MADDER MORTEM – Norsk Progmetalls Flaggskip + melodisk hardrock med I LIT THE SUN

,

BILLETTER KR.200 I DØRA FRA KL.21.00                                FACEBOOK-EVENT
Madder-Mortem-wDet er ikke noe urbant over Madder Mortem. Låtene er organiske og moldrike, akkurat som Hedmark, der bandet kommer fra. Musikken er gjennomvevd av svetten fra hardt arbeid og det galgenhumoristiske synet på livet hos folk som vet hvem de er og hvor de kommer fra. Madder Mortem er ømme, de er fryktinngytende, de er nesevise og dødsens alvorlige. De er groovy, de er melodiøse, de er durkdrevne og åpenhjertige, men hovedsaken er at de spiller musikk som er laget for musikkens skyld.

Bandet leverer et oppstemt og blytungt liveshow, med låtvalg som spenner fra det hardeste harde til dansbare rytmerMadder Mortem startet opp i 1997, med en svipptur innom 50-tallssving. Hvis du er lei av å se band som er mer opptatt av å være musikkpolitisk korrekte enn å spille noe de virkelig mener, bør du ta en tur på Gamla 7. februar. Madder Mortem har blitt kritisert for å ha det altfor gøy på scenen – du er garantert å la deg rive med!

Madder Mortem startet opp i 1997, og ”Eight Ways” (2009) er bandets femte fullengder, siste utgivelse er videoen og EP-en ”Where Dream And Day Collide” (2010). De har gjort flere Europa-turneer, f.eks. med Opeth i 2003 og med Tristania i 2001, og festivaler som Brutal Assault i Tsjekkia, Popkomm Berlin i Tyskland, Yuletide Metal Meeting i Nord-Irland, Conmusic i Mexico, og norske festivaler som Inferno, Southern Discomfort og Quart. På Gamla vil Madder Mortem også varte opp med et par urpremierer på låter fra den kommende skive, «Red In Tooth and Claw».
I sommer fikk bandet den nye gitaristen, Richard Wikstrand på plass. (se egen sak her)
www.maddermortem.com
www.facebook.com/pages/Madder-Mortem/10035071567

I-Lit-The-Sun-wI LIT THE SUN
ble startet i 2013 og er en fortsettelse av musikalske prosjekter ledet av William Lilleås, men tilpasset gammelt materiale til nytt format og nye låter.
Bandets medlemmer har tidligere bidratt i prosjekter sin Iscariot, Anno Miseria og Phantom 1.
Deres musikk kan beskrives som melodisk hardrock med et bredt spekter av musikalske referanser. Av inspirasjoner nevner de A Perfect Circle, Tool, Alice in Chains, Deftones, og foreslår beskrivelsen alternativ melodisk hardrock.
www.facebook.com/ILitTheSun