KULTUR & NÆRING (BI) PRESENTERER OG INNVITERER TIL PANEL-DEBATT OM MUSIKERES RETTIGHETER + Konsert m/ Succesful Sinners & Third Invention

kulturnc3a6ring-logo-wØnsker publikum, musikere og bransje velkommen til:

KL.19.30: Paneldebbatt om musikeres rettigheter tar utgangspunkt i disse temaene:

FEATURED ARTISTS COALITION:
(Dokumentar om organisasjonen vises på storskjerm i forkant av debbatt):

Festured Artist Coalition er en gruppe artister som jobber for artisters rettigheter i et presset, digitalt marked.
Styret i FAC består av artister, deres managere og talsmenn, samt representanter fra nøkkelorganisasjoner i bransjen.
På kort tid har fac opparbeidet seg et solid medlemstall. Robbie Williams, Iron Maiden, Craig David og The Verve, for å nevne noen.
FAC jobber med å engasjere både regjeringen, plateselskapene og selskaper som har digitalisering av musikk
som arbeidsområde, og på denne måten skape «fair play» i industrien.

360- AVTALEN:

Avtaleform i vekst, og som innebærer at plateselskapet tar seg av mer enn bare plateutgivelsen, inkludert eksempelvis management, booking, publishing og merchandise.
Forskjellen på denne avtalen og en standard avtale er egentlig ganske liten. Det som er mest nytt i forhold til en tradisjonell platekontrakt i dette tilfellet er at plateselskapet her går inn og administrerer bookingdelen, sier Terje Pedersen (Warner).
Den gir større synergieffekt og faktisk gir den artisten mer kontroll over egen karriere. Nå tilrettelegger de sin business under én paraply, og de er med på beslutningsprosessen i samarbeid med oss.
De gir jo ikke fra seg noen inntekter, og jeg mener faktiske at dette er en billigere modell for artisten, de trenger for eksempel ikke noen tradisjonell manager.

«360-avtaler» er ikke et enhetlig begrep, men brukes om avtaler som omfatter flere sider av en artists karriere, sier Elin Aamodt.(GramArt)
Det er svært viktig at artistene vet omfanget og betydningen av hvilke rettigheter som overdras i en slik avtale. Det er derfor viktigere enn noen gang at artistene tar kontakt med dyktige rådgivere før de signerer en slik avtale, sier Aamodt.

Paneldebatten vil ta for seg de to ovennevntes effekt på musikkbransjen. Hvordan er det nå, og hvordan blir det?
Hva gjør/har egentlig piratkopiering (gjort) med musikkbransjen?

Deltakere paneldebatten inkluderer:
Audun Molde (Niss, Bi)
Bjørn Rogstad (EMI)
Elin Aamodt (Gramart)
Simen Herling & Endre Thesen (SpoonTrain)

KL.21.00 Konsert med:
succesful-sinners-w

SUCCESFUL SINNERS
er en catchy rock n`roll-trio fra Oslo. De har spilt en rekke konserter i inn og utland. Har på egenhånd gitt ut plate og et par singler.
www.myspace.com/successfulsinners

third-intervention-w
+ THIRD INVENTION

er et band som leker seg under sjangeren klassisk metal. Bandet er opprinnelig fra Grimstad, men har base i Oslo.

Tidligere har de gitt ut Ep’ene Blackened Dream (2005) og Covering Eyes (2007), som har høstet gode kritikker. Blant annet fikk Blackened Dream en 7/10 stjerner på heavymetal.no. I tillegg ble bandet nylig trukket frem av Asbjørn Slettemark/Pyro som et ungt og lovende band, med stort potensiale.

Covering Eyes ble spilt inn i platestudioet Sounder Ground, ved produsent Ståle Gilberg. Februar 2009 ble innspillingen av en ny EP gjort, som vil slippe i løpet av vårhalvåret.

Bandet har opparbeidet seg et trofast publikum etter å ha spilt blant annet metalfestivalen AMP5 (2005), Norwegian Underwood (2006), Skral Festival (2007) og Musikkens dag (2008). Her har de spilt sammen med band som Benea Reach, El Caco og Stonegard.

Bandet består forøvrig av:
Vokal, gitar og tekstforfatter: Erik Jakobsen. Trommer: Aleksander Skaala. Bass: Kristian Rakvåg. Gitar og back-up vokal: Martin Berger.

Musikken blir produsert ved internt samarbeid.