Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

BLACK INGVARS (Swe)
lørdag 1. oktober / 0:00

BLACK INGVARS – (AVLYST PGA SYKDOM)

Pris: ,- / / Facebook-event /
Kjøp billett

NB! KONSERTEN ER AVLYST PGA SYKDOM!
Gamla har idag 200922, mottatt sykemelding fra Black Ingvars bookingagent, som tilsier at konserten ikke kan gjennomføres på Gamla 011022. Da tilstand er usikker hvor lenge kan vare er det nå for vanskelig å sette opp ny konsertdato!

Billettkjøpere vil derfor bli varslet og få refundert sine billetter!

1. oktober Hel dag

Kultbandet Black Ingvars fra Gøteborg, slo gjennom som en farsott med sitt debutalbum «Earcandy Six» i 1995 og har siden både vært bandet mange har elsket å hate, men også vært elsket av like mange.

Nå er de fortsatt på 25-årsjubileumsturneén som strekker seg over både Sverige, Finland, Norge og selveste Færaøyene. Vi gleder oss til det er Oslos tur når de står på Gamla Konsert og Scene og øller ut sin Hard-Rock av beste dansebandsmerke.

I følge Black Ingvars fartstid er de 2 viktigste begivenhetene i verdenshistorien at Mozart ble født i 1756 og at de selv ankom med storken i 1995. «Takket være Spotify og Youtube har vi nå vært streama over 20 millioner ganger og har spilt for mangt et fullt hus», uttaler gitarist og vokalist Magnus Tengby.

Dagens Black Ingvars består av 3 av 4 originalmedlemmer og foruten Tengby også Anders Möller på det samme, Niels Nordin på trommer, samt Leif Larsson på bass.

Da Black Ingvar slapp sin debutskive «Earcandy Six» i 1995 solgte den både til gull og platina på noen få uker. Interessen for bandet ble det første året etter plateslippet til en suksessturné med fulle hus i hele Norden som varte i 320 turnédager på rad og som slo alle publikumsrekorder. Avisene var selvsagt fulle av saftige snuskete historier om bandets ville vikingeferd på veien. Oppfølgingsskiva «Earcandy 5» også fra ´95, ble ingen mindre suksess og flere gullplater ble hanket inn med enda mer turnering.

I 1997 skrev de musikkhistorie på ny da 14 musikkvideoer med kjente barnesanger i Hardrock versjon ble spilt inn for å sendes på TV 4´s nyhetssendinger hver morgen.
Barna elsket låtene og foreldrene deres med, som ble samlet på skiva «Sjung Och Var Glad» og som solgte nær 200.000 ex. Selvsagt var Hardrock-versjoner av både «Emiiil» og «Her Kommer Pippi Langstrømpe» med på plata.

I 1998 var det 12 av de største skandinaviske everegreensa som fikk gjennomgå på skiva «Schlager Metal», hvor både Grand Prix-låtene Abba´s «Waterloo» og Bobbysocks «La Det Swinge» ble forgylt i metal, sammen med Carola´s «Fångad Av En Stormvind». Samt prøvde de seg på en skandaleopptreden med låta «Cherie»,  i svenske Melodi Grand Prix, men ble straffet med en 5.plass.

I 1999 var håpet å forarge kristenfolket med skiva «Heaven Metal» som besto av Hardrock-versjoner av kjente salmer, men kristenfolket viste seg å elske skiva hvor låter som «Han Er Min Sång Og Glädje» og «Pärleporten» var med.

De neste årene ble det nye lange utmattende turneér med et hundretals spillejobber, over 800.000 solgte skiver, men trøtte på hotelrom og reiser, junkfood og på hverandre ble bandet oppløst og tok en en 8 års pause fram til 2008.

Etter at de ble venner igjen har de siden spilt jevnlig i Skandinavia, ja bortsett fra Danmark da hvor de ikke skjønner morroa, Ha-Ha!

WEB / FACEBOOK / INSTAGRAM / SPOTIFY / YOUTUBE

Detaljer

Dato:
1. oktober
© Gamla 2007-2022