DEPARTURE – P 3 favorittenes radiovennlige Pop feirer ny play-listet single + DJ TC

Billetter Kr.100 i døra fra KL.21.00                                              FACEBOOK-EVENT

– Dette er unorsk. Og norsk. Og dritbra!
Mats Borch Bugge, musikksjef i NRK P3

– Vi falt pladask for Departure og singelen Half/Split. En fengende rockelåt som kler en stor scene som Oslo Spektrum perfekt.
Petter Testmann-Koch, produsent for Spellemannshowet

– Bandets grandiose poplåter er som skapt for romslige arenaer.
Adresseavisens anmelder

I ekspressfart inntok Departure radiolistene høsten 2010 med debutlåta ”Half/Split”. Legger man til oppfølgeren ”Gravity” var Departure blant de mest spilte norske bandene på P3 vinteren/våren 2011. På Spellemannsprisen 2011 opptrådte Departure live i Oslo Spektrum med låta ”Half/Split”. Om ikke lenge er Departure klar med debutalbumet «Razorblades & Lemonades». Nå slippes enda en ny single derfra som heter «We Just Got Carried Away» derfra og som i disse dager er blitt listet på NRK P 3 og lokal-radioene Radio Tønsberg – Radio Horten – Radio Sandefjord – Radio Grenland – Radio NordsjøJærRadioen – Radio Sandnes – Radio Atlantic – Radio Ålesund – Radio 3 og Radio Haugaland.

«We Just Got Carried Away»

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=IN5lMMkp72U&feature=youtu.be[/youtube]

Høytsvevende poplåter
Half/Split ble B-listet på P3 i slutten av november 2010, mens oppfølgeren Gravity ble listet tidlig i mars 2011. Til nå er de to låtene spilt over 600 ganger på statskanalen. Departure har opptrådt live både i God Morgen Norge på TV2 og i Popsalongen på P3 (to ganger). I januar i 2011 ble bandet kåret til Årets mest lovende band av Adresseavisen under UT-Awards med denne begrunnelsen: “Radiovennlig pop med svære refrenger er ikke hverdagskost fra Trondheim. Med låta «Half/Split» viser Departure sikker Killers-klo med et refreng som svever høyere enn Tyholttårnet”.

Falt pladask
Under fjorårets by:Larm gjorde Departure to fullsatte konserter. Petter Testmann-Koch, produsent for Spellemannshowet, ble svært imponert over bandets prestasjon og plukket ut Departure som det eneste av ti by:Larm nominerte band til å opptre under Spellemannprisen: – Vi falt pladask for Departure og singelen Half/Split. En fengende rockelåt som kler en stor scene som Oslo Spektrum perfekt.

Departure fokuserer på de fengende og vakre popmelodiene, samtidig som de har en fot godt plantet i rocken. De er opptatt av å holde fast ved sin identitet, tross inspirasjon fra band som Jimmy Eat World, The Killers og Your Vegas. Nettopp dette får Departure til å fremstå som et av de mest radiovennlige og spennende bandene fra Norge på lang tid.

Debutalbum
I disse dager avslutter bandet innspillingen av debutalbumet Razorblades & Lemonades. Produsent i Trondheim Studio, Conor Patrick, er mannen bak radiosinglene ”Half/Split” og ”Gravity”.
www.facebook.com/DepartureTheBand

«HALF/SPLIT»

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=0HYJ0uH4OGU&feature=relmfu[/youtube]

«GRAVITY»

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=kFqfAAuqkZo&feature=relmfu[/youtube]