LINDA GAIL LEWIS (US) – Rock´n´Roll-søstra til Jerry Lee, feat. Annie Marie Dolan

Billetter Kr.150 i døra fra KL.20.00/ Forsalg/reservering av billetter til redplanet@gamla.no fram til KL.19.00 på konsertdag.        FACEBOOK-EVENT
Linda-Gail-Lewis+-Anne-Marie-Dolan2-w
(Tekst av: Steinar Kallander)
Linda Gail Lewis ble født i 1947 og vokste opp som øyenvitne til sin eldre bror Jerry Lee Lewis beryktede Rock´n´Roll-karriere på 50 og 60-tallet. Som 12-åring sto hun i hjørnet på Sun Records i Memphis og fulgte godt med på hans innspillinger og som 14-åring ble hun med på tur. Helt fram til i dag har hun fulgt han med på turneér og delt scene med han mang en gang på både hans show og omvendt. Ikke spesielt rart at Boogie-Woogie, Rock´n´Roll og Country også er blitt en del av hennes blod eller at piano og er blitt familiens instrument. Datteren Mary Jean pumper og piano og bor og turnerer ut fra Skottland med Rockabilly-mann og gitarist i The Starlighters, mens den andre datteren Annie-Marie Dolan på vokal er med mor på tur når hun nå spiller på Gamla for andre gang. Sist var i mai 2010, under hennes norske svirebror Stephen Ackles 30 års jubileum.

Stephens gode forhold til Linda Gail har oppstått som road-manager for Jerry Lee og gjennom flere av hennes turneer her i Norge, hvor hun har vist fram sine egne superkrefter, låter og klør bak pianoet. I vill og god egenart og rekke av historiske Rock´n´Roll øyebklikk.

Linda-Gail-Lewis-wHennes egen karriere startet tidlig på 60-tallet hvor hun bl.a. var med på nå legendariske musikk TV-Show som “Shindig”.
http://youtu.be/I39W8K3McU4
Flere TV-opptredener har det og blitt på mange av hennes turneér i Norge siden hun først kom hit tidlig på 90-tallet, her sammen med datteren Anne-Marie.
http://youtu.be/yq0MUMlZyEM
Hennes første utgivelse og single «Teenage Letter» (m/ Jerry Lee)/Nothing Shakin´ kom på Sun Records eller Sun International som det da het i 1963 og enda 4 singler ble det på 60-tallet før hun og Jerry Lee i 1969 ga ut duett-albumet “Together” som resulterte i Top 10 plassering på Billboards countryliste i USA og hitsingelen “Don’t Let Me Cross Over”. Flere singler fulgte med nok en hit “Smile, Somebody Loves You” i 1972. Albummessig har hun vært mest aktiv siden tidlig på 90-tallet og ga i år ut sin 23. plate “Gas Station Flowers” hvor og Anne-Marie Dolan er med. Maverick, UK´s ledende Country-magasin trillet en 4´er og skrev: ”The delicous tension between Linda Gail´s soulful rocking vocals and the band´s uplifting arrangements makes this a perfect album for playing at top volume….”!
Linda-Gail-+-Jerry-Lee2-w
Imidlertid har det ikke vært bare enkelt å skulle bygge karriere som Jerry Lee´s søster og selv i dag kan de som ikke kjenner henne noe for lett avfeie henne som nettopp dette: «You know, having name recognition is a two sided-thing, It helps you get in the door, but once you’re in, you have to blow people’s minds or else they will not like you. If I was Jerry Lee’s sister, I better be damn good.» sier Linda Gail om de første årene som artist.

«I remember Bob Hope asking me, ‘What was it like growing up with Jerry Lee Lewis?” – Akkurat det fikk verden svar på da hun skrev bestselgerboken “»The Devil, Me And Jerry Lee» – «I just wanted people to know the truth and understand us. People don’t know the half of us. My family is unusual, but they are very good people and my brother always made sure he took care of us.» sa hun på pressekonferansene da boken kom ut i 1998.

Utover 90-tallet hadde hun og et samarbeid med Van Morisson som hun møtte på en Jerry Lee-festival i Wales, 1993, men det tok noen år før de igjen fant hverandre musikalsk og spillte inn i duett-skiva “You Win Again” sammen, samt gjorde flere spillejobber, bl.a. på Konserthuset i Oslo.
Linda-Gail-Lewis-+-Anne-Marie-Dolan-w
Utover 2000-tallet har Linda vært mye i Europa og vært backet av lokale band og ikke minst turnert med bandet til og med Stephen Ackles i Norge.

På Gamla er det en av Stephens tidligere og nåværende strengemakere, multi-talentet Dagfin Hovinds Rock´n´Roll-combo som backer Linda og Annie-Marie.
www.lindagaillewis.com