DOWN IN THE VALLEY-TURNEÈN med Better Fires (N/UK) + Richard O´Flynn (UK) + Tina Refsnes (N/UK) + Tuva & the Farout Orchestra (N)

I Mars 2010 vil 3 norske og engelske artister og band med nåværebase på LIPA i Liverpool innta Norge med turneen ‘Down in the Valley’.
Mellom fjell og dal fra Oslo i øst, mot Bergen i vest og hele veien til Trondheim i nord, krongler de seg frem i en liten leiebil med kontrabass på taket.
Nederst i disse bakker og berg ligger da Gamla og der lander:
BETTER-FIRES-w
BETTER FIRES

Better Fires skriver korte og søte, men melankolske låter som drar lytteren inn.
Hennes skjøre stemme klinger vakkert over gjennomtenkte ord og den dirkete låtskrivingen gir assosiasjoner til tidlig Damien Rice og Ane Brun.
www.myspace.com/gurog

Richard-O'Flynn-w
RICHARD O´FLYNN
(UK)
Richard er opprinnelig fra Cork, en by helt ved sørkysten av Irland. Han drar inspirasjon fra mange hold og hans musikalske-stil minner om den rytmiske og akustiske råheten til John Martyn og Nick Drake. Vokal- og produksjonsmessig kan han linkes til Thom Yorke, Bat for Lashes og Bon Iver.
www.myspace.com/richardoflynnband

Tina-Refsnes-w
TINA REFSNES

Tina kommer fra den lille byen Florø på vestlandet, men holder for tiden hus i Liverpool. Hun skaper spennende melodier, smarte og ærlige tekster og drar inspirasjon fra en ung Neil Young og en tidlig Joni Mitchell. Historiene hun skriver handler om ting som i hovedsak bare tar plass inni hodet hennes (om hester og hus, om tid og demoner) og hun forteller dem på en merkelig fascinerende måte.
www.myspace.com/tinarefsnes

– Torsdag 4 mars som mener at vi skal forstå dem slik:

«Tenk Folk møter Electronica. Tenk Jeff Buckley og Elbow. Tenk alternativ country møter akustisk pop. Tenk Joni Mitchell og Ryan Adams.»

Med denne musikken prøver Down In The Valley-artistene og si at de er rimelig «Down To Earth» og har ikke minst for å toppe kalaset helt fått med seg Oslo-headliner:

Tuva-&-the-Farout-Orchestra-wTUVA & THE FAROUT ORCHESTRA
Tuva ble i ´83 født inn i en musikerrik familie. Som leketøy i de første årene så var det pianoet som fikk mest juling før hun gradvis fant ut at det også kunne brukes til å lage musikk. Inspirert av låtskriver-foreldre som med både blåse og strengeinstrumenter som spesialitet satt hun i det ene øyeblikket under pianoet når mor var på samling med sitt kor innen klassisk, men mest gøy bar det på Blues-øvinger med fatter´n og deretter jamming med Tuva på vokal hjemme til nabo´n banka i veggen. Der ble det første frøet sådd for hennes idag store apetitt på såkallt Roots musikk.

Som 9-åring ble hun frelst av foreldrenes jazz-plater og oppover i årene som kom utviklet hun sitt eget låtskriver-talent innen pop, rock, blues, country, folk, soul and jazz.
For å gjøre en lengre historie kort møtte hun bandet sitt hun har med i dag, alle ringrever innen norsk Roots-Rock, – i studietiden på Norsk Lydskole og som hun nå har spillt med i 3 år og blitt en ettertraktet og habil artist sammen med.
www.myspace.com/tuvaandersen