GUTTERBALL – Garage-Rock Festival m/ The Urges (IE) + The Defectors (DK) + Torqueflite (No)

ROCK & SPESIAL-REISER INNVITERER DEG TIL GUTTER BALL 24 + 25 + 26 SEP:

Forsalg 3-dagers Festival-Pass a Kr.400 fås på:
Angels Speed Equipment
+ Big Dipper

PROGRAM TORS 24 SEP – DØRENE ÅPNES MED DJ´S KL.21.00 –
PÅ SCENEN:

THE URGES (Irland)

THE URGES (Irland)

THE DEFECTORS (DK)

THE DEFECTORS (DK)

TORQUEFLITE (N)

TORQUEFLITE (N)

BAKGRUNNS-INFO OM ARRANGØRENE OG FESTIVALEN + BAND-INFO

Den særs ideelle og ytterst trivelige organisasjonen Rock & Spesialreiser klinker til og arrangerer garasjerockfestival i Oslo for 3dje gang!
Rock & Spesialreiser er en broket sammensatt gjeng av folk som synes det er utrolig trivelig å dra på små garasjerockevenementer verden rundt – om det er en konsert eller en festival. Gjengen har vokst sakte men sikkert siden en nordmann og svenske møttes i Las Vegas i 1999 til navnet på gjengen ble unnfanget på Øresundsbroa i 2003.

Gutter Ball festivalen har sitt utspring i 2005. Da kun som et støtteprosjekt for den ideelle og ytterst trivelige danske garasjerockfestivalen Gutter Island som i 2004 gikk med dundrende underskudd til tross for at reiseforeningen Rock & Spesialreiser utgjorde et bemerkelsesverdig stort antall publikummere, samt at det ble hevet mange danske øyenbryn over hvor mye Rock & Spesialreisers medlemmer klarte å innta av flytende føde…

Til tross for denne innsatsen gikk altså danskene med underskudd, men nordmennene i Rock & Spesialreiser la hodene sine i bløt og kokte opp støttefestivalen «Gutter Aid«. Med utrolig støtte av alle banda som stillte opp gratis og fikk inn en fez‘ (marokkansk lue som bæres av eldre Rock & Spesialreiser medlemmer – kilde Wikipedia) full av penger. Dette var sterkt medvirkende til at Gutter Island festivalen rullet atter en gang i 2006. Etter dette fikk våre danske venner grep på økonomien/flaskepanten/bakrusen, og Gutter Island har forblitt et fast innslag i Rock & Spesialreisers reiseprogram.

Men så var det da et lite problem…Festivalen i 2005 var utrolig morsom å arrangere, minnene var serdeles uklare, men at mange smil og moro florerte på diverse billedfora på nettet. Samt det ytterst kjedelige fakta at Gutter Island bare er hvert andre år. Så Rock & Spesialreiser bestemte seg i 2007 å klinke til med en oppfølgerfestival; Gutter Ball’07! Det ble minst like mye moro samt at de fikk et lite, men ikke helt foraktelig overskudd den gangen også – utrolig men sant! Nå har det gått to nye år og Rock & Spesialreiser er klare igjen! En festival om og med garasjerock – uten ambisjoner og annen grunn enn at det egentlig er den helt tankeløse moroa som teller.

Med årets line-up har Rock & Spesialreiser fusjonert med den ytterst ideelle og trivelige klubben 13th Floor Club. Klubben har bragt en rekke gode garage, punk -og rockband frem for Oslos publikum i løpet av de siste åra. Denne sybiosen mener de har lagt grunnlaget for at Oslos glade konsertgjengere kan oppleve en særdeles god rekke med artister på årets utgave av Gutterball.
Sjekk ut lista på datolinkene 24, 25 og 26 sep til venstre

Arrangør mener mixen av disse banda, hyggelig platesnurring fra Rock & Spesialreiser DJene samt et feststemt garasjerockpublikum kan gjøre denne langhelgen til noe du må ha med deg i høst.

Her er deres oppskrift for de som vil ha max ut av helgen:

Onsdag anbefaler vi deg å drikke deg til mot for å så gå på Tom Jones i Spektrum. Kaste trusa på scenen (Tom er så gammel nå at han sikkert tar i mot truser fra begge kjønn med glede…), ringe sjefen og si at du har hatt en nær døden opplevelse og at du trenger et par dager fri….Torsdagen styrer du bena til Gamla for en truseløs kveld med The Urges og The Defectors som start på en fantastisk morsom helg. Etter denne første kvelden så er det bare å gjøre som alle de andre. Nemlig henge med de andre blide menneskene gjennom fredag med artige briter og flyvende hollendere. På lørdagen er det duket for overmodige skotter og legendariske svensker. Det neste du opplever utenfor lykkerusen er å vokne opp, fortsatt truseløs ,søndag ettermiddag, et eller annet sted. Vårt tips da er på nytt ringe sjefen å be om et par dager til, siden du har sett lyset.

