FAAR om skihopping + ZWEISS & HOMOVINTER med foodprocessor + gammal musikk fra THE MAKING OF GENTLEMEN

faar2-wFAAR´s fem sønner er alle oppvokst i Oslo.
Som den schizofrene arkitekturen i moderstaden, er bandet høyt og lavt, bråkete og vevert om hverandre, med et halvt øye på samtiden. Musikken er variert i forhold til et strengt definert rockskjema som mange band praktiserer – overordnet er intens energi det være seg lavmelt eller utblåsende. Metal, pønk, fønk og følk, forent i en garasje fra 60-tallet, kondemnert på 70-tallet og ombygd i 2008.
Den observante presseskrivleser vil innvende at denne beskrivelsen kan bety omtrent hva om helst. Nettopp.

FAAR synger blant annet om skihopping, ugler, borettslagets skrekk, blonde zuluprinsesser, svarte mennesker, tynne mennesker på dop, masturberende nonner og spesiallagde elektriske stoler.

FAAR er Claes Terjesen på vokal og perkusjon, Filip Roshauw på gitar og vokal, Øivind Skorve på trommer, Mads Jørgensen på bass og Chris Kunøe på knapper og tangenter.
www11.nrk.no/urort/Artist/FAARSSPACE/default.aspx


zweiss-homo-vinter-wZweizz & Homo Vinter er en duo som har spilt sammen siden 2004, og som består av Svein Egil Hatlevik (elektronikk, vokal, lur, klosettskål) og Øystein Hvamen Rasmussen (trommer, gitar, elektronikk, foodprocessor).
De spiller improvisert musikk ett eller annet sted mellom støy, metall og pop. Men i prinsippet er egentlig alt lov. Konsertene har som regel et performativt/rituelt tilsnitt, og er gjerne veldig ulike fra gang til gang.

Zweizz & Homo Vinter arbeider for tiden med sitt første album under arbeidstittelen «MAGIC! GLORY!».
De spilte på By:Larm i 2008, og skal gjøre en endagsturné på toalettene på Henie Onstad kunstsenter 6. juni.
Tidligere har de spilt i Oslo, Berlin og Bergen.

Homo Vinter (Øystein Hvamen Rasmussen) spiller også i bandene Oslo Inn, John Blund og The Holy Tongue.
Førstnevnte ble nylig kåret til «Ukas Urørt» på NRK P3.
Han er utdannet ved Norges Musikkhøgskole, og har vært trommeinstruktør i Mosambik.

Zweizz (Svein Egil Hatlevik) har bakgrunn fra black metal-bandene Fleurety, Umoral og Dødheimsgard, og har deltatt på en rekke
internasjonale plateutgivelser. Under navnet Zweizz ga han ut albumet «The Yawn of the New Age» i 2007.
På denne plata var det også en versjon av Immortals klassiske låt «Blacker Than Darkness», laget i samarbeid med Homo Vinter.
www.myspace.com/zweizzmusick

the-making-of-gentlemen-wThe Making of Gentlemen spiller rock som har eksistert siden høsten 2008. De er alle herrmenn fra Oslo med lengre fartstid i rockens fotspor.
Bandet består av: Odd Kristian Svedal; trommer, Ole-Kristian Honerud; bass/trekkspill, Marie Alming; tangenter/cello, Karl-Kristian Waaktaar; tangenter/vokal, Mats Rybø; vokal/gitar. De fleste av låtene er skrevet og komponert av Mats Rybø som også har skrevet for The Fabulous Lightbulb Society og skriver for Katzenjammer. Karl-Kristian Waaktaar bidrar også med et par av sine komposisjoner.

Mennene spiller rock med bakgrunn i gammal musikk deriblant folkemusikk. Noen av deres svirebrødre vil være folk som: Tom Waits, Nick Cave, Velvet Underground, Bruce Springsteen, Bob Dylan, Leadbelly, Ludwig van Beethoven, Twin Peaks, Taxi Driver, Jack Kerouac, William S. Burroughs, Eyes Wide Shut, Trætte Mænd, og Louis Armstrong.
www.myspace.com/makinggentlemen