Laster Arrangementer
NB! AVLYST OG UTSATT DATO(TBA)!- "STURLA STÅLSETT & STØTTEAPPARATET

« All Events

  • Dette event har allerede funnet sted.
fredag 11. september / 20:00

AVLYST, KJØPTE BILLETTER REFUNDERES! – STURLA STÅLSETT & STØTTEAPPARATET

Pris: 200,- / ID 20 År! / Facebook-event / Billettsalg i døra fra KL.20.00
Kjøp billett

KONSERTEN ER AVLYST GRUNNET CORONA-SITUASJONENS KREVENDE SMITTEVERNSTILTAK!
BILLETTER REFUNDERES AV TICKETMASTER, UNTATT BILLETTAVGIFT KR.15,-

(Foto: Torstein Ihle)

Vi som ikke får sove (kan aldri forsove oss).
En uggen følelse av uro. Men også glimtvise oppdagelser av nærvær og oppdrift. Og kjærlighet. Det er spor i musikken som Sturla Stålsett og Støtteapparatet spiller på Gamla 11 september.

Gitaristen, låtskriveren og sangeren Sturla Stålsett har laget og spilt egen musikk siden 1980-tallet. Han var gitaristisk motor og låtsnekker i pønkbandet Fort & gæli på Elverum i 1979-82. Bandet ga blant annet ut singelen «NSB/ B-b-b-b-b-bølle!/ Enveiskommunikasjon» (Reiten rekkårds) i 1981. Med gitaristidealer som Steve Jones, Tom Verlaine og The Edge, var han sentral i bandet Skjønn Forening, som blant annet utga singelen «Ikke Steng Meg Inne» og «De som gikk ut» i 1984 og LPn Livsskvadroner, på det egne selskapet Bring Back Beat Records (1985), med Virgin Norge som distributør. Siden har han også utforsket mer akustiske uttrykk, der tekstene står sentralt. Han debuterte som soloartist med utgivelsen Ingenting i desember 2014,på Waterfall Music. som ble fulgt opp av albumet Glansdager (2017).

NB! AVLYST OG UTSATT DATO(TBA)!- "STURLA STÅLSETT & STØTTEAPPARATET 1

Denne kvelden på Gamla vil Sturla Stålsett lene seg på det erfarne Støtteapparatet, der Ragnar Moen står for trommer og perkusjon, Eli Wangberg for kor, Tron Fagermoen trakterer de tjukkeste strengene, mens Baard Slagsvold behandler tangentene. Baard spilte sammen med Sturla allerede i Fort & Gæli og Skjønn Forening, og er siden kjent fra en stor vifte av band og prosjekter fra Tre Små Kinesere via Motorpsycho til Jan Erik Vold og soloutgivelse som Slagsvold.

På kveldens spilleplan står både flunkende nytt materiale og gammel årgang. Tråder fra albumene Ingenting som før og Glansdager trekkes inn i et mer elektrisk og lurvete lydbilde. Men det blir også her noen små pusterom av akustisk lavmælthet. Et mål er å få fram et slags motlys, eller motlyd, til samtidige erfaringer av rastløshet og forflytninger – ytre og indre. Kanskje kan det på den måten skapes et omriss av noe trassig og tidløst godt.

Eller, i hvert fall, noen øyeblikks godlyd.

Sturla Stålsett og Støtteapparatet på Facebook / Spotify / Soundcloud

Detaljer

Dato:
fredag 11. sep, 2020
Tid
20:00 - 23:00
Kostnad:
Kr.200
Kategori for Arrangement:

Detaljer

Dato:
fredag 11. sep, 2020
Tid
20:00 - 23:00
Kostnad:
Kr.200
Kategori for Arrangement: