Norske Metal-dronninger fronter bandene: ACELSIA + LOTUS + TO CAST A SHADOW

BILLETTER KR.100,- I DØRA FRA KL.21.00 – IKKE FORSALG!
FACEBOOK-EVENT


ACELSIA
spiller melodiøs metal med elementer fra pop og ulike former av metal og hard rock. Musikken er kontrastfylt og stemningsfull – i det ene øyeblikket nærmest forsiktig hviskende, i det neste rå og brutal. Bandet kjennetegnes av iørefallende melodier, atmosfære og stemning – og vokalist Malenes klare stemme.

Acelsia har spilt sammen sia høsten 2007, og har så smått begynt å skape seg et navn rundt om i Norge. Med over 120 000 avspillinger på bandets MySpace-side har bandet møtt interesse fra over hele verden. Fra å opprinnelig være et slags alternativt rock-band, har Acelsia bevega seg raskt i ei stadig mer heavy retning der vekt på dynamikk, følelse, tyngde og melodi har blitt mest viktig. Utgivelsen Primrose path kom våren 2009, og har fått meget god mottakelse fra publikum og anmeldere. Vinteren 2009 var Acelsia også nominert til Musikkbladet Musikk Praksis’ MP-prisen i kategorien live.

Acelsia plukker fritt fra uensarta musikalske impulser, resultatet blir en musikalsk egenart tufta på motsetninger. Bandet skriver stadig ny musikk, og det nye materialet vitner om at ytterpunktene i musikken skjerpes ytterligere – mer brutalitet, mer stillhet.

Acelsia har opparbeida seg mye erfaring gjennom utstrakt konsertvirksomhet og framstår som et solid og entusiastisk liveband med høgt energinivå og publikumstekke. Acelsia treffer et bredt publikum med musikken sin, og jobber hardt for at flest mulig skal få høre den. Kontrasten mellom det stille og vare og det tunge og støyende, kombinert med sterke melodier, gjør hver konsert og opptreden til en engasjerende opplevelse!
www.myspace.com/acelsia


LOTUS

er et Goth Metal band fra Drammen. Bandet ble startet i 1998 av gitarist Pål Arnold, og består i dag av 6 medlemmer. Sterkt inspirert av annen norsk goth metall, har Lotus vakre fløyte, piano og synth melodier, blandet med harde gitar og bass riff. I tillegg til dette, har bandet 3 unike vokaler – en dame lead, en mørk manne vokal og growling, som hver utgjør en stor del av bandets lydbildet.
Lotus jobber i dag med å komme ut og få spilt live, og har som mål å bli et solid band innenfor sjangeren.»
www.myspace.com/lotussite


Rock/Metall-bandet TO CAST A SHADOW
er fra Hamar og har med den ferske andre-skiva si «In Memory Of» blitt signet på Kolony Records, som har fallt for deres melodiske og melankolske doom/goth metall med vakker og trollbindene kvinnevokal.

Albumet viser en utvikling i bandets stil som er blitt tung, massiv og mer variert aggressiv i en mørk tung setting, enn deres selvfinasierte studioalbum ”All Alone” fra 2007. Den ble gitt ut på eget selskap med distribusjon av Indie Distribution (Norden) og Plastichead (Europa) og høstet gode kritikker i både inn og utland , samt fikk spilletid på BBC radio.

I 2009 var TO CAST A SHADOW et av seks band som ble valgt ut til å være med på det svensk/norske Project Six som styres av Innovation Music Network (IMN) og med støtte fra EU. Her fikk bandet jobbe med kjente og erfarne personer i bransjen som bl.a. Kenneth Lewis fra Waterfall, Norge (Ida Maria), Daniel Bergstrand fra Dugout Productions, Sverige (In Flames, Meshuggah, El Caco, Stonegard) og Dan Swanö fra Unisound, Sverige (Opeth, Pain, Katatonia, Theatre of Tragedy).
www.myspace.com/tocastashadow