Laster Arrangementer
SISTER SONY lanserer gjennombruddskivene på vinyl 1

« All Events

  • Dette event har allerede funnet sted.
fredag 4. oktober / 20:00

SISTER SONNY lanserer gjennombruddskivene på vinyl

Pris: 200,- / ID 20 År! / Facebook-event / Billettsalg i døra fra KL. 20.00
Kjøp billett

Sister Sonny ble dannet i Bergen i 1994. I løpet av en tiårsperiode ga bandet ut seks plater og en rekke ep-er. Kritikerrost i inn- og utland, og med en liten, men ivrig fanskare, la bandet inn årene for ti år siden. I år har plateselskapet Apollon Records gitt ut to av bandets plater, som begge har 20-års jubileum, på vinyl.

«Lovesongs» fra 1999 gjorde stor suksess på amerikanske collegeradio-stasjoner, og ga bandet et lite gjennombrudd i utlandet. For «While Others Dance Sister Sonny» fra 2000, fikk bandet Alarmprisen, og nominasjon til Spellemann. I anledning nyutgivelsene gjør Sister Sonny for første gang på 12 år konserter i noen utvalgte byer. Fredag 4. oktober kan du oppleve dem på Gamla i Oslo.

I medvind av disse skivene som begge ble gitt ut av Rec 90 og ble produsert og mixet av Jaga Jazzist og Kaizers Jørge Træen, ble de lett satt i båt med «Bergens-bølgen» når musikktabloide styrmenn skulle lose sine artikler i havn, men de befant seg ikke en gang i kjølvannet av og ble vanskelige å forklare. Stilusikre med indie-rock som den store paraplyen tørket shoegaze og lo-fi beskrivelsene i tide til musikkavisene gikk i trykken. De måtte settes i bås med space-rock band som Spiritualized, Mogwai og Brian Eno mente All Music.com.

SISTER SONY lanserer gjennombruddskivene på vinyl

Dagbladets Anders Grønneberg skrev etter deres opptreden på den siste Kalvøya-festivalen i juni 2000 at: «Bergensbandet Sister Sonny og sanger Pedro Carmona-Alvarez la et mykt teppe av dvelende melankoli over festivalpublikummet med sine sære og vridde popbetraktninger. Etter fjorårets lo fi-neddempete «Lovesongs» og årets «While Others Dance», befester bandet sin posisjon blant de mest interessante her på berget. Pedro Carmona-Alvarez utstråler mørk mystikk og synger med en intensitet og inderlighet som minner om R.E.M.s Michael Stipe. Bandet har et godt grep om sine gode melodier i en styggvakker og skakk innpakning. Det er en udefinerbar og flyktig oppløsning av melodiene som gir dem et magisk skjær. Sister Sonny er et besnærende band – også live.»

Hvor Sister Sonny kommer til å lande live med høstens re-utgivelser ute kan knapt forutses da musikken fortsatt fødes i kaos. -«Det stemmer vel at vi liker å bare spille, for vi har ikke skrevet en låt noensinne. Vi er fem mennesker i et rom og en masse pling plong til det blir noe ut av det. Det er aldri noe snakk om at en i bandet kommer med en låt som vi liksom skal øve inn, vi har ingen “sjef”, det musikalske tyngdepunktet ligger hos alle og ingen til enhver tid. Derfor har vi ikke noe forhåndsbestemt uttrykk vi leter etter heller – inspirasjonen er individuell», sa gitarist og vokalist Pedro Carmona Alvarez  til Ballade.no i 2001.

Slik er det visst ennå..

Pedro Carmona Alvarez: Gitar/Vokal
Lars Heinz: Bass
Andeas Quenlid: Gitar
Fredrik Færden: Keybords
Pluto: Trommer

Sister Sonny på Facebook Spotify

 

Detaljer

Dato:
fredag 4. okt, 2019
Tid
20:00 - 23:00
Kostnad:
Kr.200
Kategori for Arrangement:

Detaljer

Dato:
fredag 4. okt, 2019
Tid
20:00 - 23:00
Kostnad:
Kr.200
Kategori for Arrangement: