Ex Dead Boys-gitarist og Punk-legende CHEETAH CHROME (US) m/ THE KNOBS (NL) + THE BLITZKRIEG BOPPERS (N) + DJ GUNSLINGER

BILLETTER ID 20 ÅR, KR.250,- I DØRA FRA KL.20.00      FACEBOOK-EVENT
Forsalg på Ticketmaster.no / Narvesen/ 7 Eleven Kr.225 (inkl. Kr.20 billettavgift)
cheetah-chrome-foto-anna-o-connorEt av punkens mest markante band var The Dead Boys.
Deres svært utagerende livsførsel og sceneattitide var way over the top i forhold til hva rockeverden til da hadde fått på en scene da de oppstod i New York i juli 1976.
Å se datidens opptak av de får oss til å undre om ikke en liknende nær samtidig engelsk gruppe, sex p eller hva de nå het, plukket opp et og annet av de…
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=QOHOM1hVM-M[/youtube]
Mange har i ettertid hevdet at Dead Boys var Hardcore-punkens første stjerner. De herjet spesielt i New York i nær 3 år på nå legendariske klubber som Max´s Kansas City og ikke minst CBGB´s, hvor eier Hilly Kristal ble deres manager.
dead-boys
I front sto avdøde vokalist Stiv Bators og gitarist og låtskriver Cheetah Chrome, som hadde startet karrieren i hjembyen Cleveland, Ohio med «protopunk»-bandet Rocket From The Tombs et par år før, men da de ble oppløst møtte Cheetah og Tombs-trommis Johnny Blitz, Stiv Bators på veien og sammen startet de bandet Frankenstein, som kort tid etter tok navnet Dead Boys. Sterkt anbefalt av kompis Joey Ramone ble New York deres base.

I 1977 kom deres debutalbum «Young, Loud and Snotty» hvor låta «Sonic Reducer» har blitt stående som en av punkens største faner.
[youtube]https://youtu.be/KcY6A_Lt-P4[/youtube] Etter press fra deres plateselskap Sire Records om å tone ned både livsførsel, villskap og image gikk bandet i oppløsning i 1979. Kanskje ikke så rart da Cheetah selv, ifølge Hilly Kristal på denne tiden greide å overleve hele 3 overdoser.
Dette livet har det nå blitt både film av (CBGB´s-filmen fra 2013) og boka «A Dead Boy´s Tale From The Front Lines Of Punk Rock»(2010).
[youtube]https://youtu.be/L0JuvwY-dLU[/youtube] Slutten på Dead Boys ble starten på Cheetah Chrome´s innholdsrike solokarriere hvor han, fortsatt i New York gjennom 80-tallet spillte med sine Casualities og produserte skiver med eksempelvis andre vel overlevende profilerte New York-artister som Sylvain Sylvain og Ronnie Spector, før han i 1990 byttet adresse og flyttet til Nashville.
Ikke var han særlig interessert i Country-musikk og bare skulle han innom på en svipptur for å spille inn etpar demoer, men forelsket seg i både byen og ikke minst hu som ble hans kone, så fortsatt henger returbilletten til New York til pynt på veggen.
cheetah-chrome-foto-dawn-laureen-w
Siden 90-tallet har han vært på veien som låtskriver, gitarist og vokalist på soloskiver som «Alive In Deroit (2000)», «Solo (2013), samt julesingelen «Christmas Sucks (2013).
Mellom 2003 og 2006 var og Rocket From The Tomb gjenforent. I 2008 hadde han Joan Jetts Blackhearts som band, samt har han spillt inn skiver med The Road Vultures, False Alarm, The Batusis og ikke minst produsert mesterverket om Country-legenden Eddy Arnold, som i 2013 ble starten på Plowboy Records, han i dag er plateselskapsjef for.

Her greier han å leve av å gi ut plater med seg selv og artister han selv digger, hvorav mange har den samme villbassbakgrunnen som han selv.
Artister som Bobby Bare Jr., JD Wilkes & The Dirt Baubers og Paul Burch er jo ikke akkurat Country-musikkens A4 formel av hvite får de heller.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Pcxprf_VH0M [/youtube] Cheetah Chrome´s eksplosive låter og råe toner har influert mang en gitarist og band som eksempelvis Hellacopters, Supersuckers, The Darkness, Guns´n´Roses.
På sin nåværende Europa-turné har med seg The Knobs som er en gjeng verdensvante punk og hardcorespesialister og består av Amsterdams Turbojugendkonge Tony Slug (BGK, Nitwitz, The Hydromatics, Loveslug, The Spades), Theo Brouwer (Lords Of Altamont, The Nitwitz, The Hydromatics) og Ries Doms (The Kik, The Hydromatics, Powervice, The Spades).
WEB FACEBOOK SPOTIFY

blitzkriegboppersBLITZKRIEG BOPPERS
er et coverband fra Oslo dedikert utelukkende til det legendariske pønkråkkbandet RAMONES fra Queens i New York City.

Bandet (BB) oppsto spontant i forkant av 40årsjubileet for Ramones’ debutkonsert (16. august 1974) på CBGB, og nøyaktig fire tiår seinere gjennomførte de sin egen heidundrandes debutgig på Torshov i Oslo.

Siden da har det blitt flere anledninger til å samles og spre det glade budskap/vanvidd rundt omkring. Spesielt i forbindelse med påfølgende 40årsmarkering av Ramones’ første skiveutgivelse (RAMONES, 23. april 1976), som Blitzkrieg Boppers med følelse og andakt har fremført i sin helhet for lykkelige pønkråkkere i diverse mørke lokaler.

Ramonesskive nummer to (Leave Home, 10. januar 1977) blir øvd inn i skrivende stund, og skal selvfølgelig også fremføres i sin helhet rett over nyttår. Når det ikke er spesielle jubileum å snakke om, spiller BB gjerne opp til dans med en god blanding fra hele Ramones’ diskografi. Og uavhengig hva slags sett som blir fremført garanteres høy stemning, sneakers i taket og tenner i tapeten.
Hey Ho Let’s Go!

Dagens besetning i Blitzkrieg Boppers er et knippe gamle rabbagaster som de siste 30 åra har frekventert landets råkkescener gjennom band som Fuck Ups, TZers, Oi! Division, Fake Females, Sideburn Satan, Kongefamilien, Superkings og ikke minst The Stookers (your favorite punk rock jukebox band):

? Christian ‘Christ’ Bjørndalen vokal
? J.R. ‘Offy’ Ofrim gitar
? Roy ‘Shanks’ Johansen trommer
? Glenn ‘Glenn’ Johansen bass

DJ-Ulf-wDJ GUNSLINGER
også kjent som Ulf Lyrån, har sannsynligvis Norges største Rock´n´Roll-platesamling med mengder av godbiter fra de gyldne Punk og Glam-Rock-åra på 70 og 80-tallet og som vil stå klar fra KL.20.00 for å varme oss på på dette første Norges-besøket til Cheetah Chrome