Laster Arrangementer

« All Events

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.
LEVI HENRIKSEN & THE BABYLON BADLANDS: – Konsertforestilling 1: KL.17.30 + Konsertforestilling 2: KL.20.00 1
lørdag 18. september / 17:30

LEVI HENRIKSEN & THE BABYLON BADLANDS: – Konsertforestilling 1: KL.17.30 + Konsertforestilling 2: KL.20.00

Pris: 200,- / ID 20 År! / Facebook-event / BEGRENSET BILLETTSALG PÅ TICKETMASTER (= PS! Se salgslenker under =), EVT PÅ DØRA, OM IKKE UTSOLGT
Kjøp billett

Levi Henriksen & Babylon Badlands høstet strålende kritikk for sitt tredje album «De utålmodige av hjertet», som kom i 2019 og som bandet skulle ha turnert med våren 2020. Landets mest kjente musikkblogger Erik Valebrokk skrev: «Levi Henriksen har hjertet fullt av rock’n’roll, og herjer på sin siste plate», og ga albumet terningkast seks.

Musikken hans er gjerne kallt Heartland-Rock, i sterk retning av Americana-Country, som utbasuneres i en beste fortellerstil, hvor språket og energien, får oss til å tenke på en norsk Johnny Cash, Springsteen eller Tom Petty.

Billetter i salg på Ticketmaster til:

KONSERTFORESTILLING 1: DØRENE ÅPNES KL.17.30  –
KONSERTSTART KL.18.00: Billetter (ID 20) Kr.200,- på Ticketmaster
/
KONSERTFORESTILLING 2: DØRENE ÅPNES KL.20.00 –
KONSERTSTART KL.20.30: Billetter (ID 20) Kr.200,- på Ticketmaster

Billettforsalget på Ticketmaster stenger 1 time før dørene åpnes til hver av konsert forestillingene. Følg da med på Gamla eller facebookeventet om billettsalg i døra. Begge våre intime og like konsertforestillinger har begrenset billettsalg med 2-4 mannsbord eller flere, men hvor og de som har kjøpt billett alene plasseres med avstand ved, om ikke ledig på våre få single plasser. Er man fler fra samme husstand kan de samles tettere rundt samme bord.

LEVI HENRIKSEN & THE BABYLON BADLANDS: – Konsertforestilling 1: KL.17.30 + Konsertforestilling 2: KL.20.00 1

(Foto: Nils Johansen)

Som mange andre norske band har Levi Henriksen & Babylon Badlands merket følgende av pandemien i form av en rekke avlyste jobber og omrokkerte planer. Men som Erik Bye sa: «En kaptein ser seg aldri tilbake for noe annet enn å stake ut ny kurs».

Bandet er i gang med å spille inn sitt fjerde album, men aller først er sjefsideolog, Levi Henriksen, aktuell med en diktplate basert på fjorårets lyrikksamling «Som skyene skygger snøen». Bandet satser også å være for fullt tilbake på livefronten, og i løpet av sensommeren vil bandet slippe en vinylsingle som en forsmak på albumet.

Levi Henriksen & Babylon Badlands høstet strålende kritikk for sitt tredje album «De utålmodige av hjertet», som kom i 2019 og som bandet skulle ha turnert med våren 2020. Landets mest kjente musikkblogger Erik Valebrokk skrev: «Levi Henriksen har hjertet fullt av rock’n’roll, og herjer på sin siste plate», og ga albumet terningkast seks.

Åge Aleksandersen-biograf og journalist i Adresseavisen, Ole Jacob Hoel supplerte: «Det som lenge var for en hobby å regne, har i løpet av de siste par årene blitt en parallell karriere, og nå er kvaliteten så høy at det er på tide at Levi blir anerkjent som en av våre sentrale låtskriver og artister». Her fikk plata terningkast fem. Det samme som i Dagsavisen der Geir Rakvaag slår fast: «Levi Henriksen gir ut et sterkt personlig album, som gjør det enda mer klart at han er en like god sanger og låtskriver som forfatter».

I år er det 32 år siden Levi Henriksen ga ut sitt første album «Greetings from Stuckville» med Heart of Mary. Gitarist da som nå er Anders Bøhnsdalen, og tittelsporet på Levi Henriksen & Babylon Badlands tredje album, «De utålmodige av hjertet», handlet om nettopp denne tiden, og var dedisert bandets sanger, Denis Kamphaug, som døde høsten 2018 etter lang tids sykeleie. Og nettopp sorg og lengsel, kjærlighetens evige velsignelse og forbannelse, samt det trassige utenforskapet all stor rockemusikk alltid har handlet om, er selve grunntemaene på denne plata. Ekstra morsomt for Henriksen & Bøhnsdalen er det at nettopp «Greetings from Stuckville» er en av platene som kommer ut i Christer Falks ny serie «Norske albumklassikere på CD».

Levi Henriksen & Babylon Badlands består av folk som har kjent hverandre lenger enn The Beatles eksisterte, og de har spilt sammen i en rekke sammenhenger. Henriksen og gitarist Anders Bøhnsdalen siden 1985 og Heart of Mary, med plateutgivelse og seier i Ungdommens radioavis rockemønstring (en forløper til dagens Urørt) i 1988. Trommeslager Finn Lilleseth og bassist Morten Andreassen har spilt sammen med Henriksen på i alt fire plater, og hele bandet lever opp til tesen om at musikere, i hvert fall de virkelig gode og dedikerte, eldes helt motsatt av hunder. Yngstemann og juniormedlem Kenneth Bjørdal har sittet bak tangentene i to år.

Når de fem medlemmene står sammen på scena, viser de fram en ungdommelig spilleglede som fort visker 20 – 30 år av den alderen de alle har i passene. Det er selvfølgelig en sannhet med modifikasjoner, men hver eneste kveld lever de fire medlemmene opp til sin egen rockemytologi forfattet slik i en tidligere sang: «Vi klarte kun ni år på skolen, alt vi kan det er fra en sang». Live er bandet både energisk bredbeint rock og nedpå nesten spirituelle bekjennelser, preget av en historiefortelling ikke veldig mange gjør bedre i Norge.

For en konsert med Levi Henriksen & Babylon Badlands handler ikke bare om musikk, det handler om øyeblikket, hvilke innfall frontmannen får den dagen og kvartetten prøver hver eneste kveld å leve opp til sitt mantra om at det er bedre å hoppe langt og falle, enn å hoppe kort og stå. I 2018 ble frontmannen Levi Henriksen tildelt Vidar Sandbecks kulturpris, og samme år ble han nominert til Edvard-prisen som beste tekstforfatter.

Levi Henriksen & Babylon Badlands på Facebook / Instagram / Spotify / Youtube

Detaljer

Dato:
lørdag 18. sep, 2021
Tid
17:30 - 22:00
Kostnad:
Kr.200
Kategori for Arrangement:

Detaljer

Dato:
lørdag 18. sep, 2021
Tid
17:30 - 22:00
Kostnad:
Kr.200
Kategori for Arrangement:
© Gamla 2007-2022