Husk Rock & Spesialreisers arrangementer er alltid helt jazzfrie!

OM BANDENE – GUTTERBALL TORSDAG 24 SEP:

The-Urges-wTHE URGES (Irland)
Med den sanseløst tøffe konserten under Klubb-Øya til landsbrøderene i The Revellions friskt i minne, er det dirrende av stolthet og entusiasme Rock & Spesialreiser ønsker The Urges tilbake til hovedstaden. For det skjer åpenbart noe i Irland for tiden. Og det var da faen meg på tide. Her har en jævla skroting med døve solbriller og altfor trange skinnbukser skjendet og brakt rockens og Irlands navn i komplett vanry på absolutt verst tenkelige vis. Han har bæsja i gjærbanken til Guiness og han har pissa på landets stoltheter, som Jameson Whisky, helten Mark Lawrenson og legenden Jonathan Swift. Men her dreier det seg – takk og lov – om psykedelisk og punkkrydret garasje fremført med kledelig arroganse, snerrende aggressivitet og ektefølt desperasjon.

The Urges gav i 2007 ut den merkelig underkjente knallerten «Psych Ward» på Screaming Apple, som i fjor ble reutgitt på Little Stevens Wicked Cool. Men det er live de virkelig kommer til sin rett. De har en snørrhoven og fantastisk vokalist i Jim Walters, som høres ut som ei perfekt blanding av The Cynics’ Michael Kastelic, Plan 9-sjefen Eric Stumpo og vår egen Arne Thelin, der han slynger ut troverdig desperate skrik fra det innerste av et tilsynelatende forvirret og rastløst sinn, og han backes av et helt uovertruffent band. Året kunne like greit vært 1967, for her har man ikke tulla med prinsippene. Surklende farfisa, en gitarlyd med reverb som kun kan lokkes frem av årgangskvalitet på utstyr, og – ikke minst – en rytmeseksjon som er tightere enn puddelkondom på elefantkuk. Dessuten har de et arsenal av bra låter; dirrende ballader, spreke surflåter og knallharde garasjetornadoer om en annen, noe som vitner om en dyptpløyende interesse for sine idealer i både nær og fjern fortid. Så Bono: FUCK OFF!
www.myspace.com/theurges

The Defectors-wTHE DEFECTORS (Danmark)
Et eller annet utrolig klokt menneske bestemte seg åpenbart for å helle noe dypt syndefullt og livsfarlig sterkt i drikkevannet til danske musikere da vi bikket inn i et nytt millenium. The Raveonettes, Baby Woodrose, Powersolo, On Trial, The Blue Van osv. Det har formelig myldret av bra rock’n’roll-band i vårt naboland det siste tiåret, og på ei scene er det få som matcher de dritskumle 60’s-puristene og Fuzztones-arvtagerne i The Defectors. Anført av en to kubikkmeter diger frontfigur med flosshatt, hansker og masse knokler hengende rundt knollen, mens han spiller perkusjon på KNIV (!), er dette definitivt noe helt for seg selv. Live er The Defectors noe av det raffeste vi har å by på i Skandinavia, og de er faen meg nesten tøffere enn Jan Mølby. Også holder de hus på den finfine etiketten Bad Afro, noe som i seg selv er poeng nok.
www.myspace.com/thedefectors

Torqueflite-wTORQUEFLITE (Norge)
Et relativt ubeskrevet blad fra Oslos fullstendig utømmelige rockkilde, som nærmest på daglig basis spytter ut det ene briljante retrobandet etter det andre. Eliksiren til Torqueflite er av god, gammeldags, klassisk oppskrift: Du parrer Link Wray og Dick Dale med nyere helter som Bambi Molesters og Man… Or Astro Man?, og tilfører et The Cramps-infisert syndefall med spreke hot rod-biler og lettkledde, strisvettende og storsmilende gogo-girls i meskalinfylla. What’s not to love? Og det er ENORMT viktig ikke å forveksle Torqueflite med det forferdelig jævlige Lofoten-trancebandet Torskefitte.
www.myspace.com/torqueflitesurfers

– Bandtekster av Egon Holstad