Laster Arrangementer

« All Events

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.
"KLEOPATRA PÅ BILTUR" - Et spinnvillt teatersshow med skuespillerdronning Solfrid Heier
tirsdag 19. november / 19:00

«KLEOPATRA PÅ BILTUR»: – Et spinnvilt humorshow med film, TV og teater-veteranen Solfrid Heier!

Pris: 350,- / ID 20 År! / Facebook-event / Dørene åpnes KL.18.30 / Showstart KL.19.30
Kjøp billett

Få deg en god latter på mandager og tirsdager på Gamla i høst med den fortsatt svært så aktive film, teater og kabaret skuespillerveteranen SOLFRID HEIER. Nå er hun klar på scenen igjen med sitt nye teatershow: «KLEOPATRA PÅ BILTUR», en humoristisk kabaretforestilling om nysgjerrighet, selvutvikling, pyramider og vafler. Solfrid Heier spiller rollen som Vivi – en åpen og reflektert (eller fordomsfri) dame som til tider tipper litt over i ren begeistring og i originale løsninger!

NOVA Prosjekt og GAMLA Konsert & Scene gir deg en god latter i november med:

SOLFRID HEIER I HUMORSHOWET «KLEOPATRA PÅ BILTUR»!

-En spinnvill teaterforestilling om nysgjerrighet, selvutvikling, alternativkurs, pyramider og vafler med TV, Film og Teater-veteranen Solfrid Heier.

De siste forestillingene spilles:

Mandag 18 November
+
Tirsdag 19 November

Billetter Kr.350,- (inkludert billettavgift Kr.13) (ID 20 år)

Forestillingen begynner KL.19.30, men dørene åpnes KL.18.30 hvor billetter også kan kjøpes.
NB! Få billetter med unummerte seter til hver forestilling.

"KLEOPATRA PÅ BILTUR" - Et spinnvillt teatershow med skuespillerdronning Solfrid Heier

De fleste i dag har kjent litt på kravet fra media om det å bli den beste versjonen av seg selv. Vivi er intet unntak og kaster seg på det ene selvutviklings kurset etter det andre. Men alt går ikke etter planen og alt er ikke like lett å forstå. Men Vivi er ikke den som gir seg så lett, og det oppstår øyeblikk hvor hun vikler seg inn i de mest komiske situasjoner!

Like energiske Solfrid Heier startet sin rikt varierte skuespillerkarriere som 17 åring på Oslo Nye Teater i 1963. I nær 60 år har hun på de fleste av Oslos teatere spilt mot alle de store i norsk revysammenheng, samt i mange år på Riksteatret, Teater Ibsen, Trøndelag Teater, Parkteatret i Moss. Hun fikk sitt gjennombrudd i 1965 da hun spillte mot Henki Kolstad i filmen «Skjær I Sjøen«. Filmen ble en stor suksess og har vært vist en rekke ganger på flere TV kanaler helt frem til i dag. Siden fulgte en rekke spillefilmer og TV opptredener. Selv i dag blir hun stoppet på gata av folk som lurer på om det ikke er selveste Ulla fra Olsen-Banden der hun i 1969 spilte dama til Benny.

Hun platedebuterte i midten av 60-årene med artistnavnet «Winnie» og ble godt kjent i Sverige. I 1967 ble det 3.-plass i norske Melodi Grand Prix med låta «Skitur». På 70 tallet ble det revyer på Chat Noir med bl.a. Leif Juster, Dag Frøland, Arve Opsahl og Dizzie Tunes. Så fulgte åtte år på Riksteatret med roller som Sally Bowles i ”Cabaret”, Miljai ”Ungen” og Alvilde i ”Den store barnedåpen” for å nevne noen, pluss ”Bør Børson” med Rolv Wesenlund på Trøndelag Teater og Det Norske Teatret. Det ble også et lengre opphold på Stockholms Stadsteater som Betty Lamazare i ”Pariserliv”.

