Om Gamla

Gamla Konsert & Scene og  Gamla Beat Bar og Bakhage i Oslo sentrums Grensen 1, er med hovedinngang i Møllergata, en egen avdeling i dette store gamle Thon-eide huset fra 1699, driftet av Stortorvets Gjæstgiveri AS som og driver den legendariske gamle kafe og restauranten Stortorvets Gjæstgiveri i samme hus. Med sin inngang fra Grensen har det der vært kafe og restaurantdrift siden 1870.

(Teksten fortsetter under bildene).

Om Gamla 12
Foto: Petter Bakke

Om Gamla 13
Foto: Steinar Kallander

Spille på Gamla ?
Foto: Raymond Mosken

På Gamlas scene spiller både profilerte og nye norske eller utenlandske artister, samt arrangeres det stand-up, kabaret og revyshow, paneldebatt og lanseringer av mangt et budskap.

Se konsertvideoer fra «nye» Gamla

Gamlas bakgård ble i 2018 omdøpt til Gamla Beat Bar og Bakhage. Mens den i alle år har vært og fortsatt også er Stortorvets Gjæsgiveris uteservering, ble den i 2018 oppgradert for helårs drift, hvor nattklubb og dans med DJ´s arrangeres spesielt i helgene etter konsertene inne på Gamla Konsert & Scene, men og på andre hverdager som torsdagsklubbene til Hysj.

Om Gamla 20
DJ ANDRE BRAVO

Om Gamla 21

Gamla Konsert & Scene har siden tidlig på 70-tallet, vært Oslos lengst aktive konsertsted, med underholdning fra de fleste populærmusikalske vinkler. Også tidligere kjent som Gamle Christiania viser historien helt tilbake til 20 og 30-tallet at Gamla var en beryktet bar og restaurant som og hadde en aktiv visescene.

Tidlig på 1900-tallet ble Gamlas lokale brukt som kjeglebane, en tidlig versjon av bowlinghall og enda før dette på 1700 og deler av 1800-tallet var lokalet en stall da hest og kjerre dominerte bybildet. I 2 etg. av gjestegiveriet bodde kjøpmenn som hadde sine salgsboder på Stortorvet og som parkerte sine hester i stallen der Gamla er idag. I en lengre periode fra 1903, ble serveringen drevet av Ringnes Bryggeriforening.

Under 1980-tallet var Gamla et kjent sted for Country-musikk. På 90-tallet var Gamla tilholdsplass for musikere og folk fra Oslos Roots-Rock miljø, samt hadde større innslag av subkultur og Americana og hvor mangt et kjent rockeband idag (Madrugada, Midnight Choir, Turbonegro ++), trådde sine første skritt med konserter og øving. Hele veien fra 70-tallet og opp mot nylige tider har og vært preget av underskogens Urørt-talenter, såvel som mer etablerte Rock, Pop og Roots og Retro-band. Med bakgårdens oppgraderte status fra 2018 har også enda mer moderne klubbmusikk blitt hørbart i Gamlas lydbilde.

Med nytt lederskap på huset ble Gamlas konsertsal i mai 2018 noe ombygget og pusset opp med ny veggdekor, egen bar og sofagrupper langs veggene, samt har konsertscenen og salen fått et flott nytt scene-Ledlys anlegg.

Leie Gamla
Foto: Steinar Kallander

Gamlas gamle barområde med toalettene ut mot Møllergata har også fått en ny finish:

Om Gamla 14
Foto: Hedvig Larsson

Bakenden av Gamlas oppussede konsertsal:

Om Gamla 15
Foto: Hedvig Larsson

Gamla konsertsals nye bar og veggdekor sett fra forrige bildes sofagruppe:

Om Gamla 16
Foto: Hedvig Larsson

Om Gamla 19

Facebook: GAMLA Konsert & Scene      Instagram: gamla-konsert-scene + gamla + gamla_oslo
Facebook: Gamla Beat Bar & Bakhage   Instagram: gamlabeatbar + gamlabeatbarogbakhage
Facebook: Stortorvets Gjæstgiveri          Web: Stortorvets Gjæstgiveri

Gamla-Emblem-2012-hvit

Om Gamla 17
Big Balls på Gamla des 2013 (Foto: Stig Lona)

Om Gamla 18
Big Bang på Gamla 4. mars 2013 (Foto: Christian Moe)

Publikumsbilde 5 2010-14
Surf Noir, Øya-Natt på Gamla 9 Aug 2013