ØYA-KLUBBDAGEN på Gamla m/ LADY MOSCOW + JUICER + VITO + MK´s MARVELLOUS MEDICINE + PYBANEN

Billetter Kr.100 eller fri entré med Øya Festival-pass i døra fra KL.18.00      
FACEBOOK-EVENT
Lady-Moscow-wKL.19.00 LADY MOSCOW

Sirkusrock og folk’n’roll – med en dæsj av country

Lady Moscow har blitt omtalt som «uekte barn av Tom Waits sin introverte eleganse sammenblandet med Gogol Bordellos nesten selvutslettende humør og galskap.»
Inspirert av både østeuropeisk så vel som norsk folkemusikk, samt blues, pop, bluegrass, rock og americana er Lady Moscows gale kitsch-univers av «tomwaitsk whiskybalkanjazzrock» kanskje best beskrevet som folk’n’roll.

Bandet er av anmeldere omtalt som «et forrykende orkester som leverer annerledes og pulserende rockelåter med dristige undertoner fra kabaret og sirkusmanesjen.» Eller som festivalen Canal Street selv har beskrevet bandet: Det er sirkus, folkrock og sigøynermusikk sydd sammen med talentfull musisk kvalitet. Lady Moscows energiske sceneshow har fått anmeldere til å strø ærestitler som «Norges råeste liveband,» og bandet har med sin bredbeinte sjangerdans fått publikummere innenlands og utenlands til å danse seg svette gjennom natta.

«A Story About True Love And Weather» er Lady Moscows tredje fullengder, og ble sluppet foran et fullsatt John Dee i januar 2014. A story er et konseptalbum bestående av både lekende poplåter og mørke murder ballads, og kan skilte med musikalske gjester som bl.a. eminente Guro von Germeten. Albumet har fått strålende kritikker, og høstet blant annet en femmer i Aftenposten under overskriften «sirkusmusikk som fenger.»
www.facebook.com/ladymoscow
soundcloud.com/selskabsreiser/lady-moscow-heroes-of-the-sum

JUICER-wKL.20.00 JUICER
«Full gass og slitte bremseklosser»

Mangler du et passende soundtrack til det makeløst dritråe livet ditt? Er din kvalitetstid i orgonskapet unødvendig preget av pinlig stillhet? Du har tydeligvis ikke hørt JUICER enda. Du liker heseblesende rockemusikk med gnistrende gitarsoloer, brautende vokal og en sterk avsmak for hverdagens tjas og dagliglivets mas; Juicer infrir inn i n’te potens og frarøver deg enhver illusjon om uskyld. Så kom alle sammen, bli med på den kosmiske karavanen, sol deg i intergalaktisk stråling. Du vil garantert angre. Men på en god måte.

Kvartetten er et Trondheimsbasert rockeband som så dagens lys i 2013. Siden den gang har bandet spilt flere konserter både i Norge og Sverige, sluppet sin første EP og jobber nå med debutalbumet. Med referanser til sent 70-talls hardrock og 90-talls Scandi-Rock blåser JUICER hue arrei med trøkk 16 og Action-Jackson på nitrogass og tran.  soundcloud.com/juicernorway
www.facebook.com/juicernorway

VITO-wKL.21.00 VITO
«Påtvungen Frihets-Rock fra Rokken»

Vito er det gærne Pop-Rock studentbandet fra Volda som har greid å kapre alle de viktige supportjobbene når erfarne fjellfolk kommer til Rokken. Så langt har de med hell tredd potensen sin nedover øra på publikummet til Black Debbath, El Cuero, Bare Egil Band og Thulsa Doom fordi de vant Bandstand i høst og fikk supportjobben til Caliban Sessions.
https://www.youtube.com/watch?v=NDcyKdCWUA0
Med fengende rå konsertmusikk har de fått lomma full av positive tilbakemeldinger og blitt inspirert til å få fullført sin debut-skive. Bandet er også aktuelle på Puls festivalen i sommer, der de skal varme opp for Vidar Busk.

Med stor apetitt på liknende kjendishysteri har de nå spikka ferdig sin rider klar for turné-livet og mener arrangører må stille med frukt, sennepsolje og fred på jord…
soundcloud.com/streamsoundcloud.com/stream
www.facebook.com/pages/Vito/161787630572388

MK´s-Marvellous-Medicine-wKL.22.00: MK’s MARVELLOUS MEDICINE
«Norges nye stjerner innen Power-Blues»

Den hardt-arbeidende powertrioen MK’S Marvellous Medicine har raskt siden oppstart høsten 2013, fått blålys og begeistring på seg for sin bluesy og groovy gitarrock med soulinspirert sang, utenomjordiske bassganger og rock’n’roll trommer.

Det er solisten selv, Marie Kristin Dale, som er midtpunktet i MK’s Marvellous Medicine. Hennes ferdigheter som gitarist er alene gode nok til å skape en karriere. Legg til hennes soul inspirerte sang, hennes øre for komposisjon og arrangement, så har du supertalentet fra Bergen som allerede har blitt omtalt som en kommende stjerne. Med tromme-«lokomotivet» Felix N Rudi og den latviske bass- virtuosen Ilvars Vitolins i bilen har vestlandet og hovedstadens jobber resultert i en fin kommende sommer til både Norges eldste rockefestival, Fjellparken i Flekkefjord, Notodden Blues-Festival og Øya-Festivalens Klubbdag.

MK’s Marvellous Medicine platedebuterer 6. juni med singelen «Into The Sunset/Chasing Life», produsert av Yngve L. Sætre. Singelen er tilgjengelig på alle strømme- og nedlastingstjenester fra 6.juni 2014.
soundcloud.com/lekrofon/mks-marvellous-medicine
www.facebook.com/pages/MKs-Marvellous-Medicine/300165760140037

Pybanen-wKL.23.00 PYBANEN
Pybanen låter som en vegg med mord. Hardt, kaldt, men samtidig catchy.

Musikken er riffbasert hardrock, som blander elementer fra punk og hardcore med tekster på bergensk, samtidig som den innehar en melodisk popteft. Bergensbandet som oppstod etter at Manheads gikk i dvale har tross kort levetid levert en håndfull solide konserter.

Bandet henter inspirasjon fra alt fra Entombed til Alice Cooper og består av medlemmer som har bakgrunn fra band som Manheads, Di Kjipe, Hjerteslag, Lakei, Livstid og Utakk. Pybanen er snart aktuell med utgivelse av en firelåters ep.
www.facebook.com/pages/Pybanen/449639698448743