Laster Arrangementer
Dei syngande cowboyane i BRETTON WOODS feirar våren, livet og ny plate 1

« All Events

  • Dette event har allerede funnet sted.
torsdag 25. april / 20:00

BRETTON WOODS

Pris: 150,- / 20 år (ID-plikt) / Facebook-event / Billettsalg i døra fra 20.00
Kjøp billett

Dei syngande cowboyane i Bretton Woods feirar våren og livet, og inviterer til vårslepp på sjølvaste Gamla, Oslos gildaste honky-tonk.

Med musikalske føter trygt planta i feit, amerikansk matjord, og med lekamen trygt planta i sveitte, asiatiske cowboystøvlettar, slepp bandet nå si sjette utgjeving. Her tøyast grensene for bandets eigen sjanger, Developing Country, mellom anna med bruk av elektriske hjelpemiddel. Det går dessutan rykte om at det kan kome gjestar på scena som blir med på reise ut i verda.

Det blir kjærleik. Vi får høyre den romantiske (og ikkje så reint lite dramatiske) historia om Fannie og Freddie, eit kjærastepar i etableringsfasen som drøymer om eit lite hus ved elva.
Det blir mimring. Vi lar tankane fly attende til dei gode, gamle tidene, før new public management tok over offentleg sektor. Og det blir dunkelt. Vi får bli med til samfunnets skuggeside, langt sør i på kloden, der gjelda er ubetaleleg og organsal florerar.

Dei syngande cowboyane i BRETTON WOODS feirar våren, livet og ny plate

Og vi dreg til grizzlybjørnens rike. Djupt inne i villmarka utspelar det seg eit spanande drama mellom tømmerhoggarar, rovdyr og verneinteresser. Og som om ikkje det var nok, får vi bli med seks fot under molda, der vi får svaret på om det faktisk finst lommer i likskjorta.

Bretton Woods har eksistert siden 2004 og er i hovedsak et liveband med rundt 100 små og store opptredener bak seg. I tillegg har bandet gitt ut fem studioproduksjoner, «I wanna work for an NGO» (2008), «The White Elephant Album» (2011), «A Fistful of Zim Dollars» (2013), I’ll Cross the Mainstream (2015) og “Where is the Foreign Department?” (2017). De skriver sine egne låter og pakker både inderlige og mer satiriske tekster om aktuelle globale problemstillinger inn i en tradisjonell amerikansk musikkdrakt.

Bandet står for øvrig bak teksten til YouTube-hiten ”Radi-Aid – Africa for Norway” som har blitt sett av over tre millioner.

Kari Svendsen, Thomas Hylland Eriksen, Sigbjørn Johnsen og daværende utviklingsminister Heikki Holmås har opptrådt som gjesteartister for bandet, og Knut Nærum har uttalt at “Bretton Woods gjør det samme for country and western som Public Enemy og Gatas Parlament har gjort for rap-en.”

Bandet har opptrådt på Oslo-scener som Parkteateret, Herr Nilsen, Cosmopolite, Internasjonalen, Blå, Buckleys og Dattera til Hagen. I tillegg har bandet festivalerfaring fra Eikerapen Roots Festival og rootsscenen på Musikkfest Oslo.

Dei syngande cowboyane i BETTON WOODS feirar våren, livet og ny plate

Bandet spiller primært akustiske instrumenter og vektlegger vokal og vokalharmonier. Lydbildet er likevel ofte tett og energisk og står seg bra på livescener. Låtene spenner fra melodiske ballader til smårocka country med inspirasjon fra folk og bluegrass. Tekstene er på engelsk og handler om både politikk og kjærlighet, eller en kombinasjon av de to, ofte med døden som utfall.

Bandet kaller sin egenutviklede sjanger ”developing country” (engelsk for «utviklingsland») og har på den måten tiltrukket seg mange fans fra bistandsorganisasjoner og det utviklingspolitiske miljøet.

Bretton Woods på: Spotify –  FacebookInstagram

Detaljer

Dato:
torsdag 25. apr, 2019
Tid
20:00 - 23:00
Kostnad:
Kr. 150
Kategori for Arrangement:

Detaljer

Dato:
torsdag 25. apr, 2019
Tid
20:00 - 23:00
Kostnad:
Kr. 150
Kategori for Arrangement: