Laster Hendelser
STURLA STÅLSETT & STØTTTEAPPARATET + SUPERSOFA

« All Events

lørdag 14. mars / 20:00

STURLA STÅLSETT & STØTTEAPPARATET + SUPERSOFA

Kjøp billett / 200,- / ID 20 År! / Facebookevent / Billettsalg i døra fra KL.20.00

Gitaristen, låtskriveren og sangeren Sturla Stålsett har laget og spilt egen musikk siden 1980-tallet. Han var gitaristisk motor og låtsnekker i pønkbandet Fort & gæli på Elverum i 1979-82 og han var han sentral i bandet Skjønn Forening på midten av 80-tallet. Han debuterte som soloartist i 2014. På kveldens spilleplan står både flunkende nytt materiale og gammel årgang. Bandet SUPERSOFA stiger ut fra omtrent ingenting, et band som har klart å få oppmerksomhet til tross for at alle medlemmene er over femti år gamle og nesten ingen har noen bakgrunn å skilte med. Det mest spesielle med oss er vel at trommeslageren er hovedvokalist, sier de sjøl. Andre vil si mer. 

STURLA STÅLSETT & STØTTTEAPPARATET + SUPERSOFA 1(Foto: Torstein Ihle)

Vi som ikke får sove (kan aldri forsove oss).
En uggen følelse av uro. Men også glimtvise oppdagelser av nærvær og oppdrift. Og kjærlighet. Det er spor i musikken som Sturla Stålsett og Støtteapparatet spiller på Gamla lørdag 14. mars.

Gitaristen, låtskriveren og sangeren Sturla Stålsett har laget og spilt egen musikk siden 1980-tallet. Han var gitaristisk motor og låtsnekker i pønkbandet Fort & gæli på Elverum i 1979-82. Bandet ga blant annet ut singelen «NSB/ B-b-b-b-b-bølle!/ Enveiskommunikasjon» (Reiten rekkårds) i 1981. Med gitaristidealer som Steve Jones, Tom Verlaine og The Edge, var han sentral i bandet Skjønn Forening, som blant annet utga singelen «Ikke Steng Meg Inne» og «De som gikk ut» i 1984 og LPn Livsskvadroner, på det egne selskapet Bring Back Beat Records (1985), med Virgin Norge som distributør. Siden har han også utforsket mer akustiske uttrykk, der tekstene står sentralt. Han debuterte som soloartist med utgivelsen Ingenting i desember 2014,på Waterfall Music. som ble fulgt opp av albumet Glansdager (2017).

Denne kvelden på Gamla vil Sturla Stålsett lene seg på det erfarne Støtteapparatet, der Ragnar Moen står for trommer og perkusjon, Eli Wangberg for kor, Tron Fagermoen trakterer de tjukkeste strengene, mens Baard Slagsvold behandler tangentene. Baard spilte sammen med Sturla allerede i Fort & Gæli og Skjønn Forening, og er siden kjent fra en stor vifte av band og prosjekter fra Tre Små Kinesere via Motorpsycho til Jan Erik Vold og soloutgivelse som Slagsvold.

På kveldens spilleplan står både flunkende nytt materiale og gammel årgang. Tråder fra albumene Ingenting som før og Glansdager trekkes inn i et mer elektrisk og lurvete lydbilde. Men det blir også her noen små pusterom av akustisk lavmælthet. Et mål er å få fram et slags motlys, eller motlyd, til samtidige erfaringer av rastløshet og forflytninger – ytre og indre. Kanskje kan det på den måten skapes et omriss av noe trassig og tidløst godt.

Eller, i hvert fall, noen øyeblikks godlyd.

