OSLO LUSOFONI FESTIVAL m/ Bruna Santa & Celio de Carvalho (Brasil) + Ivan Mazuze Band (Mosambik) + Jacqueline Forte (Kapp Verde) + Dj Giga Silva (Kapp Verde)

,

BILLETTER KR.200 I DØRA FRA KL.20.00                               FACEBOOK-EVENT
Oslo-Lusofoni-Festival-Gamla-w
Vi har gleden av å presentere for andre gang Oslo Lusofoni Festival med artister fra Kapp Verde, Mosambik og Brasil, samt After Party med DJ Giga Silva fredag 29. Mai på Gamla i Oslo.

PROGRAM
21.00-21.45 Celio De Carvalho & Bruna Santana (Brasil)
Célio de Carvalho er perkusjonist fra Brasil og har med seg en rekke instrumenter og lydkilder – mange fra regnskogen. Det er nettopp regnskogen som er utgangspunkt og miljø i denne forestillingen/verkstedet. Sanselighet og opplevelse uten ord står sentralt. Carvalhos musikk er sterkt preget av hans begeistring og enorme appetitt for rytmer og lyder. Noe av det særegne i Célios formidling er hans evne til å få lyder og rytmer ut av alle slags instrumenter og gjenstander. Han er en perkusjonist av verdensklasse og har spilt med en rekke store navn og grupper i inn- og utland. Célio har over flere år holdt verksteder for Barnas verdensdager under Oslo World Music Festival og rundt i landet.

Bruna Santana er en ung brasiliansk sanger født i São Paulo 1. april 1990. Frem til hun var 18 år studerte hun sang under anerkjente brasilianske sangere, og jobbet med forskjellige band i flere delstater i Brasil. I de senere årene har Bruna jobbet rundt omkring i verden, både med brasilianske og internasjonale sanger i land som Italia, Frankrike, Sveits, UAE, Qatar og Norge. Hun flyttet til Oslo i 2012 og har opptrådt her med noen av de beste musikerne i bransjen. Oslo Lusofoni Festival har invitert Bruna Santana med band til å opptre under festivalen her i Oslo. Hun vil fremføre brasiliansk musikk som bossa nova, samba og forró, men også med et snev av funk og jazz.

Bruna Santana – Sang
Celio de Carvalho – Perkusjon
Pierluca – Gitar
Tiago Mendes – Bass
Lius Machado – Trommer

22.00-22.45 Ivan Mazuze Band (Mosambik, Norge)
Kvartetten presenterer progressiv afrikansk jazz på sitt aller beste. Saksofonist og komponist Ivan Mazuze leder kvartetten i et lekent samspill. Det er melodier med bakgrunn fra det sørlige Afrika blandet med vestafrikanske kontemporær trommetradisjoner. Dypt plantet i jazzhamoni med elektrisk bass og improvisasjon på gitar og akustisk piano –improviserer saksofonisten med stødige ben i et landskap mellom jazz og afrikansk musikk. Kvartetten ønsker å vise frem et bilde av kontemporær afrikansk jazz med fokus på improvisasjon. Musikerne Ivan Mazuze kvartett har tidligere spilt med internasjonalt anerkjente artister som Manu Katche, Carmen Souza, Manou Gallo, Hermeto Pascoal, Omar Sosa og Bugge Wesseltoft. Dette internasjonale perspektivet blandes med et lidenskapelig ønske om å formidle progressiv improvisert afrikansk jazz.
All musikk er komponert av Ivan Mazuze med utgangspunkt i hans stadig pågående studie av tradisjonell afrikanskmusikk, av jazz i en moderne setting og ikke minst det multikulturelle samspillet i denne kvartetten.

Ivan Mazuze – Saxofon
Jacob Young – El-guitar
Childo Tomas – El-bass
Raciel Torres – Trommer

23.00-00.15 Jacqueline Fortes & Ary Morais (Kapp Verde)
Jacqueline Fortes, regnes som en av de største eksponentene for musikk av Kapp Verde i verden, kappverdiske foreldre, født i Senegal Jacqueline Fortes er bosatt i Rotterdam. Hun er samarbeid med artister som Armindo Pires, Antonio Violao, Toy Vieira fange oppmerksomheten til José da Silva leder av etiketten og produsent av Lusafrica, som overtaler henne til å signere på hans eget plateselskap.

Ary Morais er en dyktig og engasjert musiker både lokalt og internasjonalt. De siste 10 år har Ary Morais jobbet konsistent med tradisjonell musikk med moderne vri og presenterer stiler som Coladera, Morna, Batuque og Funana, en blanding av tradisjonell og moderne musikk fra Kapp Verde, som har påvirket han i løpet av hans karriere.

Jacqueline Fortes – Sang
Ary Morais – Sang
Toy Vieira – Piano
Paulo Bouwman – Gitar
Roberto Matias – Bass
Tuur Moens – Trommer

00.15-03.00 Kizomba After Party med DJ Giga Silva
DJ Giga Silva spiller kizomba og zouk, krydret med litt kuduro og afro beat m.m. etter konserter. Dette blir en festaften viet til verdensmusikk, kizomba, zouk og divers!

Her blir det upbeat-rytmer, romdrinker, pene mennesker, heftig dansing og Tropical Stemning! Kle deg ut, ta med deg godt humør, dansesko og bli med på festen!

Kontakt:
oslofestivaldalusofonia@outlook.com
https://www.facebook.com/groups/festivaldalusofoniaoslo