BYLARM på GAMLA m/ MMM + GUNNHILD SUNNLI + SNORRI HELGASON (ISL) + MIRA CRAIG + BEGLO MEG

Billetter Kr.150 i døra fra KL.20.00 – Forsalg Dagspass Torsdag eller Festival-pass


KL:21.00: MMM (N)
KL.22.00: GUNNHILD SUNNLI (N)
KL.23.00: SNORRI HELGASON (ISL)
KL.00.00: MIRA CRAIG (N)
KL.01.00: BEGLO MEG (N)

KL.21.00:MMM
består av Johanne Isefiær McDougall og Ida Eline Tangen, som leker seg med musikk. De kjøpte noen loop-pedaler og synther, og satte i gang på oppdagelsesferd. Resultatet er blitt en kjølig, men fengende samling poplåter. En deilig blanding av 80-talls synthpop og ny chillwave. De startet pop-elektronika douen høsten 2010 og spilte sin første oppvarmingskonsert for Hiawata på Internasjonalen i Februar 2011. Siden det har de spilt flere konserter i Oslo, blant annet på Revolver, Camp Indie på Rockefeller og under Musikkens dag.
www.myspace.com/mmmhits

KL.22.00: GUNNHILD SUNDLI
Etter at Gåte satte på pauseknappen nyttårsaften 2005 har Gunnhild Sundli fokusert på en karriere som skuespiller, og de siste 4 årene har hun arbeidet ved Trøndelag Teater. Ved siden av teaterkarrieren har hun også arbeidet i det stille med musikken. Hun har tatt seg den tid dette har krevet, men nå er Gunnhild Sundli klar som soloartist. Med nytt og eget stoff, og med nye musikalske venner i eget band. Litt mindre metall, men likevel umiskjennelig Gunnhild Sundli. Den klare stemmen, signaturen, meloditeften og kraften fra dypet preger fortsatt hennes musikalske landskap.
www.gunnhildsundli.no

KL.23.00: SNORRI HELGASON (ISL) (Foto: Mirra Helgason)
er en singer-songwriter fra Reykjavik, Island. I en alder av 19 bestemte Snorri å vie sitt liv til den eneste som virkelig interesserte ham – musikk.

I 2009 spilte Snorri inn sitt første soloalbum, med inspirasjon fra folk og americana. Albumet I’m Gonna Put My Name On Your Door ble sluppet på Island i november 2009 og i Europa og USA i desember 2010 gjennom Kimi Records. Siden da har Snorri turnert mye og bygget en variert og spredt fanbase mens han har utviklet sitt håndverk som utøver og låtskriver. Han har spilt konserter i fjerne hjørner av verden som Corner Brook, Newfoundland og Faenza, Italia, samt utsolgte show i New York, Berlin og London. Live-showene hans er personlige, men intense, enten han spiller solo eller med band, og har høstet mange positive anmeldelser fra magasiner og blogger verden over.

Med sin hjemlige og selvlærte tilnærming til låtskriving, har Snorri blitt sammenlignet med singer-songwriter storheter som Paul Simon, Harry Nilsson og Neil Young.
Snorri er nå basert i London og slapp sitt andre soloalbum, “Winter Sun” på Island i august 2011. Albumet ble produsert av islandske Sindri Már Sigfusson (Seabear, Sin Fang) og har fått enstemmig ros fra lokale musikkjournalister.
www.myspace.com/snorrihelgason

KL.00.00: MIRA CRAIG
er et av Norges største popikoner kjent for sin eksperimentelle og spennende miks av ulike stiler. Hun har mottatt strålende kritikker, og er innehaver av to album som har oppnådd gullstatus. 29-åringen vant Alarmprisen som beste nykommer, og hatt nominasjoner hos Spellemann og MTV Europe Music Awards. Hun søker alltid et helhetlig inntrykk, visuelt og musikalsk, og er involvert som produsent, låtskriver, koreograf, regissør, stylist og designer.

Craig har tidligere samarbeidet med store internasjonale stjerner som Snoop Dogg og Timbaland. Under Quartfestivalen har hun sunget duett med Wyclef Jean, og delt scene med Pharrell Williams. Hun har massiv live-erfaring fra festivaler og konsertarenaer i inn -og utland.

På det kommende og fjerde albumet, har hun gått i studio med band og holdt seg tro til et organisk poprock-sound. Konseptet spinner rundt episke fortellinger fra den svunne western-epoken. Første singel ut er “Aces High” som lanseres i Skandinavia i januar 2012.
www.miracraig.com

KL.01.00 BEGLO MEG
Beglomeg er en mekanisme bygd opp av hypnotiske rytmer under en opptrekkbar bassmaskin med messingrør som går opp i en øvre del, der psykedelisk death funk blir prosessert av en spansk arkivar og en ungarsk doktor om til gigantiske blinkende kuler av glasserte hovmestere og transcendentale europeiske bastarder dryppende av bossa, rumba, prog, imitert italiensk library, Asia. Og kanskje til og med bittelittegranne super-easy?

Beglomeg, et dansband for de levende døde, en spilledåse for kakerlakker.
www.facebook.com/beglomeg?sk=info