Sturla Stålsett og Støtteapparatet på Facebook / Spotify / Soundcloud

STURLA STÅLSETT & STØTTTEAPPARATET + SUPERSOFA 2

Supersofa er ute på jakt

Ut fra omtrent ingenting stiger Supersofa, et band som har klart å få oppmerksomhet til tross for at alle medlemmene er over femti år gamle og nesten ingen har noen bakgrunn å skilte med. Det mest spesielle med oss er vel at trommeslageren er hovedvokalist, sier de sjøl. Andre vil si mer.

Albumet “Bensin” (2018) fikk mye omtale, mens singlen “Skalpell søster” (2019) har etablert seg som en live-hit. I romjula 2019 slippes singlen “Pilaren”, mens EP planlegges utgitt i mars 2020. Supersofa når ut til stadig flere, og får fine omtaler av etablerte musikkblogger, aviser og listemakere på Spotify og Tidal.

Når “Pilaren” nå entrer banen er det som om den oppsummerer bandet så langt. En tung, modig, lang og langsom låt; catchy, dyp og tung live. Med en tekst som de fleste som hører den blir nysgjerrig på. Hvem er denne såkalte pilaren?

Som liveband spiller nå Supersofa på de mer etablerte scenene i Sør-Norge. Bergen, Haugesund, Stavanger, Sandnes, Egersund, Mandal, Kristiansand, Skien, Sandefjord, Oslo og Moss har opplevd bandet med tighte og rocka liveopptredener.

Bandet hadde i starten, for 10 år siden, som konsept å finne hits fra pophistorien, gjendikte dem til norsk, og så spille dem i Supersofa-drakt. Dette fungerte godt på scenen, problemet var at det var en lang søknadsprosess for hver av sangene en skulle spille inn, dersom de valgte å gå den veien. Og det gjorde de ikke. De begynte med 100 prosent egenkomponert i stedet.

Og der har du dagens Supersofa: Et hardtslående live-band som stort sett spiller egne låter, men velger å krydre konsertopplevelsen med covere som du ikke kjenner igjen før du har hørt minst to vers.

Trommeslager, vokalist og hovedlåtskriver i dette Stavanger/Sandnes-bandet er Bård Sandnes, opprinnelig fra Bergen, og han nekter å fire på dialekten. Til tidsskriftet “Blackmoon” sier han at den største inspirasjonskilden for ham har vært Peter Gabriel uten Genesis og Genesis uten Peter Gabriel. De to gitaristene i firemannsbandet preger naturlig nok lydbildet til bandet. Andreas Hjelle har vært med fra starten av, og hans spillestil er preget av størrelser på åtti- og nittitallet som The Cure, Soundgarden og Rage Against The Machine, mens Tormod Eikill, som er ti år eldre, har hørt mer på Frank Zappa, Terje Rypdal, Jeff Beck og Robbie Robertson, i tillegg til funk-band. Sistemann er bassisten Tore Sværen, som også har vært med fra starten av, nevner Biffy Clyro, Red Hot Chili Peppers, Jeff Beck og Lenny Kravitz som noen av sine inspirasjonskilder.

Ingen band er statiske regnestykker som låter som summen av medlemmene. Alle gode band er dynamiske smeltedigler, og Supersofa er ikke noe unntak. Hør på den harde og funky “Politi”. Hør på den innsmigrende og smektende “En god mann” og nå den gyngende “Detektiv”. Hør på “Skalpell søster”, som Terje Winterstø Røthing (Skambankt) produserte.

Og gled deg til EP i mars, mixet av Ryan Williams, som mixet Biffy Clyros legendariske “Opposites”. EP i mars lanseres med konserter i Bergen, Oslo, Sandnes og Stavanger.
Hør på dem live når de dukker opp i nabolaget!

Supersofa på Facebook / Web / Instagram / Spotify / Youtube 

Detaljer

Dato:
14. mars
Tid
20:00 - 23:00
Kostnad:
Kr.200
Hendelse Kategori:

Detaljer

Dato:
14. mars
Tid
20:00 - 23:00
Kostnad:
Kr.200
Hendelse Kategori: