Laster Arrangementer
PETER NORDBERG - Akustisk solokonsert 2

« All Events

  • Dette event har allerede funnet sted.
fredag 10. mai / 19:00

PETER NORDBERG – akustisk solokonsert

Pris: 300,- / 21 år (ID-plikt) / Facebook-event / Billettsalg i døra fra 19.00
Kjøp billett

Det er duket for solokonsert med Peter Nordberg. I løpet av kvelden får vi høre låter både fra solo- platene og fra perioden med Johnsen / Nordberg.

PETER NORDBERG - Akustisk solokonsert 3
(FOTO: Siv Sivertsen)

Fredag 10 mai kan dere oppleve en akustisk solokonsert med den anerkjente svenske artisten Peter Nordberg på en av Oslos kuleste konsertsteder «Gamla» på Grensen.

”Og det er noen direkte hypnotiske kvaliteter over Peter Nordberg og hans musikk. Fra første strofe på «Om man inte är här» holder han deg i fast grep. En sterk stemme og en særegen stemning i gitarspillet, der elektronikken bidrar til å skape et eget «sound», bærer gjennom hele rommet og langt inn i hver enkelt tilhører.” – Tidens Krav, 10 april 2017

Stockholmeren Peter Nordberg var bare 19 år da han signerte sin første platekontrakt, for sikkerhets skyld i Italia, men det er først og fremst i Norge han har gjort suksess. Solodebuten Tiden Visar Vägen kom ut på Stavangerselskapet Skarv i 1999 og har blitt fulgt av ytterligere tre album og to EP under eget navn, samt tre plater sammen med tidligere Vamp- vokalist Vidar Johnsen.

Samarbeidet med Vidar resulterte i både gull og platina-plater, spellemannspris-nominasjon og et utall radio-hits. Duoen Johnsen / Nordberg har etablert et godt live-navn gjennom mange år med trofast og hyppig turnering. Sommeren 2012 spilte de support for The Eagles på Viking Stadion i Stavanger, foran 20 000 mennesker.

Med årene har hjemlengselen meldt seg for Peter Nordberg, og de siste årene har han turnert på begge sidene av kjølen . Høsten 2012 slapp han albumet Här I Nord, både i Norge og Sverige. Plata, og den påfølgende turnéen, ble varmt mottatt i begge land. Siden da har Nordberg tatt med sin særpregede blanding av perkussiv singer / songwriter-tradisjon og moderne skandinavisk folk til klubb- og festival-spillinger i USA.

De nye albumen Om Man Inte Är Här (2016) og Vi är bara ord (2018) legger en fersk nyanse til Peters musikalske pallett – et mer elektronisk sound, der synther og handclaps for en stor del overtar for akustisk gitar. Den digitale storbyen Stockholm er en allestedsnærværende kulisse, samtidig som varmen fra krogarna der Vreeswijk og Bellman holdt hoff fortsatt er hjertelig til stede.

Det er duket for solokonsert med Peter Nordberg. I løpet av kvelden får vi høre låter både fra solo- platene og fra perioden med Johnsen / Nordberg.

Velkommen!

Peter Nordberg på Spotify / Youtube / Facebook / Instagram / Web

Detaljer

Dato:
fredag 10. mai, 2019
Tid
19:00 - 23:00
Kostnad:
300,-
Kategori for Arrangement:

Detaljer

Dato:
fredag 10. mai, 2019
Tid
19:00 - 23:00
Kostnad:
300,-
Kategori for Arrangement: