JONNY MINGE MEMORIAL GIG – JONNY MINGE MINNEKONSERT med Rick Broussards Two Hoots & A Holler (US) + Buchanan & Stuart Warburton (UK) + Chris Wall (US) + Cheyne Pride (UK) + Morten Vestly + Ivar Thomas + Monika Nordli + Ove Støylen + Harald Thune + Henning Klevmark Duo + Toini Knudtsen & Arne Ertnæs backet av Lars Albrecht + Bjørn Haglund + Ian Johanessen + Tore Blestrud + Daniel Gullien + Finn Håkon Borgi + Rune Simonsen

Jonny Minge til høyre, avbildet med sin musikervenn Rick Broussard

Jonny Minge til høyre, avbildet med sin musikervenn Rick Broussard

Billetter Kr.200,-
BILLETT-BESTILLING: Send mail til
Jan Blomnes
Bestilte billetter kan hentes i døra fra den åpner på konsertdag KL.20.00 og før KL.21.00.

«Jonny Minges minnekonsert arrangeres av hans nære venner og initativtakerne Jan Blomnes, Country-artisten Ivar Thomas og Gamlas booking-agent Steinar Kallander, men er i høyeste grad i samarbeid med alle artistene, venner og kolleger i Norges Country og Roots-Rock miljø. Deriblant Country-Festivalene i Seljord og Vinstra. Alle som står bak dette arrangementet føler de står i gjeld til Jonny Minges inkluderende vesen som et knutepunkt for dette miljøet og hans måte i å innvolvere de i hans arbeide enten det har vært snakk om konsert, festivaldrift, booking eller som plateprodusent.

Respekten og beundringen er stor for hva Jonny Minge fikk til mens han levde og ikke minst den siste tiden før han døde.
Vi vil derfor hedre vår venn med den live-musikken han gjennom sitt arbeide løftet frem, med en over 5 timers maraton-konsert med Roots-Rock artister fra USA, England og Norge.

Jonny Minge, i svart skjorte på pre-party til Vival Las Vegas Rockabilly Festival, apr 2001

Jonny Minge, i svart skjorte på pre-party til Viva Las Vegas Rockabilly Festival, apr 2001

21 sep 09 sovnet Jonny Minge stille inn etter 1,5 års imponerende kamp mot kreften.
Med en umiddlebar trussel hengende over seg gjorde han alle prognoser til skamme ved å ufortrødent holde på med sitt innen musikkbransjen
og nærmest nekte sykdommen å legge noen hindringer i veien for sitt arbeide. Den livstyrke han viste til det siste var formidabel og helt utrolig.

Jonny Minge drev i en årrekke med formidling og booking av artister til festivaler og konserter i Norge og utlandet.
Siden 1998 var han bookingansvarlig for countryfestivalene på Vinstra og i Seljord, som har vokst seg til å bli Skandinavia viktigste festivaler i sin genre.
I mange år før dette satte han og farge på Roots-musikk interessen til mange i Oslos rockemiljø som på 80 og 90-tallet vanket på legendariske
Cruise Cafe på Aker Brygge.
Mange har Jonny å takke for å ha fått stiftet bekjentskap med fantastiske band fra sør og nordstatene i USA og utvidet horisonten om alle de fabuløse Roots-Rock band fra Austin, Texas.

Med en unik teft og markedskunnskap nasjonalt og internajonalt presenterte han sammen med arrangørene kjente og ukjente artister og musikere fra inn- og utland til et publikum, som ble godt vant til et variert og godt program på disse festivalene.

Mange artister både i Norge og utlandet kan takke Jonny for hjelp, støtte og inspirasjon i sin karriére.
Jonny var en inspirator og mentor når det kom til god musikk. Han hadde også sterke meninger om mangt og mye og var glad i gode diskusjoner hvor han alltid funderte argumenter basert på kunnskap og livserfaring.

Jonny var en globetrotter og en livskunstner med et stort geografisk virkefelt. Han bodde lenge i Austin, Texas og i perioder i England og fant venner overalt.
Når han var innom Norge var det alltid en tur innom familien i Kragerø som tross hans omflakkende tilværelse og vide krest, alltid hadde høyeste prioritet.

Det er mange og ikke minst vi som står bak denne minnekonserten som føler en dyp respekt for Jonny Minges livsverk og for hans styrke og mot i den siste tiden han levde. Vi savner en dypt hans fargerike personlighet, kompromissløse ærlighet og hans lojale og generøse vennskap.
Derfor har vi hentet fram og fått med oss artister som deler disse tanker og som har mye å takke Jonny Minge for:

RICK BROUSSARD´s TWO HOOTS & A HOLLER fra Austin, Texas + BUCHANAN + STUART WARBURTON fra Manchester, UK + CHRIS WALL fra Austin, Texas + CHEYNE PRIDE fra London + MORTEN VESTLY + MONIKA NORDLI + OVE STØYLEN + IVAR THOMAS + HARALD THUNE + HENNING KLEVMARK DUO + TOINI KNUDTSEN & ARNE ERTNÆS

BACKET AV
Bjørn Haglund
– Trommer, Tore Blestrud-Mandolin & Pedal-Steel + Lars Albrecht-Lead-Guitar + Ian Johannessen – Lead Guitar
+ Daniel Gullien – Lead Guitar + Finn Håkon Borgi – Trommer + Rune Simonsen – Bass

Billett-inntektene på denne minnekonserten går uavkortet til Jonny Minge´s nærmeste familie!
Arrangør-gruppen består av:
Jan Blomnes, Steinar Kallander – Booking Gamla og Ivar Thomas Brynildsen