JACK IN THE BOX: Comeback-Konsert for reutgivelsen av mesterstykket «STIGMA MMX»

KONSERTEN ER UTSOLGT !!

Jack-In-The-Box-wJack in the Box slipper en remastret (dobbel-CD) utgave av albumet «Stigma» 15. mars med tittlen «Stimga MMX». Plata mottok strålende anmeldelser da den først ble utgitt i Norge, Tyskland og Japan i 1995 og blir av mange sett på som en udødelig klassiker innenfor norsk tungrock. Bandet ble dannet i 1990 av brødrene Frode og Rune Lamøy (senere kjent fra Autopulver) og oppdaget av TNT-gitarist Ronnie Le Tekrø. En lavbudsjett-video av låta “French Fries For Breakfast” var en av få norske musikkvideoer som den gang ble rotert på MTV.

Jack-In-The-Box-stigma-mmx-wMusikalsk kan Jack in the Box beskrives som blytung, melankolsk heavyrock – med melodiske vokal-linjer i kombinasjon med riff som like gjerne har vokst frem fra kjærlighet til Edward Grieg som Tony Iommi.
“Rastløst, fektende, innelåst, buktende, suggererende, skingrende og bunnløst”.

Bandet jobber også for tiden med ferskt materiale til et nytt album planlagt utgitt i 2011.
Jack in the Box er: Lars Eikind (vokal), Rune Lamøy (gitar), Frode Lamøy (trommer), Bjørn Rummelhoff-Hansen (gitar) og Victor Borge (bass).
www.boxreborn.com
Pressesitat fra 1995:

“Soundet er friskt og oppdatert, og ikke minst er den sofistikerte vokalen (koringene inkludert) av en klasse som ikke står tilbake for noen av storhetene fra tjue år tilbake i tid. De våger i tillegg å gå langt utenom det tradisjonelle formatet; tittelkuttet er alldeles hårreisende vellykka – med “Döderlein”-effekt. Yepp! Med “Not Yet” tar de oss med helt ned i de mørkeste kjellere og via en mild bris i “Lilac Road” dukker de fram som et stort brøl i “Sister”. Sjølve energiforsyninga er på gang, og denne låta må være en opplevelse om de får til noe i nærheten på scenen!”

– Arild Rønsen, Puls anmelder Stigma.

Totally at ease with the nuances of melody, harmony and groove, the combination of Si’s distinctive vocal chords and the usually manic guitar of Rune Lamøy really make this album extremely special. Jack in the Box are the group to put Norway back on the Rock map.”

– Dave Reynolds, Kerrang! anmelder Stigma (5 av 5 stjerner).

“Utrolig bra. Hadde Raufoss Kino ligget i London eller Los Angeles ville Jack in the Box vært nedrent med kontraktkåte bransjefolk etter sin opptreden mandag kveld.
…For å si det med Jack in the Box sine egen ord i kongelåta “No place like home”; “It’s a kill, it’s a kill, it’s a kill, it’s a prefect thrill”. Oversettelse burde være unødvendig.
…Når Jack in the Box pøser løs med en musikk som er så alle tiders 90-talls og samtidig så kreativ og spennende at det faktisk er svært få som gjør det bedre enn dem både spillemessig og låtmessig, da sitter du der med konstante ilinger rundt om i kroppen. Både på grunn av at bandet er fandenivolsk bra og fordi bandet har mulighet til å bli stort”.

– Håkon Moslet, Ringsaker Blad anmelder en konsert

“Jeg begynte for endel år siden en konsertanmeldelse med “Jeg er ingen heavy-rocker”. Og det som fulgte var ikke pent. Men den norske gruppa Jack in the Box, ikke den amerikanske hamburgerkjeden som måtte betale 100 millioner i erstatning til en 12 år gammel jente som lå 42 dager i koma etter å ha spist en bedervet hamburger, er snacks de luxe.”

– Gustav Jørgensen anmelder Stigma i Drammens Tidende