Laster Arrangementer
RÅKKEN-RÅLL FISKEBOLL - Ny Rocka Retroklubb inne og ute på Gamla

« All Events

  • Dette event har allerede funnet sted.
lørdag 31. august / 17:00

RÅKKENRÅLL FISKEBOLL RETRO-KLUBB & AFTEN-PARTY PÅ GAMLA!

Pris: 200,- / ID 20 År! / Facebook-event / Billettsalg i døra fra KL.17.00
Kjøp billett

Råkkenråll Fiskeboll er Gamlas minglende nye retro klubbkonsept, som vil foregå både inne i konsertsalen og ute i Gamlas Beat Bar & Bakhage for flere grener og gener av kultursultne Retro-fantaster, med Band og Burlesque, DJ`s og Dansegølv, Mat og Drekka, siste lørdagen i hver måned i tiden KL.17.00-23.00. Det er planen fra og med 2020, men i høst begynner vi med datoene lørdag 31 aug + lør 26 okt.

Vi snakker Rock`n`Roll-klubb uten tvungen dresscode for alle som liker fest og morro, men likeså for et godt synlig subkulturelt publikum i deres blandede retrospektive stil, enten man sverger til Rockabilly, Pin Up, Mod, Garage, Glam eller 30, 40, 50, 60, 70 talls musikk og mote og da på en tid av døgnet det muligens er lettere å trekke folk ut..!

RÅKKEN-RÅLL FISKEBOLL - Ny Rocka Retroklubb inne og ute på Gamla 3Norges nye Rockabilly-dronning med svensk-norske Sparklin Sofie and the Bad Mangos spiller den første Råkkenråll Fiskeboll kvelden lørdag 31 aug. (Se mer info om de lengst ned)

BAND & BURLESQUE, DJ´S & DANSEGØLV:

Råkkenråll Fiskeboll er ment å være mer enn bare en konsert du på klokka løper inn og ut av, men et klubbkonsept i utvikling hvor musikken klart er viktig. Stikkordene er alt fra 40`s Big Band og Speakeasy, Blues og Burlesque, 50-talls Swing, R&B, Country, Rock`n`Roll og Rockabilly til 60-talls Garage-Rock, Soul og Surf. Noe 70-talls Glam, Pub-Rock og 80-tallets Neo/Psychobilly vil og forekomme, men hovedfokuset vil nok mest ligge på 50-talls-innspirerte band av freske nye og eldre årganger, med originale låter og obskure covere som ramma for Råkkenråll Fiskeboll. Så av navnet skal paraplyen være stor uten å måtte dekke over alt på en og samme kveld, men hvor hver kveld peker i et visst nisjeretta fokus. Ønske er at interessen for klubbkonseptet blir såpass stor nok til at et større stampublikum støtter oppom og forsvarer booking av større fete norske og utenlandske band.

RÅKKEN-RÅLL FISKEBOLL - Ny Rocka Retroklubb inne og ute på Gamla 1
Øverst fra venstre: Fifi Von Tassel, (Foto Neil Kendall) Phoenix D´Vine (Foto: Are Knudsen) og Luna Sugarcane (Foto Thomas Grotmol) fra Oslos Burlesque-miljø.

I 2006 var Gamla med pioneèrene i The Fleshoticas i front, venuen som dro i gang Oslo`s fortsatt sprell levende Burlesque-scene. Denne frontes idag i stor grad av showene til Oslo Burlesque Festival og ikke minst av den uredde kroppposivitisten Fifi Von Tassel, som på Råkkenråll Fiskeboll-premieren har med seg sine «partners in crime»; Phoenix D´Vine og Luna Sugarcane, for å gi oss klassisk Burlesque kabaret fra scenen, men som og underveis på Rock´n´Roll Fiskeboll vil presentere andre nye og gryende Burlesque-stjerner.

Samt er drømmen på sikt også våt for retromarked med vintage kunst, kitsch, skiver og klær. Ikke minst vil mange på hver av klubbkveldene dra kjensel på flere av Rock´n´Roll DJ-ene og platerytterne som lagde fest på savnede areaner som Rock´n´Roll-dineren Ryes eller legendariske Caven.

RÅKKEN-RÅLL FISKEBOLL - Ny Rocka Retroklubb inne og ute på Gamla 5Oslo Rock´n´Roll-DJ-ene DJ Blue Boy og DJ Petzold sørger for festmusikken i Gamlas bakhage, og inne på scenen og dansegølvet lørdag 31 august.

