EDO MAAJKA (Bih) + DJ OLI + EMIRÉ & LILLEBROR (N)

Billetter Kr.200,- i døra fra KL.21.00                                         FACEBOOK-EVENT
Billett-bestilling til KL.14.00 på konsertdag på eldin.hajdarevic@hotmail.com          

Edo Maajka (33), er i Bosni regnet som den viktigste artisten innen Hip Hop. For arrangør Eldin Hajdarevic er det stort å igjen kunne presentere han for det bosniske miljøet i Norge. Nå ikke minst som har er aktuelt med den nye kritikerroste skiva «Strajk Mozga».
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=i_Sk2ll0aqU&feature=youtu.be[/youtube]

Edo er fra Brcko i Bosnia-Herzegovina og var en av mange som flyktet til Kroatia da borgerkrigen brøyt ut 1992. Her ble han uteksaminert fra high school, men fullførte videre studier tilbake i hjembyen Tuzla hvor han i 1998 ble med som MC i gruppen Defence. Dette året jobbet han og på det anerkjente bosniske hip hop radioshowet FMJAM og møter Hip Hop-artisten Frenkie, som han spillte og fyllte Gamla sammen med ifjor.

Sammen startet de med djSoul, Hamaz og Lyn fra Defence, gruppa Disciplinska Komisija som blir springbrettet videre til store karrierer som Hip Hop-artister i Balkan-regionen. Samtidig hadde Defence flere store hits og turneér i det nordlige Bosnia.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=io1uwXugvLY&feature=youtu.be[/youtube]

Året etter flyttet Edo til Zagreb og hadde 2 større radio-hits og mottok flere store tilbud fra plateselskaper. I 2002 kom hans debut-album «Lytt Mater» og Edo ble kåret til beste nykommer i både Kroatia, BiH og regionen i Slovenia, Serbia og Makedonia ble godt mottatt.  Zagreb-produsentene Dash, Koolade, Shot i teamet Blackout lagde beats og rytmer på alle hans album og han forandret navnet sitt til Edo Blackout.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=3UOg6GWTOr4&feature=relmfu[/youtube]

Sammen ga de ut i 2004 skive nummer to “No Sikiriki” som hadde krigen på Balkan som hovedtema og som bekreftet Edo´s status som en av de beste MC´s i Balkan-regionen.
Dette vant han flere musikkpriser for og opptrer med backingbandet Lexaurini, DJ Soul og DJ Olidobolli, over hele ex-Jugoslavia, samt på festivaler i resten av Europa.
Edo´s tredje album “Stig ?umur” ga han, som de foregående albumene, en rekke utmerkelser og ros i media.

Han samarbeidet etter hvert med flere ledende serbiske Hip-Hop skikkelser mens han snakker om sosial urettferdighet, kjærlighet, hat, krig, nasjonalisme, folk generelt, hip hop og graffiti som historiefortelling.
De siste årene har han vært opptatt med å produsere og lage beats for andre, samt samarbeidet en del med kunstnerne Tuzla Mess og Texas. Hans nest siste skive «Stig’o kull» kom i 2006 og omhandlet sosiale temaer, uteliv og hitlåta «REKO henne.»
www.edomaajka.com
www.facebook.com/edomaajkaofficial

Emir og Assad, bedre kjent som Emirè & Lillebror,er to av artistene fra musikk-kollektivet Forente Minoriteter. To individuelle artister som møttes for å lage èn låt sammen ( “Baosj/Avor-sangen”). Nå, 4 år senere, har de to gjort mye mer sammen. Folk flest kjenner de fra albumet, og filmen; 99 % ærlig.

Når de ikke har skrevet låter, har Emir og Assad brukt evnene sine til å skrive teatermanus. Med to hjerter for hip-hop, mye kreativitet og gode skriveevner, har de laget manus til en egen hiphop versjon av Romeo & Juliet: “Sheakespeare in rap”. Nå i 2010 har de gjort det igjen, og laget en ny hiphop/R’n’B versjon av en Shakespeare historie. “Tæsjern på Grønland”, basert på verdens mest kjente hat-historie ”Kjøpmannen i Venedig”. Stykket ble satt opp på Dramatikkens Hus. Nå om dagen jobber de med sitt andre album `Baksiden av medaljen`.
www.emireoglillebror.no
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=FifW4_d-Pg4&feature=youtu.be[/youtube]