BYLARM på GAMLA m/ INGEBORG OKTOBER (N) + COMMUNIONS (DK) + ELIAS (Swe) + PALMFACE (N) + SABINA DDUMBA

Billetter: Ikke salg av enkeltbilletter til Gamla, kun framvisning av Bylarm-                          Dagspass for Fredag eller Festival-pass i døra fra KL.19.30.                   

Bylarm-pass kan kjøpes på Billettservice.no eller hos Narvesen, 7-Eleven og ByLarms egen billettbod v/Fiskeriet på Youngstorvet hvor alle billetter byttes i pass til følgende tider:
.                 KL.15.00-01.30 Ons 4 (00.30) + Tors 5 + Fre 6 + Lør 7 Mars
http://bylarm.no/                                                                                 www.facebook.com/bylarm
Bylarm 2015 Logo hovedBylarm 2015 Logo hoved
INGEBORG OKTOBER (N) KL.20.30      = Maritim folkemusikk og poetisk pop
COMMUNIONS (DK) KL.21.30                                                 = Rå primitiv Pop-Surf
ELIAS (Swe) KL.22.30                                          = Part Classic Part Nu Outlaw Soul
PALMFACE (N) KL.23.30                                                                   = Kraftig Indie Pop
SABINA DDUMBA (Swe) KL.00.30                                                              = R&B/Soul
Ingeborg-Oktober-w INGEBORG OKTOBER (N) KL.20.30

19 år gamle Ingeborg Oktober kommer fra Polden, en «one horse/one house town» i Knut Hamsuns gamle hjemmetrakter rundt Hamarøy, i Nord-Norge.
På dialekt er hun godt plantet i et trefoldig beslekstskap mellom det å være singer/songwriter med maritim folkemusikk og poetisk pop.
Hun styrer klar av de forutsigbare, endimensjonale, selvmedlidende dagbok skribleriene som plager mye moderne pop: musikken hennes kan være fengende, men det er ikke ukomplisert. Og den kan gjerne være ung, uten å være naiv.

Oktober har opptrådt på en rekke norske festivaler som Trænafestivalen, Buktafestivalen og Karlsøyfestivalen. Hennes debut EP «Straumført» ble utgitt i september 2013, og hennes debutalbum «Hjerteræk» ble sluppet i slutten av oktober. Albumet ble gitt 5 av 6 stjerner fra norske aviser VG og Hamar Arbeiderblad.
Så tidlig som i 2011, beskrev Trænafestivalen Ingeborg som «Den største tingen fra Hamarøy siden Hamsun», mens tilbakemeldingene fra «Straumført» EP´en, var at stemmen hennes var «full av identitet, karakter og autoritet. Når Ingeborg synger, vil du lytte». Ingeborg live line-up består av Fredrik William Olsen fra Kråkesølv, pluss flere yngre nye musikalske talenter.
www.facebook.com/pages/Ingeborg-Oktober/172776766105550

Communions-wCOMMUNIONS (DK) KL.21.30
Communions er en ny, ung dansk kvartet som møttes i produksjonskollektivet svirebrødrene i Iceage og Lower og holder hus,
sammen med de fleste av Københavns nye punk, industrial og synth-pioneerer, men hvor Commuinons flamme har en litt annen farge enn de andres.

Bandet spilte inn sin debut EP «Brostein» (Posh Isolation, 2014) på soverommet til trommeslager Frederik, hvor gitarene skrek som torner i halsen og sangene slo med ung puls og ukontrollert sinn.
Bandets nyeste singel, «So Long Sun / Kjærlighet Stands Still» som kom i november er deres første erfaring med et ordentlig platestudio (Tough Love Records), hvor de hardt prøvde å holde på det råe og primitive soundet fra sine hjemmeinnspillinger.
www.facebook.com/Communions

Elias-wELIAS (Swe) KL.22.30
Det tar ikke mange sekundene før Elias´ debut singel «Revolution» gjør et solid inntrykk i pannebrasken. Med en tydelig stemme og stigende crescendo utstråler han en lidenskap for soul-musikk som ville vært en gammel traverhest verdig, men faktum er at Elias bare er 18 år.
«Revolution» er bare en av Elias sider. Otis Redding er en åpenbar inspirasjon, men han krediterer også FKA kvister, Spooky Svart og Patti Smith som kunstnere han beundrer «for å gå sin egen vei».
Hans andre musikksider kan være dristigere eller mer intime rundt både levende instrumentering eller mer strukturerte elektroniske lyder, men den skal i hvert fall ikke være begrenset av fastlåste regler.
www.facebook.com/eliassongss soundcloud.com/eliassongs

Palmface-wPALMFACE (N) KL.23.30
er noen forfriskende Indie darlings fra Åkra, på Karmøy, som endelig slapp sitt debutalbum, «Avfall A Day», i oktober 2014. Palmface er geniale låtskrivere som gjør uimotståelig kraftpop, inspirert av band som Pavement og Television. Til tross for sin unge alder, har bandet en moden lyd og sanger som stikker etter første lytt. Deres to singler, utgitt rett før og like etter årsskiftet 2014, har begge blitt A-listet og mest spilt på de største lokale radiostasjonene i Norge, derav anbefalt av NRK P3 og oppført av student Radio Nova i Oslo, samt hatt en god del av airplay utlandet.

Med lyrisk innhold av tenårings frustrasjon levert kult og rolig i søte melodier med skurrete lyd, er det forfriskende rotete nok til skille seg ut blant norsk musikk 2015.
Palmface har fått mye ros fra band som jeg Was A King, The Megaphonic Thrift og Low Frequency in Stereo.
«Avfall A Day» ble produsert av Anders Bjelland (Electric Eye, Hypertext), mikset av Matias Tellez (Young Dreams) og mastret av Jørgen Træen.
www.facebook.com/pages/PalmFace/198519513554813

Sabina-Ddumba-wSABINA DDUMBA (Swe) KL.00.30
Etter sitt samarbeid med Katy Perry hvor hun sang kor på innspillingen av singelen «Walking On Air» i Stockholm høsten 2013, er et av Sveriges mest lovende sangtalenter, Sabina Ddumba klar for å slippe sitt debutalbum. Oppdratt av musikerfar med ugandiske røtter nord for Stockholm og stor oppmerksomhet for sin stemme i ungdomskoret Tensta Gospel Choir, førte hennes gode rykte henne ut på turné med artister som Jenny Wilson og ALEKS. Stor var overraskelsen da korlederen spurte om vokalhjelp til en låt produsent og låtskriver Klas Åhlund jobbet med, hvorpå Sabina mente hovedvokalen låt veldig som Katy Perry og hvorpå hun overrasket seg selv med å gjette ganske så riktig og iakta låta klatre høyt på listene verden rundt.
Sabina Ddumba slapp sin første singel «Scarred For Life» i feb 14.

www.facebook.com/SabinaDdumbaOfficial soundcloud.com/sabina-ddumba/scarred-for-life