ØYA-NATT «Americana & Honky Tonk-Party» m/ NOEL & BRENNEN (Austin, Texas) + COUNTRY HEROES (N)

Billetter i døra fra KL.22.00 Kr. 200 / 150 m/Øya ukespass og dagspass lørdag …………..  Forsalg på Billettservice.no, Narvesen, 7-Eleven = + Kr.20 i billettavgift …………..  ØYA-FESTIVALEN                       ID 20 ÅR!                                    FACEBOOK-EVENT
Noel-&-Brennen-wNOEL & BRENNEN (Austin, Texas)

Dagens kommers-køntri virker å ha nådd tørke tekstmessig sett når det er viktigere at hun synes traktoren hans er sexy og det snart finnes 100 måter drekka øl på.
Humoristisk festlig ja, men særlig poetisk intellektuelt ordkløyveri med snertne poeng om alskens livsløgner og one-linere av levde relasjoner mann og kvinne imellom,
er ikke ofte å få øre på lenger. Nettopp derfor er det forfriskende å få øre på Country-purister som holder historiefortellingenes ordkunst og livstyngde i dialog med publikum
og som duettpartnere kan spille ball på hverandres fortreffelige fortreffligheter og svakheter, i både parforhold som navlelobeskuende oppgjør av personlig anger og livsnytelse, som nettopp det Noel McKay og Brennen Leigh kan.

At de leverer rett fra hjertet og hofta og har nettopp den essensielle «southern twang», kiler fornøyelseskanalene like mye som som å nyte godt brennevin, sommersol og kjærlighet.
Å krangle med egen partner virker da forbausende enkelt blitt når paret synger om tidligere situasjoner, men det er vel nettopp derfor gullkorn leveres på rekke og rad.
Der i huset har de alltid en ny låt i ovnen, mens de og pleier egne suksessfylte solo-karrierer.
Ikke minst jobbes det til langt på natt for å få neste skive klar til kommende Europa-turné etter suksessen med «Before the World Was Made»

Med musikalske røtter i Brennen´s Minnesota og Noel´s Lubbock, Texas møttes de for videre utvikling i musiker og konsertbyen Austin, Texas som alltid har tatt godt vare på tradisjonene og gladelig pekt nese til Nashville´s kommers-køntri. Samt er det lett å få bilder av 60 og 70-tallets store duettprosjekter som Dolly Parton & Portner Wagoner eller George Jones og Tammy Wynette når samspillet mellom Noel og Brennen er i gang. Et samspill de både gjør i duo-format, Bluegrass-format og i Country-band-format som her på Øya-Natt.

Fele-veteran og legende innen West Texas Music Tommy Hancock mener at:
«It’s great to hear music that affects you on an intellectual level as well as makes you want to dance».
Sjefs-låtsnekker Guy Clark er og full av beundring etter han dro Noel under sine mentorvinger på 90-tallet hvorpå Noel kvitterte ut en hit-rekke på 2000-tallet med sine McKay Brothers som går jevnt og trutt på radio ennå og mener at:
«Noel and Brennen are great songwriters”.
www.brennenleighandnoelmckay.com/
www.facebook.com/brennenleighandnoelmckay
Country-Heroes-wCOUNTRY HEROES (N)
er et relativt nyoppstartet Oslo-lag med erfarne fjellfolk fra andre robuste Surf, Punk, Country og Hillbilly-band som A11, Beat Tornados, Big Truck, Fake Females, Hank´s A Lot, Paal Flaata og Wholy Martin og ikke minst en gjeng feinschmeckere som ofte blir oppringt når store og små helter med hatt skal på tur i Norge.

Med forkjærlighet for honkytonken på 50 tallet og bakersfield soundet på 60 tallet samt detaljer av senere tiår snekres stadige nye låtplanker på huset samt at en og annen klassiker males med egne farger.
For tiden klargjøres debut-vinylsingel og digitalfil på Safe & Sound i tide til Øya-Natt samt at debutskive skal spilles inn nærmere jul.
www.facebook.com/countryheroesnorway
https://soundcloud.com/countryheroes