MØTEPLASS TIBET: – Debatt + artistene: LOTEN NAMLING + MODDI + HILDEGUNN ØISETH + KUOAME SEREBA

Billetter Kr.100 i døra fra KL.15.00                                              FACEBOOK-EVENT
Tibet-w
Agenda-Tibet-plakat-w
Den norske Tibet-komité ønsker hjertelig velkommen til en hyggelig kveld med et variert program utover ettermiddagen som setter Tibet i fokus. Her kan man møte personer som arbeider for Tibet, lære mer om Tibetsaken, høre på og delta i en diskusjon om Tibet samt høre på flere spennende artister, som Moddi (Spellemansprisvinner i 2013 i visesang kategori), Hildegunn Øiseth (kritikerrost jazzartist og trompetist), Kouame Sereba (multiinstrumentalist fra Elfenbenkysten og årets folkemusikkartist 2009) og Loten (tibetansk folkemusikk artist).

MØTEPLASS – KL. 1500
Mulighet for å treffe og snakke med styremedlemmer i Den norske-Tibetkomite. Også anledning til å møte andre som er interessert i Tibet. Korte filmsnutter og slideshows vil bli vist.

PANELDISKUSJON – «TIBET – HVA NÅ?» – KL. 1800
Diskusjon med eksperter på Tibet og Kina – hva skjer i Tibet og hva vil skje videre?

KONSERT FOR TIBET – KL. 1930
Fire norske og utenlandske artister innenfor sjangerne vise-sang/pop, jazz og folkemusikk vil spille hver for deg og sammen.

Dørene åpner kl.1500 – Inng.Kr.100,-
Inntektene går til støtte for Den norske Tibet-komité.

www.facebook.com/DenNorskeTibetkomite
www.tibet.no
Pressekontakt: Øystein Alme Tlf.99 37 80 97

Loten-Namling-wLOTEN NAMLING
er en kjent tibetansk musiker og artist som bor i Sveits. Med sitt innovative prosject «Tibet Blues» utforsker han nye sammenhenger mellom gamle sanger og moderne kultur.

Han spiller tibetansk folkemusikk og «verdensmusikk fra verdens tak»… med gitar, dranyan og en stemme som vil ta deg med på en spennende reise i musikalske uttrykk.

I februar holdt han konsert i Oslo med prosjektet «Banned Expression», som handler om å støtte Ytringsfrihet i Tibet og løfte frem sanger og tekster til tibetanske artister og forfattere som nå sitter fengslet.

Som tibetansk musikant og representant for det tibetanske folk lidelser vil han fra mandag 5 mai og ut uka være tilgjengelig for intervju på
Tlf. 99 37 80 97.

www.facebook.com/loten.namling

Moddi-Foto-Vicki-King-wMODDI
Spellemansprisvinner i 2013 i visesang er fra fra Senja i Troms debuterte med albumet «Floriography» i 2010, fikk han strålende kritikker og ble nominert til to Spellemannspriser. Han ble samme året tildelt a-has avskjedsstipend på én million kroner og singelen «Togsang» ble A-listet på P1 i over tre måneder. Etter mer enn 250 konserter i inn- og utland avsluttet han konsertåret 2011 sammen med Kringkastingsorkesteret på Kronprinsparets julekonsert på Slottet.

8. mars 2013 kom studioalbumet Set the House on Fire ut, samt singelen «House by the Sea», som foruten å bli listet på NRK P1 ble framført på Spellemannprisen 2012 og opptreden hos Lindmo på NRK1. Albumet høstet gode kritikker, blant annet hos Gaffa som ga plata 5 av 6 stjerner.

Samtidig med den påfølgende turnevirksomheten spilte Moddi i løpet av sommeren 2013 inn sin tredje plate, Kæm va du?. Albumet ble utgitt under en måned etter ferdigstillelse, den 11. oktober. I motsetning til de to forgående albumene er tekstene på Kæm va du? på norsk, og i hovedsak lånt fra nordnorske poeter som Helge Stangnes, Ola Bremnes og Arvid Hanssen.

For albumet Kæm va du? fikk han Spellemannprisen 2013 i klassen vise. Han var dessuten nominert i klassen popsolist for albumet Set the House on Fire og for begge albumene i klassen komponist. Moddi var i tillegg 1 av 5 nominerte til Spotify-prisen årets innovatør
www.facebook.com/moddimusikk

HILDEGUNN-ØISETH-wHILDEGUNN ØISETH
er en kritikerrost jazzartist og trompetist. Etter utdannelsen på Ingesunds Musikhögskola ble Hildegunn Øiseth ansatt i Bohuslän Big Band. Hun turnerte med dem hele 90-tallet, samtidig som hun utviklet sitt eget uttrykk ved hjelp av elektroniske effekter.

Lengselen etter å utforske ulike kulturer førte henne senere til et frilansliv i sørlige Afrika. Videre har hennes reiser i Asia og Midtøsten med norske tradisjonsinstrumenter som bukkehorn og neverlur i bagasjen vært en stor inspirasjonskilde de senere år.
Hildegunn turnerer nå mest i Norge, og er ofte å se i Trondheim jazzorkester.

Hun har bidratt på mange andre artisters utgivelser, men i 2009 ga hun ut en bukkehornplate med egen musikk; ”Hildring”. I 2011 kom den første trompet platen «Stillness». Den nye platen heter «Valencia» og er en oppfølger til «Stillness».
www.facebook.com/hildegunn.music

KOUAME-SEREBA-wKOUAME SEREBA
er en multiinstrumentalist fra Elfenbenkysten og årets folkemusikkartist 2009.

Kouame Sereba bærer med seg tradisjonen fra landsbyen Tiegba der han bodde fra han var 10 år gammel. I denne tradisjonen smeltes musikk, dans og fortelling sammen i en enhet, noe som har preget hans musikalske virke også i Norge. Sammen med publikum skaper han et musikalsk univers der rytmelek og musikkglede er det viktigste. www.facebook.com/KouameSereba