BYLARM på GAMLA m/ MARIE (N) + LINNEA OLSSON (Swe) + MEGAFON (DK/N) + BUSI NCUBE (N) + GOYLEM SPACE KLEZMER (N)

,

Billetter Kr.150 i døra fra KL.20.00 – Forsalg Dagspass Fredag eller Festival-pass

KL.21.00: MARIE (N)
KL.22.00: LINNEA OLSSON (Swe)
KL.23.00: MEGAFON (DK/N)
KL.00.00: BUSI NCUBE (N)
KL.01.00: GOYLEM SPACE KLEZMER (N)

KL.21.00 MARIE (N)
Bak navnet Marie skjuler det seg en energisk felespillende og syngende frøken fra Gudbrandsdalen. Hun har bl.a. gjort seg bemerket gjennom duoen Marie & Julie på TV2s “Norske talenter”, “Hver gang vi møtes på TV2”- våren 2012, sammen med FRIKAR, og ikke minst som Helene Bøksles faste felespiller. Marie satser for tiden alt på sin egen musikk, og slapp første singel “To unge vakre” i mai 2011. Marie og hennes eminente band blander elementer fra folkemusikken med en god dose lekenhet, og leverer tekster som gir publikum en fengende og ærlig opplevelse. Marie er platedebutant og storsatsingen til MTG music våren 2012.

“Hun har en utstråling, tilstedeværelse og inderlighet som bidrar til at musikken får vinger» (Helene Bøksle)

”Marie Forr Klåpbakken på Herr Nilsen er Narum, Odd Nordstoga & Vamp i ett” (Hanne Hoftun, NRK P1)
www.myspace.com/marieklaapbakken

KL.22.00: LINNEA OLSSON (Swe)
er en flittig turnerende cellist og bassist som har spilt og turnert mye med Ane Brun, Frida Hyvönen og Nina Kinert. Nå debuterer hun også som soloartist. Platen Ah! er innspilt hjemme og det har blitt en høyst privat affære for cello og vokal inspirert av havet og med musikalsk slektskap til Arthur Russell, Magnetic Fields og Animal Collective. Albumet kommer ut samme uken som hun opptrer på By:Larm både solo og sammen med Ane Brun.
www.last.fm/music/Linnea+Olsson/+videos/+1–fNUxX-Sagw

KL.23.00: MEGAFON (DK/N)
er en duo med base i Danmark. De er Sangeren Marte Schau som er norsk, men har sigøynerblod i årene, og den danske multiinstrumentalisten Mikael Fleron. Live har de også med seg bass og trommer

Megafon hopper fritt og lett mellom et utall sjangere, balkan-møter-nordisk folkesang-møter-mellomøstlig bazar-møter-metal-møter-elektro. Mikael blåser Balkan-sax så svetten spruter og Marte synger sjelen ut av munnen. Stemmen hennes har røtter i den bulgarske sangtradisjonen, men er også sterkt innfluert av norsk, indisk og arabisk sangteknikk, ja og heavy metal. De har akkurat sluppet plata HURRA, 12 overflødighetshorn av store følelser og heftige beats. Tekstene er norske, engelske, danske og bulgarske, en vill blanding akkurat som musikken.

Medlemmene i Megafon er forøvrig veldig rutinerte musikere og har jobba med f.eks. Trentemøller, Bjørn Svin, Fleshquartet, Jacob Groth, Frans Bak, Mikael Simpson & Sølvstorm, Kira Skov, Düreforsøg etc.
www.megafonmusic.com

KL.00.00 BUSI NCUBE (N)
har vært en sentral musiker i Zimbabwe siden 1980-tallet – først med den legendariske gruppen Ilanga, senere som leder av Band Rain. Etter en lang karriere som vokalist i noen av Zimbabwes mest populære band, har hun relokalisert til Norge der hun bl.a. har samarbeidet med Women’s Voice og Mari Boine, og opptrådt bl.a. på Oslo Mela, Oslo World Music Festival, Cosmopolite og Litteraturfestivalen på Lillehammer med sitt norske band. Hennes siste plate ”Salulandela” ble utgitt av Etnisk Musikklubb i desember 2010.
www.You Tube.Busi Ncube

KL.01.00: GOYLEM SPACE KLEZMER (N)
har siden bandets oppstart i 2009 med en stor aktivitet rukket å spille fletta av tusenvis av danseglade konsertgjengere, tilfeldig forbipasserende og ihuga fans. På seine fester, åpninger, på gata – og på etablerte scener som Parkteateret, Herr Nilsen og John Dee. Bandet har også opptrådd på utdeling av Heddaprisen, i NRK radioteateret – og sammen med etablerte internasjonale klezmerstjerner som Amsterdam Klezmerband, Geoff Berner og Urban Tunnels.

Goylem spiller ny norsk spaceklezmer – vel rotfestet i tradisjonen – med inspirasjon fra samtidig popmusikk fra Midtøsten, psykedelisk prog, norsk folkemusikk og sci-fi elektronika – bør og vil høres live.

Erlend Barrat-Due Solum er en oppseilende stjerne blant Skandinavias klezmerklarinettister. Fiolinist Ingrid Halvorsener er klassisk skolert, med et langvarig kjærlighetsforhold til Béla Bartók. Nikolai Rohrlapper er spent fast i trekkspillselene, Øystein Hvamen Rasmussen spiller perkusjon. På kontrabass stiller Hans Erik Wagner, kjent fra Rex Rudi.
www.myspace.com/goylem