AVLYST – Judasevangeliet – musikalsk monolog av Terje Nordby – Ekstraforestillinger fre 7 + lør 8 april

FACEBOOKEVENT

Hei billettkjøper til Judasevangeliet på Gamla Fre 7 eller Lør 8 April!

Judasevangeliet oppsatte forestilling du har kjøpt billetter til er desverre avlyst.

Ditt bankkortkjøp på Ticketmaster.no med billettpris X antall billetter blir nå refundert tilbake av Ticketmaster til din bankkonto innen 3 dager etter arrangementsdato eksl. billettavgift da Ticketmaster beholder denne som distribusjonsavgift for salget og som er opplyst om ved kjøp av billett.

Videre spørsmål kan henvendes @Judasevangeliet på Messenger eller Facebook,
samt til Ticketmasters Callsenter 815 33 333.

Mvh
Espen Rognlien, Judasevangeliet.
Tlf. 916 76 770

Judasevangeliet: Urpremiere på Oslo Gamle Teater 15. mars 2017

 Terje Nordby med monolog om svik

Oslo får en ny teaterscene når Terje Nordby lanserer sitt nye teaterstykke Judasevangeliet i mars.

Og de hevder at forræderen Judas visste noe, at bare han og ikke de andre kjente sannheten, og at han derfor tok på seg forræderiets hemmelighet.
(Biskop Irenæus av Lyon, år 180)

I caught the Darkness. It was drinking from your cup.
(Leonard Cohen, år 2010).

Den prisbelønte dramatikeren og instruktøren Terje Nordby er klar med sitt første nye teaterstykke siden Kongeblod på Akershus Festning i 2012. Skuespiller Espen Rognlien er headhuntet av Nordby til monologen Judasevangeliet, som spilles på det nyopprettede Oslo Gamle Teater. Med det får Oslo en ny teaterscene, på Stortorvets Gjestgiveri i tilknytning til baren populært kalt Gamla. Forestillingen ledsages av musikk, blant annet nye gjendiktninger av Leonard Cohen og Bob Dylan – og bilder og film.

Det nyskrevne teaterstykket tar opp temaer som svik, synd, utroskap og moral. Fraværet av reell utforskning av disse temaene var noe av utgangspunktet for Nordby da han skrev Judasevangeliet.

  • Hvorfor er alle religiøse retninger under konsumkapitalismen opptatt av sjelelig harmoni mens enkle spørsmål om etikk er fraværende? Snillisme er blitt et skjellsord og ordet synd er blitt tabu, sier Terje Nordby.

Stykket tar utgangspunkt i livet til en mann som blir nødt til å dvele ved egen og moral og egne mørke sider. Frilansfotografen Jens Kristen Blomvik har en snill, trofast kone, bikkje, Volkswagen Passat og en to år gammel sønn. Så begår han et tilsynelatende uforståelig svik og forsvinner, inntil han kommer til orde i forestillingen Judasevangeliet. Der dukker han opp på et hotellrom i Oslo og tenker høyt og prøver å forsone seg med sitt eget svik.

  • Hva hjelper det et menneske om det følger sine dragninger, men så, ikke bare tar skade på sin sjel, men svikter dem man har valgt å ha omsorg for og er aller mest glad i, spør Nordby.

Fortellingen trekker veksler på historien til selve inkarnasjonen av svik, disippelen Judas. Verdenshistoriens mest utskjelte person var taus i 2000 år inntil han kom til orde i en gjenfunnet papyrus på Nilens vestre bredd i 1978.

Dramatiker og instruktør Terje Nordby innførte fortellerteatret i Norge i 1991 med Marias Evangelium. Nå, 26 år etter, utforskes fortellerteatret videre.

Nordby står bak flere monolog-prosjekter, blant annet Krabbemannen for Frode Rasmussen og Come Back Liza for Lasse Kolsrud. Nordby fikk Ibsenprisen for Isblomst i 1995, Prix Italia for Come Back Liza (1997) og ble nominert til Heddaprisen for forestillingen Himmelske Lyster i 2008. Han er ellers kjent som Tramteatrets forfatter, 10 år med tekster til Hallo i Uken og programmet Mytekalender i NRK P2.

Skuespiller Espen Rognlien ble headhuntet av Nordby til Judasevangeliet etter hans oppsetning av Come Back Liza i 2009. Rognlien har lang fartstid i forskjellige former for teater, og har i det siste gjort seg bemerket i roller i flere TV-serier.

Forestillingen tar to timer inkludert pause.

Skuespiller: Espen Rognlien
Regi: Terje Nordby
Scenografi / video: Vibeke Harper
Musikere: Terje Nordby og Steinar Leite
Teknikk: Erik Borchsenius
Kontaktinformasjon
Terje Nordby
Tlf: 97010815
Epost: terjenordby@hotmail.com

Espen Rognlien
Tlf: 91676770
Epost: esrognli@online.no

FACEBOOK