OSLO MOD WEEKENDER – Kom og dans til svett 60´s Soul, R&B og Mods-kulturens beste DJ´s

oslo-mod-cool-girl-woslo-mod-cool-guy-woslo-mods-wBILDENE ER FRA TIDLIGERE MOD WEEKENDERE PÅ GAMLA!

Mods var navnet på en ungdomskultur i spesielt Stor-Britania og da ikke minst i Manchester, London og Brighton hvor de mest kjente hendelser tok sted i Modsens historie på 60-tallet. De var rebellene i sine sharp´e dresser, parkhas og Vespa eller Lambrettas-scootere som gjerne var overdrevet dekorert av speil og som gjerne hadde sine like tidsriktige og klestilige Modettes sittende bakpå.

Modsen var i opposisjon til 50-talls rockerne som hadde regjert ungdoms-scenen i 10-året før dem. I 1964 eksploderte det med regelrette battles og masseslagsmål på strendene i Brighton hvor de møtte Rocker´sen på sine Triumphs, BSA og Norton-motorsykler. Modsen så på sin musikk og stil som da mer moderne enn den som til da hadde eksistert. De digget og ikke minst danset til det som da var nytt, nemlig svart soul a la Motown fra Detroit og Stax fra Memphis, samt flere obskure avarter ting som Boogaloo og Ska-musikk fra Jamaica, men hvit rock med britiske Mod-band som The Who i spissen og dernest The Kinks og Small Faces ble deres fremste helter og talspersoner for Mod-kulturen.

Idag er det som er igjen av Mods-kultur først og fremst ønske om å dele sin svært dansbare musikk med et større publikum som alle er velkomne når Oslo-Modsen drar inn sine DJ-kollegaer fra England og på nytt lager et hett dansbart ball på Gamla.

Oslo Mod Weekend fortsetter på Pigalle på lørdagen. Helgens DJ’s er Mik Parry & Callum (Pow Wow, UK) Marcus (HaN, UK) Damien (Home Cookin, Fr) Big Jon (Ska N B, UK) Simen Bekke & Kristine (Klubb Magnus, N).
www.myspace.com/oslomodweekender

oslo-mod-pa-gamla3-woslo-mod-pa-gamla5-woslo-mod-pa-gamla6oslo-mod-pa-gamla4-w