdelig trang til å danse, danse, danse!
Rakija ble startet i Oslo i 2007 av musikere med aner fra Serbia og Norge. De spiller både eget materiale og tradisjonell folkemusikk fra Balkan i nye, friske arrangement med elementer fra blant annet rock og klassisk musikk.

Siden starten har Rakija etablert seg som ett populært og særegent liveband. De har spilt på scener og klubber over store deler av landet og har inspirert folk til å kaste skjorta på balkanfest, mens tårer har blitt observert på akustiske konserter. Rakija formidler musikk og scenesjarm som appellerer til musikkglade i alle aldre.
www.myspace.com/rakijaband

www.bylarm.no