ELVIS ROCKHOUSE PARTY 2014: «ELVIS PÅ NORSK» m/ KROM + GRACELAND MAYHEM + DJ KONGEN + ELVIS…

,

Billetter Kr.200,- i døra fra KL.20.00                                            FACEBOOK-EVENT
Forsalg  på  Billettservice, Narvesen og 7-Eleven  fra  20  November!
Elvisplakat2014-w-(Design-TedNegroscope)
Elvis var ikke bare en genierklært artist innen Rock´n´Roll, men og en pioneér som dro igang hele rockesirkus-bransjen og dritsmart la inn bursdan sin ei uke etter nyttårsaften. Slik er det nå for 10. gang tradisjon blitt at Gamlas booking-agent innleder hvert nye konsertår med konsertfest og fullt hus, til ære for The King of Rock´n´Roll. Her stiller far sjøl som support med udødelige kule film og konsertopptak på storskjerm, samt at det bookes artister som utelukkende tolker Kongen på sin måte. Så sørger DJ Kongen for nachspiel med party-stemning, slitt dansegølv og enorm vekst i skosåle-bransjen.
KROM-w-(Foto-Dag-Bøgeberg)KROM – «Rockabilly-Elvis» på norsk!
Krom er et nytt tilskot i den norske rockabilly/americana-floraaen. Bandet skil seg ut ved å bruke morsmålet i ein i all hovudsak amerikanifisert sjanger. Tekstlig forvaltar dei ein slags humrande sosialrealisme på baksida av rekkehustilværelsen. Musikalsk sneiar dei innom dei fleste sjangrane under roots-paraplyen, men med rotfeste i klassisk rockabilly.

Leder i bandet Odd-Erik Lothe uttaler entusiastisk i midten av november 2013:
“Gode nyheter. Då har vi allereie fullført oversettingane av Elvis-materialet. Det har berre vore ein fornøyelse. Låtmesseig liknar det litt på det Green Granadas gjorde i fjord”. (Lothe har og et engelskspråklig Rockabilly-band gjennom mange år, som deltok på 2013-utgaven av Elvis Rockhouse Party i januar på Gamla). – “Tekstmessig har vi både teke oss friheter og andre gonger nær originalen. Er ikkje i tvil om at dette blir bra. Vi gledar oss!”

Låtmaterialet Krom har lekt seg med å oversette er lett plukket fra katalogen han tolket på 50 og 60-tallet. Vi nevner bl.a. ”Ska vi leike doktor?” (Baby, let’s play house), “Sure Turid” (Tutti Frutti), “Månemann” (Blue moon), “Ei natt med synd” (One night), “Drikke opp” (Rip it up), “Køyre bil” (Mystery train), “Vadheim hotel” (Heartbreak hotel) og Drar min kos (Just because) som noen av de omskrevne Elvis-låtene med norsk omarrangert tekst.

Sjølv om Krom er ferskt som band har medlemmane etter kvart solid fartstid i musikkens tjeneste. Vokalist og gitarist Odd-Erik Lothe, har saman med gitarist Ståle Wick tilbrakt ein 15 års tid i førarsete på rockabillybandet Green Granadas. Lothe er også kjent som mannen bak viseorkesteret Fabel og det nye prosjektet LOTHE. På kontrabass med smell i strengane finn ein Frank Reiten, som foruten å vere ei ildsjel i rockabillymiljøet, har rukke å være innom ei rekkje band som Daltons, The Hard Rollin’ Daddies og Backyard Drifters. Bakerst på trommer finn ein hardtsvingande Morten Pisani. Til vanlig mest kjent som trommeslager i de norske surf-instrumental-kongene Beat Tornados.

Fellesnemnaren er gutar frå grisgrendte strøk med hamrande rock’n’roll-hjarter tett befolka av speleglede. Bandet planlegg innspelinga av sitt debutalbum “Hopp, Karoline!” hausten 2013.
www.facebook.com/pages/KROM/174096806088542

Graceland-Mayhem-Orchestra-2012-1-wGRACELAND MAYHEM
har siden 2007 vært selveste husbandet på disse fabuløse Elvis-festene. Velsignet med en større spiseskje testosteron og den fandenivoldske spirit Kongen selv satte standarden for, gjør de egne kruttsterke versjoner av gullkorn, lånt fra den 711 låters store skattekista Elvis etterlot seg. Således har de ungått den kleine fella Elvis-kopistene har gått i ved å mislykket prøve å være Elvis på milimetern, men heller latt egne tolkninger fått utfolde seg til stor forlystelse for ivrige Elvis-fans.

Graceland Mayhem har og forandret noe på besetningen for hvert år og har på det meste vært et 10 manns orkester, men i årets stamme står som alltid troppssjef og Country-Konge Harald Thune, med sin revolverfarlige gitarmann Eivind Staxrud, som ellers og er å finne med Michael Krohn, Big Balls og Los Plantronics. I sistnevnte slår og barkroppede Slim Slammer jungeltrommer og korer sin wrestlingmaske hett og svett. Strengepøbel nr. 1, Øyvind Sørensen nå med Teddy Trigger, er som alltid alle kontrabassers store skrekk, men lager til gjengeld den deiligste slap-bass rytme ethvert underliv ustoppelig vil vugge i takt med.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Acqr4h0iMWc[/youtube]

NB! ARTISTNAVN BOOKET MED FORBEHOLD OM LINE-UP ENDRINGER!


ELVIS NORSKE FAN-CLUB FLAMING STAR

Flaming Stars medlemsblader anbefales sterkt.
Hvert nye nummer som kommer 4 ganger i året er alltid spekket med bilder du aldri før har sett av Kongen, samt mye ukjent info.
Klubben har og egen butikk med Elvis-effekter.
www.flamingstar.no