ByLarm m/ DUNDERHONNING + HYPERTEXT + DENGA DENGA + RAZIKA + CHILDREN & THE CORPSE PLAYING IN THE STREETS

Dunderhonning2-w
KL.20.30: DUNDERHONNING – Harstad (Oslo), Norway

Dunderhonning ble utropt til ledere i en rock-på-norsk-bølge da de høsten 2007 ga ut minialbumet “Ka du vente på?” til strålende kritikker. Dagsavisen omtalte dem som debutanten de hadde mest tro på, de ble stemplet som lovende av Dagbladet og Lydverket beskrev “Ka du vente på?” som en plate der “sårbarhet, utbrytertrang og energi forenes på særs vellykket vis.”

Siden denne noe rå og skranglete debuten har bandet finslipt uttrykket sitt: kantete og melodiøst med variasjon mellom det klare og detaljerte og det harde og støyete. Til våren er bandet endelig klar til å gi ut sin første fullengder.
www.myspace.com/dunderhonning

Hypertext-w

KL.21.30: HYPERTEXT – Haugesund/Bergen/Oslo, Norway

Etter nesten 100 spillejobber i Norge og Europa forøvrig, debutalbumet ”Corrente Elektro” (2007) og syvtommeren “Futuristic Box” (2009,) er Hypertext nå klar med plate nummer to. Sammen med produsent Jørgen Træen og gode gjestemusikere som Susanne Sundfør, Kjetil Møster (Datarock/Ultralyd) og Njål Clementsen (Low Frequency In Stereo), skapes det helt nye låter og lyder der groove og følelsen av ulogiske og logiske rytmer blander seg.

”I rekken av oversette norske debutanter, står Haugesunds-bandet Hypertext først i køen. Bandet slapp ifjor den glimrende debutlangspilleren ”Corrente Elektro”, der de fusjonere de mest dansete vibbene til Interpol og The Strokes med gitarvrenget til …And You Will Know Us By The Trail of Dead og Sonic Youth. Summen av dette er komplisert og streng indierock, side om side med popfot og passende nikk til kredbevisste dansegulv. Et av våre yndlingsband, dette! ” (planB)
www.myspace.com/hypertextband

Denga-Denga-w
KL.22.30: DENGA DENGA – Bergen, Norway

Denga Denga ble startet høsten 2007 av Eirik Moberg og Thomas Slettebø. Moberg har tidligere vært aktiv på elektronikascenen under navnet Rundfunk, noe som blant annet resulterte i låten “Hønerytme”. Denne ble gitt ut på et av Tellès samlede verker og Rundfunk jobb som turne-dj for Datarock.

Når Denga Denga lager musikk er synthesizerne fortsatt til stede i studiosammenheng, men live er lydbildet foreløpig strippet for elektronika. Musikken er sterkt inspirert av 80- tallsband som XTC, Devo og Talking Heads, med Ramones lurkende i krokene. Høsten 2009 slapp Denga Denga en sjutommer med fire spor på Datarocks label YAP (Young Aspiring Professionals). Denne er en del av en serie der blant andre John Olav Nilsen & Gjengen, Fjorden Baby! og Syntax Terrorkester tidligere har gitt sine bidrag. Målet er et debutalbum på YAP i 2010.
www.myspace.com/dengadenga

Razika-w

KL.23.30: RAZIKA – Bergen, Norway

Razika er et band bestående av fire jenter på 18 år, født og oppvokst i Bergen. Bandet befinner seg i et slags sjeldent skjæringspunkt mellom indie, ska og punk. Siden bandet ble dannet i 2006 har de spilt godt over 70 konserter i Bergen, Oslo, Bodø og Berlin, de har gitt ut en sjutommers ep, og låten “Kommando” har blitt spilt mye på NRK P3. I tillegg har Razika deltatt på samleplaten “Opplett”, utgitt av Erlend Øye og Mikal Telle. De skriver tekster både på norsk og engelsk om livet og kjærligheten.
www.myspace.com/razika

Children-&-the-Corpse-playing-in-the-streets-w
KL.00.30: CHILDREN & THE CORPSE PLAYING IN THE STREETS – Oslo, Norway

Children and corpse playing in the streets er to jenter med venner som lager alt fra nydelig skjør low-fi pop til skranglete danselåter og snodige støydroner. De spiller på alt de kan oppdrive av intrumenter, bokser og leker, samtidig som de synger, plystrer og lager effekter med stemmen. Musikken tilhører en litt udefinerbar sjanger med en helt egen sjarm og et intimt og åpent uttrykk. Se for deg Alice in wonderland dalende nedover det sorte hullet før hun lander oppi runbin-skoene sine et sted i Twin Peaks. Et sted der gresset vokser i takt med himmelen og stjernene ser ut som små fisk!

Bandet slapp sin debut-skive “Honey I´m home!” høsten 2009 til gode kritikker.
www.myspace.com/childrenandcorpse

www.bylarm.no