ØYA KLUBBDAGEN på GAMLA m/ SHOT AT DAWN + HARD LUCK STREET + IL BRUTTO + BRONTUPISTO + CHARLOTTE & THE CO-STARS + FRIENDSHIP

Billetter Kr.150 eller fri entré med Øya Festival-pass i døra fra KL.17.00      
ID 20 ÅR                                                                                          FACEBOOK-EVENT
Klubbdagen-bilde-2015-w
Shot-At-Dawn-wKL.18.00: SHOT AT DAWN

spiller moderne melodisk teknisk metal. I april slapp de en tribute til en av Norges beste artister med singelen «Under The Surface». Marit Larsen som har originalen har selv har uttalt seg positivt om versjonen og viser at Shot At Dawn fint kan spille noe mer variert enn det foreldregenerasjonen stort sett omtaler som støy.

«Under The Surface» er en del av Shot At Dawns fjerde utgivelse, EPen «Legendary»  som ble sluppet nå i mai. EPen som er mikset og mastret hos amerikaneren Chris «Zeuss» Harris (Hatebreed, Rob Zombie, All That Remains, Attila, Municipal Waste, Shai Hulud, Stick To Your Guns m.fl) stadfester bandets sin posisjon som Norges feteste og mest varierte metalcoreband, hvor det det dras paralleller til sørstatsmetallerne Pantera såvel som de moderne metalcorepionerene i Killswitch Engage og August Burns Red.

Deres forrige album fikk ingen karakterer svakere enn 7/10, og live-showet har fått terningkast 9/10 i norske Metal Hammer og 5/6 av Dagbladet.
Shot At Dawn har tidligere spilt på by:Larm og Hove, og har delt scener med internasjonale storheter som Suicidal Tendencies, Sepultura, Black Dahlia Murder, Atreyu, Heaven Shall Burn mm. Veien framover for Shot At Dawn er lys, så følg med.
www.facebook.com/shotatdawn

Hard-Luck-Street-wKL.19.00: HARD LUCK STREET
er et Folk-Rock/Punk-Rock band som består av erfarne fjellfolk fra Oslo´s Rock´n´Roll undergrunn med bakgrunn fra Rock, Punk, Folk, Blues, Country, Metal and all that jazz
og kan knyttes til band som Trashcan Darlings, Beat Tornados, Fake Females, Valentourettes, Kongefamilien, The Blackbirds ++

Debut-singelen «Valley Of Fear» fra 2011 ble produsert av Jock Lovevand som før har kastet magi over The Stranglers, David Gilmour og Madrugada.
Samme år kom vinyl-10-tommeren «On The Way To Maybeland».
I 2013 turnerte bandet i Norge, UK og Tyskland som support for de norsk-britiske punklegendene The Boys.

Hard Luck Street er omsider aktuelle med skiva «Mosaics – Exile on Hard Luck Street, et verk med 20 låter hvor gjesteartister som bl.a. Bendik Brænne, Petter Pogo, Petter Baarli og Ingrid Frivold leverer sine bidrag.
www.facebook.com/hardluckstreet

Il-Brutto-wKL.20.00: IL BRUTTO
spiller musikk med utgangspunkt i surfrock, spaghettiwestern og country, så om du liker barytongitar druknet i romklang, trommer som hestesko mot brostein, bass så tung og hard så du skulle tro du skyldte den penger, og fløyelsmyk vokal en ung Sinatra verdig er dette noe for deg.
http://www.youtube.com/watch?v=vU-27y6iX94&feature=applinks
La jobb og bekymringer bli igjen hjemme, børst støvet av kruttlapp-pistolen og speiderkniven og hopp om bord på toget til Gamla på Klubbdagen, første runde er på oss.
www.facebook.com/ilbruttoband

Brontupisto-wKL.21.00: BRONTUPISTO
Med én fot godt planta i country- og folk, spiller Brontupisto retro rock´n roll som kan gi assosiasjoner til både BigBang og Moving Oos.
3-stemte vokalharmonier, vekselbass, hammondorgel og slidegitar – alt toppet med en kraftfull, kvinnelig soul-vokal, resulterer i en ny frisk tolkning av sjangeren.
Live leverer bandet en kraftpakke av energi, fengende låter og godt håndtverk – med et lass av god stemning og fare for rykk i dansefoten.