For de som ikke har vært på Gamla på en stund så er det å melde at vi med nytt lederskap fra 2018, i mai ifjor pusset opp Gamlas konsertsal, i en slags Las Vegas-lounge stil og feel, med flere sitteplasser og bar, samt fikk et helt nytt liv i vår bakgård vi nå kaller Gamla Beat Bar og Bakhage. Her gjør parasoller med varmelamper og flere sittegrupper, det lettere å ha klubbfest med DJ`s, bar og matservering året rundt, slik det det siste året der, har tatt av og blitt nattklubb med store DJ´s og moderne klubbmusikk 3-4 ganger i uka.

RÅKKEN-RÅLL FISKEBOLL RETROKLUBB!

RÅKKEN-RÅLLA FISKEBOLLA LANSERING:

Gamla kan lett kalles Oslo`s lengstlevende rockeklubb med live siden 1972, men hadde og langt tilbake på 30-tallet en aktiv visescene. Huset er jo bare 320 år gammelt og med Stortorvets Gjæstgiveri rett over gårdsplassen, som aktiv kafe og restaurant siden 1870-årene, er vi blitt et sentrum for norsk mat med sesongbetonte ferske råvarer og matretter. Vårt kjøkken vil etter hvert som klubbkveldene blir flere utvikle en spesiell og rocka meny.

Ikke minst har vi til denne åpninga som av navnet tilsier, fått vårt kjøkken til å revolusjonere fiskebolla, altså rett og slett «Made fiskebolla great again» med vår egne «Råkkenrålla Fiskebolla»-oppskrift, som vil bli mulig å få kjøpt med en spesialøl anbefalning til. Samt står klart burgere og alt det andre digge som Stortorvets Gjæsgiveris meny til enhver tid tilbyr på menyen. På plattingen nærmest Gjæstgiveriet er det spiseplass til 60 pers og hvor bord kan forhåndbestilles på bestilling@stortorvet.no, men og for å sitte inne i restauranten.

RETRO OSLOS NISJEBRANSJE:

av butikker, tjenester og underholdning, har i flere år har tilbudt «ear & eyecandy» innen både dame og herremote, møbelinteriør, Tattoo, gammal og ny Rock´n´Roll-vinyl, plakat og cover design, Burlesque-show og bandbooking og ønsker alle å være med å bidra til at Råkkenråll Fiskeboll-kveldene synes i terrenget og skape et miljø for sine følgere. Deres butikker og websider er vel verdt en titt:

Manillusionvintage og repro damemote, Retrolykke -vintage interiør, kafe og repro herremote, Ruth 66 -vintage og repro møbelinteriør, Cruisin Records vintage og repro platebutikk, Lucky 7 Retro Tattoo, Fifi Van Tasell & Oslo Burlesque Festival, Ted Titan -neo vintage grafisk design, Red Planet Rock´n´Roll DJ + RåkkenRåll Fiskeboll booking!

RÅKKEN-RÅLL FISKEBOLL RETROKLUBB! 1

På siden her vil vi fortløpende annonsere nye klubbkvelder ettersom konsert og sceneunderholdningen blir ferdig booka. Snart vil vi og avsløre et større band for klubbkvelden 26 oktober, samtidig som vi også jobber mot neste års månedlige lørdagsdatoer, men for nå er lørdag 31 aug den viktigste RåkkenRåll Fiskeboll-festen i hele verden ;-)

RÅKKENRÅLL FISKEBOLL RETRO-KLUBB & AFTEN-PARTY PÅ GAMLA!PS!  Sparklin Sofie and the Bad Mangos har vært oppegående i ca 1 år og er fra både Eidskogen, Romerike, Torsby og Vestlandet. Frøkna i front, Frida Abelsnes er i en alder av 24 fortsatt sterkt preget etter å ha blitt dratt rundt av mor og far på AmCar-treff som barn. Magnus Florèn er en av Sveriges mest aktive Rockabilly-gitarister som har spillt med «alle». På trommer har ex-Lucky Bullets Svein-Åge Lillehamre kommet inn. Ringrev og Boogie-Woogie sjef David Scheie fra Fat Fred & The Possum Hunters har og meldt seg til tjeneste, det samme med bassisten..

Hail Hail Råkkenråll Fiskeboll!
Følg vår Facebookside for kommende eventer og nyhetsoppdateringer fra våre samarbeidspartnere!

Foto: RåkkenRåll Fiskeboll profilbilde: Tovita Razzi Bråthen / Plakatdesign Råkkenråll Fiskeboll: Ted Titan / Plakat Oslo Burlesque Festival Marion Skaug Nævestad

Detaljer

Dato:
lørdag 31. aug, 2019
Tid
17:00 - 23:00
Kostnad:
Kr200
Kategorier for Arrangement:
,

Detaljer

Dato:
lørdag 31. aug, 2019
Tid
17:00 - 23:00
Kostnad:
Kr200
Kategorier for Arrangement:
,