KITES + PIPEDREAM – Lovende norske band med fotfeste i utlandet

kites-jean-phillip-groblerKites er resultatet av singer/songwriter/multi-instrumentalist og Sør Afrikansk fødte Jean-Philip Grobler, ofte sammenlignet med The Cure, Radiohead og Mew. Soundet til Kites er utvidende, progressiv, melodisk og overflødet med hooks.

Bandet var kjent som Ishkobar fram til 2006 da Jean flyttet fra Liverpool til New York. Siden da har Jean skrevet og produsert to EP’er under navnet Kites, den siste ‘International Geographic’, som ble sluppet april i år er mikset og produsert av super-duo Kåre Chr. Vestrheim and Mike Hartung.
Nå gjenforenes han med medlemmene fra Ishkobar for å turnere i Norge i juni. Torsdag 11. juni står Gamla for tur.
www.myspace.com/kitessite

pipedream-wPipedream spiller stor, melodiøs rock med glimt i øyet og bred publikums appell. Det siste året har bandet vunnet den internasjonale konkurransen Urband Playground, blitt kåret til Årets Underwood band på Norwegian Wood, gitt ut singelen «You’ll Never Catch Gold» på Sony BMG og blitt spilt på NRK P3 samt flere radiostasjoner både i Norge og England.

Etter tre vellykkede konserter under årets By:larm i Oslo har den engelske musikkbransjen fått øynene opp for Pipedream og bandet har blitt invitert til å spille to konserter på bransjefestivalen IPOF i Liverpool samt å turnere en runde innom Glasgow, Manchester, Birmingham, Northampton og London i slutten av mai. De neste månedene blir spennende for resten av karrieren til Pipedream.
www.myspace.com/pipedreampipedream