EDO MAJKA (BiH) + FRENKIE (BiH) + EMIR & LILLEBROR (N) m/ DJ JULIAN (Swe)

Billetter Kr.250,- i døra fra KL.21.00                                         FACEBOOK-EVENT
Edo Majka (32), fra Brcko i Bosnia-Herzegovina var en av mange som flyktet til Kroatia da borgerkrigen brøyt ut 1992. Her ble han uteksaminert fra high school, men fullførte videre studier tilbake i hjembyen Tuzla hvor han i 1998 ble med som MC i gruppen Defence. Dette året jobbet han og på det anerkjente bosniske hip hop radioshowet FMJAM og møter Hip Hop-artisten Frenkie, som nå er med han på Gamla.

Sammen starter de med djSoul, Hamaz og Lyn fra Defence, gruppa Disciplinska Komisija som blir springbrettet videre til store karrierer som Hip Hop-artister i Balkan-regionen. Samtidig har Defence flere store hits og turneér i det nordlige Bosnia.
Året etter flytter Edo til Zagreb og har 2 større radio-hits og mottar flere store tilbud fra plateselskaper. I 2002 kommer hans debut-album «Lytt Mater» og Edo blir kåret til beste nykommer i både Kroatia, BiH og regionen i Slovenia, Serbia og Makedonia ble godt mottatt.  Zagreb-produsentene Dash, Koolade, Shot i teamet Blackout lager beats og rytmer på alle hans album og han forandrer navnet sitt til Edo Blackout.

Sammen gir de ut i 2004 skive nummer to “No Sikiriki” som har krigen på Balkan som hovedtema og som bekrefter Edo´s status som en av de beste MC´s i Balkan-regionen.
Dette vinner han flere musikkpriser for og opptrer med backingbandet Lexaurini, DJ Soul og DJ Olidobolli, over hele ex-Jugoslavia, samt på festivaler i resten av Europa.
Edo´s tredje album “Stig ?umur” gir han, som de foregående albumene, en rekke utmerkelser og ros i media.

Han samarbeider etter hvert med flere ledende serbiske Hip-Hop skikkelser mens han snakker om sosial urettferdighet, kjærlighet, hat, krig, nasjonalisme, folk generelt, hip hop og graffiti som historiefortelling.
De siste årene har han vært opptatt med å produsere og lage beats for andre, samt samarbeidet en del med kunstnerne Tuzla Mess og Texas. Hans siste skive «Stig’o kull» kom i 2006 og omhandlet sosiale temaer, uteliv og hitlåta «REKO henne.»
www.edomaajka.com
Musikkvideo «To Mora Da Je Ljubav»
Musikkvideo «Bomba»


Frenkie fra den bosniske regionen Bijeljina er landskjent i Bosnia for sine politiske protester gjennom sin Rap og Hip Hop hvor han ofte tar utgangspunktet i hjembyen Tuzla, når livets urettferdighet skal beskrives.

10 år gammel flyktet han i 1992 fra krigen på Balkan og bosatte seg med familien i Nürnberg i Tyskland hvor han ble introdusert for den lokale Hip Hop-kulturen og musikkscenen. Her startet han og med grafitti-kunst mens hans skrev Hip Hop-låter på tysk. I 1998 vendte han tilbake til Tuzla og ble en av de første artistene etter krigen til starte opp med Hip Hop og grafitti-kultur.


Året etter ble han en av pioneérene bak radio-programmet FMJam på stasjonen Kameleon sammen med DJ Soul og DJ Erol. Dette året var han og med på starte gruppene Prljavi Andeli og Disciplinska Komisija.  Her var hans venn Edo Maajka og medlem og som fikk utgitt albumet «Slusaj Mater» med Frenkies deltagelse. Dette albumet ble en stor suksess og fikk presentert Frenkie ut til et større publkum, som igjen ledet til flere større turneér for Frenkie. Frenkie ble kjent for en helt unik stil innen rap som var både rask og full av en energi ingen før hadde sett maken til.

Med en etablert solokarriere lagde han i 2007 den svært kontroversielle låta «Mr.Policeman» som omhandlet korrupte politistyrker og som ble forbudt. Da radiostasjonen 202 alikevel kringkastet den fikk de 5000 euro i bot av radio-organsasjonen RAK, hvorpå Frenkie kom med oppfølgeren «Massiv» som kritiserte RAK som svar på tiltale.


Frenkies debutalbum «Odlican» fra 2005 innholdt singlene «Bruce Lee Rap» med artisten Baby Dooks og «Raise» med Defence. I 2006 fulgte han opp med albumet «Brcko» som var tilegnet den populære bosniske organsisajonen Dosta og inneholdt singelen «Rat Savezu» som støttet bosniske fotball-supportere i deres krig mot det korrupte bosniske fotball-forbundet. I 2007 kom hans tredje skive «Povratak Cigana» og i 2008 hans fjerde «Odlian CD» som inneholdt singelen «Soundtrack» som ble med i «The Incredible Hulk» og i scenen hvor Liv Tyler og Edward Norton kjører Taxi med en villmann bak rattet.

Frenkie er også med i det bosniske Hip Hop-crewet Diversidad hvor et 20-talls profilerte bosniske rappere, DJ´s og beat-mixere er med.
www.myspace.com/fmjamfrenkie
Emir og Assad, bedre kjent som Emirè & Lillebror, er to av artistene fra musikk-kollektivet Forente Minoriteter. To individuelle artister som møttes for å lage èn låt sammen ( “Baosj/Avor-sangen”). Nå, 3 år senere, har de to gjort mye mer sammen. Folk flest kjenner de fra albumet, og filmen; 99 % ærlig.

Når de ikke har skrevet låter, har Emir og Assad brukt evnene sine til å skrive teatermanus. Med to hjerter for hip-hop, mye kreativitet og gode skriveevner, har de laget manus til en egen hiphop versjon av Romeo & Juliet: “Sheakespeare in rap”. Nå i 2010 har de gjort det igjen, og laget en ny hiphop/R’n’B versjon av en Shakespeare historie. “Tæsjern på Grønland”, basert på verdens mest kjente hat-historie ”Kjøpmannen i Venedig”. Stykket ble satt opp på Dramatikkens Hus. Nå om dagen jobber de med sitt andre album `Baksiden av medaljen`.
www.emireoglillebror.no