NI LIV m/ Release-Party for sitt nye studioalbum som heiter «LEVA MEG OPP»

Billetter Kr.200/150 m/ studentbevis i døra fra KL.21.00   FACEBOOK-EVENT
Ni-Liv-w
Ni Liv er eit countryrock-band frå Bø¸ og Midt-Telemark. Musikken ligg i landskapet i og rundt sjangerane amerikana, countryrock og folkrock. Gruppa spelar originale låtar med teksar på dialekt, nærare besemt Bø-dialekt. Dei har sidan starten i 2003 spela over 300 konsertar rundt i Norge og gjeve ut 7 album, dei to fyrste under namnet Bygdabilly Band. Plata Langhelg frå 2011, blei nominert til Spelemannspris i countryklassa.

I 2013 feira bandet sitt 10-årssjubileum, og slepte konsertplata Ein kveld med Ni Liv. Den inneheld 17 liveversjoner av tidligere utgitte låtar i tillegg til live-hiten Late Jon. 28. februar, 2014, kjem neste studioalbum – «Leva meg opp».

NI LIV er stolte av å presentere sitt nye studioalbum som heiter «LEVA MEG OPP» som har release 28. februar 2014

Etter et vellykka 10-årsjubileum i 2013 med live-plate, konsert-dvd og solide anmeldelser, har Ni Liv fra Telemark vært hos Kai Andersen i Halden og spilt inn sitt 5. studioalbum: «Leva meg opp». 10 friske låter med tekster fra frontfigur Jon Solbergs penn, og med musikk av Solberg, gitarsist Jan Birger Akerhaugen og bassist Knut Olav Sandvik. Som vanlig er musikken produsert og arrangert av bandet selv, og miksa Kyrre Fritzner.

På det spelemann-nominerte studioalbumet «Langhelg» fra 2011 tok Ni Liv drastiske grep når det gjaldt innspillingsteknikk. Alle instrumenter og all vokal ble spilt inn samtidig i ett og samme rom på samme måte som på 1950-tallet. Resultatet ble et levende og ærlig lydbilde som oser av spilleglede og live-energi. Ni Liv er et band, ikke en gjeng studiomusikere, og musikken blir best når de spiller samtidig.

På «Leva meg opp» har Ni Liv videreutvikla live-innspillingsidéen fra Langhelg. Musikken er spilt inn samtidig, men studioet er større, lydkildene er separert (forsterkere og instrumenter er plassert i ulike rom), og det er gjort instrument- og vokalpålegg på låter som ber om det. Maria Moe fra Fredrikstad synger duett med Solberg på Kastanjehår, og to låter har fått utvida sound med blåserekke (saxofon, trompet og trombone).

Ni-Liv-2-wNi Liv er kjent for solide tekster. Solberg skriver tekster med mening, dybde og stor pondus. På «Langhelg» (2011) var det først og fremst historiefortelleren Solberg som kom til uttrykk. Denne gangen er Ni Livs tekstforfatter i større grad en rockepoet. Han skriver om de store tinga: Om kampen for å leve i Leva meg opp: «Eg skal hoppe ut av kalenderen. Eg skal fly uttafor tid og rom!» Om kjælikheten i Kastanjehår: «Det fins ikkje tid, bare her og nå. Det fins ikkje ver, bare himmelblå.» Om døden i Ventar på ei nått: «Eg ventar her som håpet bynnar, og lyset listar seg på tå. Og seile med tidevatnet mot et anna land». Om å tørre å drømme stort i Plukke draumen ned:

«Viss eg var ei klokke, ville eg har vore 3 Midt på natta med rakettar og fyrverkeri
Skyte mørket te jubel og stjernesus
Drikke livet frå utømmelege krus!
Me skal plukke draumen ned!»

Ni Liv er:
Jon Solberg: vokal, gitarer og fele
Eivind Aase: trommer, perkusjon og kor
Terje Meisingset: piano, hammondorgel, wurlitzer, clavinet, solina og kor
Knut Olav Sandvik: bass, kassegitar, piano og kor
Jan Birger Akerhaugen: gitarer, steelgitar, banjo og kor
www.facebook.com/pages/Ni-liv/13225260813
http://niliv.no/index.html