"KLEOPATRA PÅ BILTUR" - Et spinnvillt teatersshow med skuespillerdronning Solfrid Heier 2

På 80-tallet var hun med i en rekke cabareter og solo-opptredener rundt om i Norge samt sceneversjonen av Fleksnes: ”Jada, vi elsker” med Rolv Wesenlund og Aud Schønemann.

Fra 1989 til 1997 var hun med i flere av de store oppsetningene på Chateau Neuf som ”Sweet Charity” med Wenche Myhre og Hilde Lyrån, ”Ute av drift” med Rolv Wesenlund, Arve Opsahl og Nils Vogt. ”Lukk øya og tenk på Norge” med Karl Sundby og Nils Vogt, og ”Charleys Tante”, med Rolv Wesenlund og Harald Heide-Steen.

Det er såpass mye teater og sang, TV og film, reklamefilm og stemmepålegg å nevne i Heiers karriere at det blir umulig å ramse opp alt, men soloforestillingen «Alkymisten» må og nevnes, som Solfrid skrev manus til, basert på boka av Paul Coelho og som hun i 1998, på Det Åpne Teater i Oslo fikk 21 utsolgte hus med. Såpass suksess ble det at nypremiere måtte til på Christiania teater i 2007 med nye 8 utsolgte forestillinger. Ikke minst ble etterspørselen såpass at hun og gjorde en komprimert utgave ved navn «Gullkorn fra Alkymisten» på flere av østlandets teatere.

At Solfrid og er medlem av Norsk Skuespillerforbund forundrer oss ikke. Hun elsker intime teaterscener og har forelsket seg i Gamla Konsert & Scenes (Gamle Christiania) nyoppussede lokaler, som fortsatt har sin 320 år gamle ånd i behold i Stortorvet Gjæstgiveris hus, der det ligger midt i Grensen 1, i Oslo sentrum.

"KLEOPATRA PÅ BILTUR" - Et spinnvillt teatersshow med skuespillerdronning Solfrid Heier 3

Om forestillingen Kleopatra på Biltur:

Nå er Solfrid Heier i gang med en ny forestilling basert på sine egne erfaringer og opplevelser innen selvutvikling som for tiden er mer populært enn noen sinne. Sammen med Tekstforfatter Kåre Nybakk, har de skapt en helt ny karakter. Vi følger Vivi og hennes opplevelser gjennom alle forsøk på å bli den beste versjonen av seg selv. Her er det duket for ville historier om Kleopatra, pyramider, vafler og mye mer! Latteren sto i taket under prøveforestillingene for en tid tilbake, og vi satser på god stemning på Gamla i høst.

Kåre Nybakk er en av våre beste tekstforfattere innen humor og har jobbet med en rekke av våre mest kjente komikere som Jon Schau, Tommy Steine og Rune Andersen for å nevne noen. Nå sist med Rigmor Galtung i «Og De Imiterte er…»

Johan Osuldsen har rik erfaring innenfor norsk teater og har hatt stor suksess som regissør og koreograf. Nå sist – Love is all you need, Beatles på Chat Noir, The book of Mormon, på Det Norske teatret, som også vant Heddaprisen for beste forestilling.

Mikkel Gythfeldt står for foto og video. Mikkel er en allsidig kunstner og musikalartist og var med i forestillingen «The Book of Mormon». Denne høsten blir han å se i forestillingen «Optimist» om Jan Teigen på Chateau Neuf.

Jonny Nymoen (The Great Garlic Girls): Kleopatra kostyme.

Berit Kullander har selv lang erfaring som sanger, danser og skuespiller. Her finner vi henne som forestillingens sufflør, som ifølge henne selv koser vettet av seg.

Detaljer

Dato:
tirsdag 19. nov, 2019
Tid
19:00 - 21:00
Kostnad:
350Kr.
Kategori for Arrangement:

Detaljer

Dato:
tirsdag 19. nov, 2019
Tid
19:00 - 21:00
Kostnad:
350Kr.
Kategori for Arrangement:
© Gamla 2007-2022