Grisete Garage-Rock fra Memphis & Knoxville, USA: – JACK OBLIVIAN + HARLAN T BOBO + JOHN KEITH & THE ONE FOUR FIVES + Support: EINAR STENSENG + DJ Garage-Rawk Oslo All Star Copy Team

KONSERTSTART KL.21.30 MED EINAR STENSENG

– Vår mann i avisa, det ultragerende talerør in Rawk,- Egon Holstad mener følgende:

Harlan T Bobo, Jack Oblivian og John Paul Keith

Harlan T Bobo, Jack Oblivian og John Paul Keith

JACK OBLIVIAN (US)

Herregud, hvor skal man starte? Vel, vi får prøve, og uten å skrive ei hel bok: Jack Oblivian var den ene hjernehalvdelen i både kultbandet The Compulsive Gamblers og i institusjonen The Oblivians, Memphis-bandet som forente garasjerock, gospel, blues, punk og soul opp i en annen sfære. Etter The Oblivians la inn årene i 1998 har deres status bare økt for hvert år som har gått, og de regnes i dag som vaskeekte foregangsmenn innen ny garasjerock, og har vært viktige i inspirasjonen av navn som The Black Lips, The Hives (som reiste ens ærend fra Stockholm til Memphis for å overvære bandets reunionkonsert i 2002), Jay Reatard og King Khan. Men det verste av alt er at soloskivene hans er helt makalause. Mannen skriver dritbra låter og fremfører dem med så mye pondus, fynd og klem at man jaggu meg skulle tro at han hadde tidligere hadde spilt i et av verdens beste garasjeband. Nei, faen, stemmer det. Det er jo akkurat det han har gjort. Og han (JACK OBLIVIAN!!!) skal spille denne kvelden på Gamla! HAHAHAHAHAHA! Det ER så gøy å tenke på!
www.myspace.com/officialjackoblivian

HARLAN T BOBO (US)

Memphis-mannen Harlan er en herlig skrue som høres ut som ei blanding av tidlig Lou Reed, den ustabile og høyst tvilsomme utgaven av Tom Waits og en skikkelig sint og mannevond Leonard Cohen. Han har spilt i lag med orkestre som Compulsive Gamblers, The Reigning Sound, Polyphonic Spree m.fl., og er fast følgesvenn på turneene til vår store mentor Jack Oblivian.
www.myspace.com/harlantbobo

JP KEITH & THE ONE FOUR FIVES (US)

John Paul Keith er fra Knoxville Tennessee, sørstatssmåbyen som har gitt oss alt fra Chet Atkins til Quentin Tarantino og V-Roys, og ga i fjor ut det strålende albumet «Spills & Thrills» på velrenommerte Fat Possums underetikett Big Legal Mess records, en formidabel miks av r&r, country, soul, garasje, powerpop, swamp og et herlig anstrøk av Buddy Holly og Jerry Lee Lewis. Mannen er da heller ingen tusseladd, noe som lett bevises med at han tidligere har spilt i lag med Ryan Adams, V-Roys, The Nevers og Jim Dickinsons band Snake Eye. Jøje oss, for en helt!
www.myspace.com/johnpaulkeith

«Røffe» konsertopptak av Jack og Harlan, Holland 2007:

www.youtube.com/watch?v=gT7HDtPzkNI

www.youtube.com/watch?v=pSwCSGq6AOA

www.youtube.com/watch?v=D8qcZ0dDvmo&feature=related

Einar-Stenseng-w+ SUPPORT EINAR STENSENG
Einar har siden 2005 gitt ut 3 skiver og 1 EP, men det var hans selv-titulerte album Einar Stenseng i sept. 06 på Big Dipper som først ga en større skare og presse et nyss om at han fantes der ute. Dette albumet ble av pressen karakterisert som en «inspirert debut», og Stenseng ble kalt «en slags norsk Nick Cave eller Lou Reed» og «en artist som har det lille ekstra de fleste andre singer/songwritere i dette landet mangler». Hans nyeste “Stenseng 2”, også på Big Dipper har og blitt tatt godt imot av bl.a. VG´s terningkast 4 og en Stein Østbø som mener:

“Med en enda sterkere og gjennomført melodisnert hadde Einar Stensengs annenplate vært oppsiktsvekkende. For ambisjonene, desperasjonen og særpreget er så definitivt til stede. På en svært uttrykksfull måte sneier Stenseng – både i stemme og stemning – innom herjede mestere som Lou Reed, Warren Zevon, Nick Cave og spesielt Townes van Zandt, en inspirasjon som blir maksimalt uttalt på platens siste og beste låt, «Careless Love».”
www.myspace.com/einarstensengband
+ DJ GARAGE-RAWK OSLO ALL STAR COPY TEAM

(DJ Thomas Savage måtte avlyse da han skal arangere konsert med Jacko og gutt i Stockholm, stakkars mann!!)