ÅPNINGSTIDER BAR:

Tirs-Tors: 16.00-02.00
Fre-Lør: 15.00-03.00
Søn-Man: Stengt

KONSERTPROGRAM:
www.gamla.no
Facebookside – Ny fra juli 2016

Instagram-w
Kart m/ Gamla´s beliggenhet

OM GAMLA:
I april 2015 ble barområde og konsertsal adskilt med vegg og dør inn i konsertsal slik at det fri entré til bar for alle og stort sett billettsalg inn på konsertene.
På større arrangement som eksempelvis ByLarm, Øya-arrangement ++ inkluderes begge områder med billettsalg.

GAMLA KONSERTSTED & BAR midt i Oslo sentrum er Oslo´s lengstlevende konsertsted som har levert livemusikk i de fleste Rock, Pop, Roots og Retro-vinkler siden 1972: Idag holder vi en bredere profil innen disse og beslektede sjangere uten nødvendigvis å dekke over alle.
Konserter holdes oftest i helgene, men og enkelte ukedager.

Som en del av Stortorvets Gjæstgiveri bygget i 1699, får Gamla rosende ord for varm sjel og ujålete Rock´n´Roll-faktor.   

SE KONSERTBILDER HER

Allerede på 50-tallet var Gamla, eller Gamle Christiania som stedet egentlig heter, en beryktet øl-bule. Tidlig på 1900-tallet ble lokalet brukt som kjeglebane, en tidlig versjon av bowlinghall og enda før dette på 1700-tallet var lokalet en stall da hest og kjerre dominerte bybildet. På Gjæstgiveriet har det vært serveringssted, som et av de eldste i Oslo siden tidlig på 1800-tallet. I 2 etg. var selve gjestgiveriet gjerne brukt av kjøpmenn utenbys fra som hadde salgsbod på Stortorvet. De parkerte sine hester i stallen der Gamla er idag. I en lengre periode på 1900-tallet ble serveringen i 1 etg. drevet av Ringnes Bryggeriforening, men i dag er det Storgjest A/S som står bak driften i denne gamle Thon-eide gården. Gamlas-Bakgaards-Party-wGamla og Stortorvets Gjæstgiveri deler og en flott bakgård med autentisk gammel sjel.
Her er det servering på sommerstid, mai-sep.
Er været godt flytter Gamla gjerne sine konserter ut og lager fest i bakgår´n.

Under 80-tallet var Gamla et kjent sted for Country-musikk. Første halvdel av 90-tallet var Gamla tilholdsplass for musikere og folk fra byens Roots Rock miljø. Andre halvdel var preget av mer sub- og rockekultur. Siden 2002 har Red Planet hatt konsertbookingen og tilført Gamla en bredere profil på musikkfronten, mens Emil Thue´s Thuelyd har stått for det lydtekniske.
Ikke minst har Gamla blitt en plass der de såkallte «Urørt-bandene» spiller.Lady Moscow 1
Lady Moscow på Gamla 23 juni 2012.

I 2011 mottok Gamla støtte fra Musikkutstyrsordningen og har idag et solid PA-system, samt at det i august 2012 ble gjort akustiske tiltak for å bedre lyden, igjen med støtte fra Musikkutstyrsordningen.
Big Bang 040313 (Foto Christian Moe)Big Bang på Gamla 4. mars 2013 (Foto: Christoan Moe)

På Gamla spiller både kjente og mindre kjente band. I helgene er det større konsertfester eller DJ klubb-parties. På hverdagene er det fler lanseringskonserter.
Publikumsbilde 5 2010-14
Surf Noir, Øya-Natt på Gamla 9 Aug 2013                                   

Selv om vi liker å si at vår profil er Rock, Pop, Roots & Retro så er profilen vår bred og favner over større beslektede sjangere, men kanskje ikke de mest ekstreme uttrykkene.

Ikke minst liker vi å tenke på at et hvert arrangement er ment å være en fest, og lar oss tiltrekke av artister og konsepter som har en ekstra god evne til å få folk til å trekke på smilebåndet. Alt er for øvrig relativt, og vi tar enhver henvendelse om arrangement seriøst ved å sjekke artister og konsepter nærmere ut på nettet.Publikumsbilde 1 2010-14Konsertlokalet som har max kapasitet på 200 pers er vinkelformet med bar og sittegrupper i seksjon ved inngangen, samt stort dansegulv, lerret med prosjektor og høy scene for god sikt.Gamlas booking tilbyr rimelig leie med Promo, PA, lydtekniker og billettør.
Ikke minst gir vi uerfarne arrangører og band som vil opp, ut og fram noen promo og musikkbransjetips på veien, som lettere fører til bra inntjening på billlettsalg, for de som står på med markedsføringen, samt lærer de hvordan et konsert-arrangement fungerer i praksis.
Gamla-Emblem-2012-hvit