Etter en rekke spillejobber på sørlandet, østlandet og i trøndelag spillte bandet inn debut-skiva «Brontupisto» hos Athletic i Halden i feb 2014 med mastring i Abbey Road før den kom på vinyl med nydelig artwork av Richey Beckett (Mastodon, Metallica og Kvelertak). 12-tommeren høstet gode kritikker, og fikk blant annet 8/10 «feiende flotte» poeng i Sørlandscenen på NRK P1.
www.facebook.com/Brontupistoband

Charlotte-And-The-Co-Stars-wKL.22.00: CHARLOTTE & THE CO-STARS
deler musikalske preferanser og har pleiet nær kontakt med band som Madrugada, Ricochets og My Midnight Creeps. Det gir seg utslag i musikken, som er preget av støvete amerikanske highways og et gitartungt, men twangy lydbilde som toppes av vokalist og låtskriver Charlotte Jacobsens sterke og dynamiske stemme.
Dette er rå, sensuell rock, med en dæsj av 60 og 70 tallet. Bandet har siden 2003 opparbeidet seg et knallsterkt rykte og en voksende fanskare, ikke minst takket være intensive liveopptredener samt sine kritikerroste album Win Love Win (2007) og No-Tell Motel (2011), som igjen inneholdt høydepunktet «Players in a Drag», en duett med Ebbot Lundberg, frontmann i The Soundtrack of Our Lives som også ble brukt i filmen “Arme Riddere” som gikk på kino over hele landet. Charlotte & The Co-Stars har også med låta «Amsterdamned» i den kritikerroste norske filmen «Brev til kongen» av Hisham Zaman som hadde premiere 17 januar i år.

Charlotte & The Co-Stars holder på i studio for å spille inn sitt 3 album og slipper snart ny singel produsert av Anders Møller. Albumet slippes Januar 2016, men allerede her på Klubbdagen vil vi få smake på dette nye brygget hvor bandets nyeste medlem, selveste svenske Mattias Hellberg fra bl.a. Hellacopters, Håkan Hellstrøm og Nationalteatern har vært medkomponist med bandets frontfigur Chacha Jacobsen.
www.facebook.com/pages/Charlotte-The-Co-Stars/156602414363718
Spotify: Win Love Win   No-Tell Motel

Friendship-(Foto-Kim-Molander)-wKL.23.00: FRIENDSHIP
er en hardtarbeidende powertrio av et rockeband som utgjør 3 unge menn med fire føtter i den gamle musikken og to i den moderne, hvor trommisen har lead vokal. Gruppa startet i 2011 og har allerede tilbragt utallige timer i svette bandbiler og innestengte øvingsrom. Siden starten har bandet spilt på alt i fra større festivaler som Kongsberg Jazzfestival til vinduskarmen på den lille puben Sonder Bar i Göttingen, Tyskland.

Opptakene til Friendships debutalbum ble gjort i et gammelt bygdehus i Enebakk, hvor elleve spor med atmosfære og gleden ble spilt inn.Musikken er tatt opp av Eivind Walberg, vokalopptak er gjort av Øyvind Røsrud Gundersen. Plata er mikset hos Christian Engfelt i EngfeltForsgren Studio og mastret av Håkan Åkesson. Powertrioen har innslag av blåsere, fiolin og et herlig psykedelisk orgel på avslutningssporet. Skiva har en interessant bredde med spennende dynamiske låter, forførende jamming og rockelåter du vil høre igjen og igjen. Resultatet er tight, groovy og sexy!

Metal Hammer kom snublende inn på en konsert de skulle anmelde på Last Train der Friendship spilte support og ga Friendship 8/10med denne uttalelsen: “Mye god koring, frekke trommer, funky bass, masse groove og gode gitarsoloer= god stemning”.

AllScandinavian sier: «If you dig riff-driven rock as it was done in the 60s and 70s (and horns), then ‘Friendship’ is an album for you.»

Romerikes blad skrev en artikkel om plateinnspillingen med overskriften “Sex, rock ‘n roll og samfunnshus”

Deichmanske bibliotek har intervjuet bandet og sier dette om plata: “Smoothe, kreative overganger og ikke minst feeling er oppskriften. Sjekk dem ut!”
www.facebook.com/friendshipnorway