GUTTERBALL – Garage-Rock Festival m/ The Nomads (Swe) + The Wildbeests (UK) + LES BOF (UK)

Info lenger ned om Kon-Tiki ekskursjon og utstillingen Tiki-Happening lørdag 26.september.

ROCK & SPESIAL-REISER INNVITERER DEG TIL GUTTER BALL 24 + 25 + 26 SEP:

Billetter for Lør 26 sep Kr.250 fåes i døra fra KL.21.00
Om Gutterball

PROGRAM LØR 26 SEP – DØRENE ÅPNES MED DJ´S fra CLUB MAU MAU (DK) KL.21.00 –
DJ Mr. McCaffrey + Von Markham + Ja9 holder liv i deg hele natta!!

BAND PÅ SCENEN:

THE NOMADS (Swe)

THE NOMADS (Swe)

Herregud, hvor skal man begynne? The Nomads har betydd mer for undertegnede enn Elvis og The Beatles tilsammen. De introduserte rockinteresserte i Skandinavia for essensielle orkestre og artister som Roky Erickson, The Cramps, The Sonics, The Pimsouls, The Saints, The Dictators, MC5, The Gun Club osv. Og ikke minst: The Nomads viste at det gikk an å komme fra Skandinavia og samtidig være et av de beste rockbandene i verden. Og de blåste det på mange måter grufulle åttitallet til helvete. The Nomads var Selve antitesen til overprodusert mongodisco, rosa dunjakker, og tupert hår hvis hver brukers daglige dose av hårspray var nok til å kverke ozonlaget mange ganger. The Nomads var for faen redninga. Og The Nomads dekket på bordet, serverte maten, knipset plekterne og sa VOILA! Kom og spis The Hellacopters, Gluecifer, The Flaming Sideburns og alle andre likesinnede. The Nomads er for skandinavisk rock det kjøtt er for kjøttkaker. Herregud, for et satans VIKTIG og grensesprengende band! Liker du ikke The Nomads liker du ikke rock. Og kan du jo i for seg bare dra lukt til Hælvete. Både du, samboeren din, hunden, naboen og katta i garasjen. Og mora di.
www.myspace.com/the_nomads

LES BOF (Scotland)

LES BOF (Scotland)

Har du ikke hørt om Les BOF!? Vel, da har du i så fall faen ikke fulgt særlig med i timen da de underviste om fransktalende garasjeband fra Skottland. For hva er vel mer elementært og viktig i rockens mangslugne historie enn fransktalende garasjeband fra Skottland? Ingenting, selvsagt. Frankrike er et av verdens verste land når det kommer til rock. De blir knust av andre rocktusseladdnasjoner som Færøyene, Uruguay, Øst- Timor og Namibia. Frankrike er ei vorte på rockens ellers så veldreide kropp. Så når det da endelig kom et bra rock’n’roll-band som sang på dette i utgangspunktet håpløse froskelår- og løkmarinerte språket, måtte de selvfølgelig være fra det herlige, vidunderlige og rock’n’roll-oppdaterte landet Skottland. Se opp for panisk språkforvirring og spastiske dansebevegelser blant publikum.
www.myspace.com/lesbof

The Wildbeests

The Wildbeests

Glemte vi å si at vi digger Skottland? Nei, selvsagt glemte vi ikke å si at vi digget Skottland. En nasjon som har skjenket verden kulturentrepenører som Johnny Walker, King Kenny, Lock Ness og Bill Shankly er faen banke meg ikke noe man kimser av, og dæven som vi antikimser av The Wildebeests. The Wildebeests spiller puristisk og vaskeekte garasje/rock’n’roll i arven etter The Troggs, The Kinks og The Seeds, samt en herlig dæsj utemmet galskap fra høyt elskelige The Lime Spiders. Hva skulle vi gjort uten rock? Sittet på en stubbe, drukket sats og furtet? Ja, det hadde vi nok gjort. Men vi slipper det! For vi har The Wildebeests, vi har øl, vi har på oss danseskoene, vi har erigerte kjønnsorganer og vi har Gutterball. Takk og lov! Hvis ikke hadde vi måttet finne det opp. SKÅL!
www.myspace.com/wildebeests

– Bandtekster av Egon Holstad

Kon-Tiki ekskursjon lørdag 26.september:

Rock- og Spesialreiser synes selv vi følger i fotsporene til andre Nordmenn som ønsket å utforske verden og besøke fremmede strøk. Men, der Nansen og Johansen kombinerte sin eventyrlyst med blodslit og bråkete hundespann har Rock- og Spesialreiser valgt en noe annen kombinasjon. Ja, du gjettet riktig, vi blander og kombinerer Rock og Spesial! Spesial tenker du kanskje, hva kan det være for noe rart? Og rart, ja det er nettopp det det er. I forbindelse med Gutter Ball 2009 gjentar vi suksessen fra 2005 med å arrangere en Spesialreise til museet bygget til minne om vårt store idol Thor Heyerdahl. Hans forhold til Rock er noe usikkert, men at han ikke var redd for å dra på Spesialreise er hevet over tvil. Elleville eventyr, eksotiske øyer, fruktige drinker (med rom) og piker i bastskjørt med blomsterkrans i håret = Thor Heyerdahl = Rock- og Spesialreiser. I samarbeid med Kon-tiki museet arrangerer vi derfor gratis konsert med Lie Detectors med påfølgende omvisning i museet (koster penger). I år er det spesielt morro, da det for tiden presenteres en utstilling om «tiki-style», eksotiske remedier og interiør inspiret av Stillehavsøyene Thor Heyerdahl stadig besøkte.

Vel møtt på Kon-tiki museet lørdag 26. september klokken 14:00. Båten går 13.15 og 13.45 fra Rådhusbrygga og tar nøyaktig 15 minutter.

Skål og velkommen, R&S
www.myspace.com/rockogspesialreiser