CLUB-LARM: – Trondheim versus Bergen versus Stavanger versus Oslo = EINAR STOKKA & the HAPPY CAMPERS + LYD + WORLD AT LARGE + BABE RAWLINS + VOM

Einar-Stokka-wKL.21.00: Einar Stokka & the Happy Campers
Einar Stokka er opprinnelig trønder, men har vært en aktiv person i musikkmiljøet i Bergen i mange år. Som journalist og daglig leder i Studentradioen i Bergen, initiativtaker og festivalsjef for Phonofestivalen, og klubbarrangør, har Stokka lenge arbeidet med musikk, men det er først de siste to årene at han satset på egen karriere. Stokka er en av de nye aktørene i Bergens store og rike country/folk-scene.

Med seg har han et firemanns backingband, bestående av noen av Bergens mest rutinerte musikere med erfaring fra band som Casiokids, Herr Nilsson, Kiss Kiss King Kong, Rune Vandaskog, Kakkmaddafakka, Real Ones og Matias Tellez. 31. august i år ga Einar Stokka &THC ut EPen King of Hearts på eget selskap,- Campground Records.
Musikken beskrives som en inspirasjon og blanding av 60/70-talls vestkystrock, country, indiepop og folk.
www.myspace.com/einarstokka

LYD-wKL.21.45: LYD
Lyd er som at Karen O skulle kjørt Michael Fox sin Delorean tilbake i Ramones sin garasje, mens Benny Andersson og hans svenske orkester lager sceneshow på plenen. Se for deg en blanding av trashete pop, fengende melodier og forrykende liveshow. Se for deg Marcellus Wallace sin kone og Vincent Vega danse, og i stedet for 5.6.7.8’s, er det fire relativt små jenter fra Bergen som bergtar og herjer med rock n roll anno 1234.

Matt and Kim (US), Blood On The Wall (US), The Twilight Sad (SCO), Ungdomskulen, Ida Maria og Real Ones har alle hatt æren av å bli varmet opp av Lyd, og i fjorårets Zoom:Urørt, var det bare fem oslojenter som stod i veien for seier. Hove ble varmet opp i sommer, og jammen har ikke NRK i form av Norge Rundt hatt besøk fra Lyd.
De to sjutommerne Best of Lyd og Absolute Lyd, er å oppdrive på ymse platesjapper, og i 2010 er album på vei.
I Bergensområdet har de spilt på alt som rører seg av scener, barer, caféer, skoler, haller, gårder, og fjell. I tillegg har Oslo, Trondheim, Stavanger, Haugesund, Bryne og Voss hatt opptil flere besøk av bandet.
Lyd til folket!
www.myspace.com/lydarna

World-At-Large-wKL.22.30: World At Large
Med tanke på den suksessen band som The Killers, Interpol, Arctic Monkeys, Franz Ferdinand og Kaiser Chiefs har opplevd de siste årene er det bare naturlig at flere band prøver seg på samme oppskrift, også her i Norge. Og det er i denne sjangeren man finner Stavangerbandet World At Large, og deres debutalbum The Take. Det hele blir startet av den fengende og energiske låten ”When Things Fall Apart”, en låt som etter noen gjennomhøringer står igjen som albumets beste. Like bak finner man albumets andre låt, ”Say I”. Og slik fortsetter albumet, med ukompliserte og energiske rockelåter akkurat slik vi har blitt vant til å høre fra Storbritannia og USA de siste årene. Med tanke på hvor mange indierockband som blir hypet av britisk presse så burde det være store muligheter også for World At Large.
7/10 – Lars-Ove Håhjem www.musikknyheter.no
25 Januar er World At large klar med sin andre utgivelse «Last days of Magic», sammen med bandets første singel «Everyone’s got a mistress», igjen utgitt på On Top/Indie Distribution.
www.myspace.com/worldatlargemusic

Babe-Rawlins-w KL.23.15: Babe Rawlins
Babe Rawlins så dagens lys i 2005 med sin krysning av alternativ rock, indie og popmusikk. Bergenserne har skapt seg sin egen lille nisje bygget på inspirasjon fra band som Sonic Youth, Pixies, dEUS, LOVE m.fl.
I sommer debuterte de på den norske eteren med låten ”Strawberries & Whipped Cream”. I høst fulgte de opp med å vinne Urørt for CARE- konkurransen til årets tv- aksjon hvor de fremførte vinnerlåten ”Beyond The Glass” live under aksjonssendingen på NRK foran en million seere. De ble listet på P3 og spilte live på P3 ’s scene på Youngstorget i forbindelse med tv- aksjonen.
Det siste året har Babe Rawlins turnert over det meste av landet og ferdigstilt sitt første album som ventes i mars.
www.myspace.com/baberawlins

VOM-wKL.24.00: VOM
Oslobandet består av fire sultne jenter som dedikerer mesteparten av debutalbumet til å synge om mat og forhold med rett-i-trynet-vokal og ditto gitarer.
Med en spretten rytmeseksjon blir dette en god gryterett der vi finner saftige låter. Særlig «Chef! Chef! Chef!» er en godbit, med klart radiopotensial – dette er jenter med appetitt på livet som vet hva de vil.
Norske Cables og amerikanske Lunachicks er band det er naturlig å sammenligne med, særlig med tanke på at sistnevnte ga ut et album som het Binge and Purge i 1992.
Men der Lunachicks overdoserte på fastfood, hyller Vom det gode måltid (hvis man inkluderer majones i det) og tyner alle som ødelegger matopplevelsen. Noen låter blir harde å tygge; de er litt på stedet hvil. Men det meste glir godt ned, ikke minst takket være gå-på-humøret og den hemningsløse livsgleden som koker og bobler gjennom hele «måltidet». Som varer en halvtime. Det kan vi kalle hurtigmat!
Plateanmeldelse “Viva La Vom” -Harald Fossberg, Aftenposten, Januar 2010

www.myspace.com/vomband